fredag 20 juli 2018

Synden straffar sig själv


Vi har 134 stridsflygplan av modell JAS 39 Gripen redo att när som helst bomba skiten ur ryssarna, men vi har inte ett enda brandbekämpningsflygplan i beredskap, trots att vi vet att skogsbränder är ett återkommande och allt vanligare fenomen. Istället måste vi låna in brandflyg från utlandet när läget redan är så allvarligt att det nästan är för sent. Och vad kommer miljardsatsningen för att militarisera Gotland med amerikanska patriotmissiler att göra för nytta, när det verkliga hotet mot Gotlands befolkning är grundvattenbristen?
Per Leander, Vi klarar inte en kris

Jag har redan sagt att jag aldrig kommer att förlåta S för att de sålt Sverige till Trump, i samband med alla tiders mest bisarra felbedömning av Krimkrisen (inom Alliansen finns inget att förlåta, de har aldrig hymlat med att deras vagina dentata är ett dollagrin). Jadå, det kan vara klyftigt att hålla isär de här två frågorna - amerikanska patrioter på Gotland och upptrappning mot Ryssland hade varit fel även om Sverige hade haft en god beredskap för torka och bränder.

Personligen är jag trött på ett lyckligt sätt, HERREN SEBAOT kommer att bränna upp oss alla med hjälp av sitt ursinnes helvetiskt träffsäkra jävla förstoringsglas, men under tiden har jag börjat arbeta och älskar det.
Därför en favoritlåt.









16 kommentarer:

  1. Sen är ju det här "måste låna in brandflyg från utlandet" lite missvisande - även om Sverige förbättrar sin beredskap för bränder väsentligt, hänger det nog ändå på att EU samarbetar rätt mycket (och det är ju inget fel i sig).

    Med detta sagt måste fler insatser sättas in tidigare och Sverige behöver en egen utökad skogsbrandbekämpning.

    Det här med amerikanska nationalister på Gotland förblir fel oavsett om Sverige försvinner i en syndaflod eller brinner opp.

    SvaraRadera
  2. Lotta Gröning skrev i Expressen något om saknade ryska plan ...

    https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/jag-horde-lofven-och-jag-skams-/

    SvaraRadera
  3. Ja det där bottnar väl också i vapenbusinessen på nåt sätt - Sverige törs inte be Ryssland om hjälp för då kan USA bli irriterat. Och så blåser man upp Rysslands upprustning och framställer den som ett betydligt större hot än den är. Vilken är den mest aggressiva stormakten?

    https://www.svd.se/lagliga-3d-vapen-pa-vag-att-bli-verklighet

    "Snart är det fritt fram för amerikanerna att helt lagligt ladda ned ritningar till fullt funktionsdugliga skjutvapen som kan skrivas ut med en 3D-skrivare, rapporterar CNN."

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ryska vattenplan kanske skulle skjutas ner av amerikanska "patriotmissiler" på Gotland.

      Radera
    2. Var ett nyhetsinslag på TV igår om hur plastvapen
      (dödliga) tillverkades med sådana skrivare. Smått
      skrämmande ...

      Frågan är vad t ex NRA tycker om vapentillverkning
      på egen hand. De brukar ju anses vara väldigt nära
      knutna till vapenindustrin och det här liknar väl
      mest hembränning ...

      Radera
    3. Ja, som jag fattade det stödjer NRA det. Och det verkar som om det kommer att vara fullt lagligt, i USA. Förhoppningsvis förbjudet i andra något mer civiliserade länder. Nu får man väl anta att sådana där vapen3D-skrivare kommer att förbli mycket dyra under lång tid - men ett av de största problemen är väl att de inte upptäcks av metalldetektorerna på flygplatserna, så det kan ju räcka att en rik filur printar och ger plastvapnen till sin armé av desperados.

      Radera
  4. Hur som helst, nu vet vi lite grand mera om hur det
    fungerar när en svensk myndighet skall samarbeta med
    ungefär motsvarande myndighet i ett främmande land.
    Tack, Morgan Johansson !

    SvaraRadera
  5. Det är skillnad mellan en väldigt, väldigt bra låt och en favoritlåt. Jag tror att Lovely Day är en väldigt, väldigt bra låt men inte riktigt, riktigt en favoritlåt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur kom "Lovely day" in här ?

      "The song is notable for Withers' sustained note towards the end, which at 18 seconds long, is one of the longest ever recorded on a song."

      Musik och rekord (man kan inte tävla i musik utom i Schlager)
      hör inte riktigt ihop för mig ...

      Radera
    2. Den kom bara in för att jag gillar låten, och för att det är en väldigt påfallande kontrast mellan de här gräsliga klimatkatastrofiska dagarna och titeln "lovely day".

      Radera
  6. "Röst är rikare än text".

    Detta ur en artikel i kulturdelen av SvD igår. Tycker mig
    ha sett en del diskussion i ungefär det här ämnet. Alltså
    vilken konstart som påverkar mest/bäst och vilka sinnen
    som är inblandade i upplevelsen.

    Vad tror du själv ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men det beror ju på. Jag tror aldrig att man kan säga att röst i sig är "rikare" än text... Jag gillar t.ex att läsa dramatik, röster och bilder kan uppstå i fantasin. Jag tror verkligen inte det går att avgöra vilken konstart som påverkar mest eller bäst. Det brukar sägas att musiken går direkt till känslan utan att passera intellektet, så kan det ju vara. Är det bättre än en text som både får bilder att uppstå i huvet, klanger, känslor och tankar?
      Vem har skrivit den artikeln och vad menar vederb?

      Radera
    2. Poesiuppläsningar kan för övrigt vara outhärdliga, maniererade, liksom nasalt släpiga och dystert pretentiösa, jag bara går då alltså. Apropå röst som klibbar ner orden

      Radera
    3. Artikeln fanns förvisso i SvD häromdageb meb inte
      i den del jag påstod.

      https://www.svd.se/lyssna-pa-en-bok-starkare-upplevelse-an-att-lasa-den/i/senaste/om/idagsidan

      Betalvägg !

      Men med tanke på rubriken kanske fler författare
      och även då du själv, skulle inrikta sig på
      ljudböcker och lämna den gamla tekniken därhän ...

      Radera
    4. Ja, jag har varit inne lite på sådana tankegångar ibland, och för övrigt finns ett sånt tema i Den skenande planeten. Nu har jag iofs inte läst artikeln bakom betalvägg, jag tror inte att det finns någon automatik i det (att högläst alltid är en starkare upplevelse). Men en skillnad är ju - om man skulle skriva direkt för teater, radioteater eller ljudbok - att en förf. eventuellt kan styra lite över pauser, tystnad, tomhet och rytm. Det kan finnas musik och andra ljud osv. Särskilt som pauser och tomhet, och rytm osv är viktigt i mina böcker, jag menar om någon sträckläser och tror att det är mer traditionella böcker (ursäkt om det låter föraktfullt) och tror att en reva eller lakun, ett drastiskt avbrott, är en miss från författaren och inte avsiktlig estetik. Hehe, mardrömsrecensioner passerar revy. Återkommer

      Radera
    5. "Mer än lovligt..." jag är nog fortfarande sur över Sara Danius recension av Mäktig Tussilago, men å andra sidan, mer än lovligt är min ledstjärna

      Radera