tisdag 26 maj 2009

Down and out

Medan Capulet och Montague, Vastarella-Tolomelli och Misso och jag argumenterar och nyanserar under inlägget nedan (kom ihåg: det krävs en del för att avbryta en våldsspiral) så håller jag utkik efter vad De arbetslösa (I disoccupati) håller på med i Neapel.
Som jag skrev tidigare har de gjort upplopp igen. Nu är alltså De arbetslösa en organisation på högerkanten, som har stått anklagad för samröre med camorran, närmare bestämt Giuseppe Misso.
De brukar störa de styrande partiernas valmöten. Alltså kristdemokraternas och socialisternas. "Vi hade inget emot dessa partier. Det enda vi ogillade med dem var att camorran stödde dem", hävdar Misso i Lejon av marmor.
Självklart bör man ta detta påstående med en nypa salt.
Jag kommer emellertid att rapportera om det händer något nytt på den fronten.

Här en scen ur Bugsy Malone: Bugsy tar med sig Leroy till en utspisningshall för arbetslösa, och rekryterar dem till Fat Sam's gäng, för att kriga mot Dandy Dan.


13 kommentarer:

 1. Life imitating art imitating life

  SvaraRadera
 2. Jag får referera:
  http://endastp.blogspot.com/2009/05/fabelblogg.html

  Mvh P

  SvaraRadera
 3. EP: tackar! Fablernas värld!

  SvaraRadera
 4. Nöjet helt på min sida.
  Vad beskriver bättre motsättningarna än Fröken Stork och Pentti Varg.

  /P

  SvaraRadera
 5. EP .

  Fablernas värld, Helt fantastiskt men vad hette hon i skorstenen?

  Har du någon länk?

  Leroy

  SvaraRadera
 6. Ok.

  Hedvig men har du nnågon kul länk?

  Leroy

  SvaraRadera
 7. En bra länk för den som inte läst om att skriva i egen sak eller i 3é person. Att uppmanas av andra eller att välja att naket skriva om sanningen.

  Sårbar eller inte? : http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.7991713

  På tal om de senaste diskussionerna om att skriva eller ej och vad man skall tro på eller våga stå upp för.

  Är det någon som borde få arbete i sommar mellan studier så borde väl denna tjej kunna få.

  Läs hela bloggen, alla inlägg om hur allt började med en agenda och hur hon av egen kraft vill få berätta, ha kvar sitt ursprung oavsett.

  Bland det finaste jag läst och det är inget svammel eller diskussion om detaljer. Det handlar om helheter och förklaringar av vuxna på helheter.

  Leroy

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Leroy
  Såg frågan nu - se i wikipedia.
  Hittar jag nåt mer lägger jag det i min blogg
  Mvh P

  SvaraRadera
 10. Leroy

  Det är detaljerna som skapar helheten; vissa tycker det är fyndigt att säga att helheten är större än summan av detaljerna.

  Må så vara, men helheten kan brista om det visar sig att en väsentlig detalj, som utgör en nödvändig betingelse för helheten och inte en tillräcklig, är felaktig.

  SvaraRadera
 11. Igår på quizzen var det en fråga vad den kriminella organisationen i Neapel hette...många svarade Cosa Nostra, men jag visste ju att det var camorran ;)

  SvaraRadera
 12. Yvonne: bingo!
  Om du vill imponera riktigt mycket nästa gång kan du säga: "själva lär de kalla sig 'o sistema, systemet".
  Jag tycker inte att man ska smickra dem genom att kalla dem "systemet", och generellt heter organisationen fortfarande camorran.

  SvaraRadera
 13. Tristan lite som när vi diskuterade Don Quiotte och väderkvaranar på din blogg.

  Han skrev den symboliskt så den inte skulle censureras och allmänheten kunde få läsa mellan raderna. Det sägs även att den skrevs med arabiska gramattiska grunder och rytmik.

  Många har missat att se bakom eller bortom och ifrågasätta varför. Den frågan vi normalt alla brottas med då vi växer. För att hitta harmoni så behöver vi svar på detaljer men min sanning och verklighet är så klart olik din.

  Vi växer förhoppningsvis även som vuxna och det kallas insikt och att man visar att man lyssnat till andra och backer till viss del då denna insikt kommer. Inte byter samtalsämne eller förlöjligar.


  Leroy

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)