Nu vet vi med bestämdhet att det blir många fler terrordåd i Sverige. USA skickar tusen militärer till Gotland. Inget av allt det här har några svenska medborgare fått vara med om att bestämma, så det är direkt felaktigt att tala om demokrati.
Risken ökar för terrordåd. Det förnekar nog ingen. Men du kan inte säga att vi vet med bestämdhet att det blir fler terrordåd. Dessutom: ska Sverige ge vika för utpressning? Jag är för en anslutning till NATO. Vi är redan insyltade i krig i Afghanistan, Irak och Libyen. Bättre då att ta klivet ut och inte låtsas vara neutrala.
Men är svenska medborgare verkligen med på den ökade risken? Hur många anser att krigen i Afghanistan, Irak och Libyen var en god idé? Jag tycker inte heller att det går att tala om demokrati, när medborgarna inte har något inflytande över så viktiga saker. Algot
Det var en bra debattartikel i Aftonbladet av en f.d centerpolitiker om den här frågan, häromdagen. Det är inte direkt en vänsterfråga numera - bortsett från den del av vänstern som beundrar Putin och Assad och ser islam som det stora hotet, för enkelhetens skull kan vi kalla den Myrdalsvänstern. Den auktoritära vänstern. Annars är Natomotståndet, det synliga Natomotståndet, ganska litet från vänsterhåll. Om jag får spekulera lite beror det på att många fasar för att Alliansen + SD ska komma till makten, och därför tonar ner kritiken mot sossarna något. Och att man framförallt är engagerad i flyktingpolitiken och motståndet mot högerextremismen. Libyenkriget var förvånande nog ganska många ur vänstern för. Lite för trött i huvudet för att utveckla just nu.
En krigförande teknokrati med en stor medelklass som åtnjuter både den amerikanska modellen med sänkta skatter OCH välfärdsmodellen med helt osannolika fördelar när det gäller Vabbande och allt vad det heter. Välfärdsmodellen utvecklades liksom inte för att man både ska kunna ha landställe, bostadsrätt och båt och kunna åka utomlands på semester ett par gånger om året - och ändå ha tillgång till försäkringssystemen. Det är helt absurt.
"Välfärdsmodellen utvecklades liksom inte för att man både ska kunna ha landställe, bostadsrätt och båt och kunna åka utomlands på semester ett par gånger om året - och ändå ha tillgång till försäkringssystemen."
En es-tu certaine? Je pense - si on peut généraliser - que le Svenska modellen est justement un chef d'oeuvre de "både - och". La Suède a toujours (à sa façon) été un pays plutôt américanisé dans son style de vie.
Nya Tider är Natomotståndare. Apropå ett visst upprop... Såg inte ditt namn bland "kulturkändisarna" förresten. Menar du att Nya Tider bör få ställa ut på Bokmässan?
oh le beau chef-d'oeuvre. Oui tu as raison, mais je ne crois pas que les constructeurs de både och pouvaient imaginer att överflödet skulle bli så bautastort. Jag är irriterad på Sverige.
Redan spräckt en deadline så jag måste svara snabbt och be att få återkomma med längre kommentar: jag har bara läst lite i nätupplagan, men antar att Mässan gått igenom tidningen noga. Tidningen hade kunnat ställa ut i ett hörn av mässan och drunknat i mängden, problemet är de nynazister som enligt uppgift cirkulerar runt mässan. Det här uppropet är inte lika dåligt som det förra, som bl.a skrev om "antidemokratiska krafter" (mmm hm, men då kan inte yttersta vänstern närvara heller faktiskt, och antidemokratisk kan betyda så mycket - att vara emot Nato och EU anses av somliga är antidemokratiskt). Med mera - hinner inte precisera mera nu återkommer.
Du glömmer att dem flesta lever på lån. Jag vet inte hur många som har råd att åka utomlands på semester ett par gånger om året, OCH ha lantsställe, med mera med mera men jag tror inte dem är så många. Men jag håller med om en sak, ingen hade nog kunnat föreställa sig levnandsstandarden idag när Per Albin skapade Folkhemmet. Om jag förstår franskan rätt nu.
För att byta ämne lite - eller återgå till ämnet: jag minns inför Irakkriget, det är ju fortfarande många som är för invasionen och tycker att den var bra, det är snarast väldigt få som tycker att vare sig den eller Libyenkriget eller Afghanistankriget är några problem, helt ok varsågod och så vidare - men jag minns en debatt eller ett försök till debatt om invasionen, och förespråkarna använde sig flitigt av uttryck som ambivalens, tveksamhet, osv. Det var alltså inte de som var emot invasionen som var föredömligt tvivlande, utan förespråkarna (hävdade dessa). De som var emot kriget var fanatiker. Det här nyspråket fortsätter, de förnuftiga och ambivalenta, tvivlande och tvekande är övertygade om att det är krigsmotståndarna som är fanatiker. Nåväl, alla andra kanske lever i en demokrati - jag bor tyvärr i en krigförande teknokrati. Och gissa vad jag såg för ett par dagar sedan: Försvarsmakten uppmanade folk att låta värva sig med orden Vill du försvara Yttrandefriheten? Yttrandefriheten. Jag kan säga att det var rätt åt Anna Lindh att hon blev mördad, men att det är synd att ingen har förstått varför. Det enda som händer är ju att de grötmyndiga, likgiltiga och rättfärdiga får en liten spasm i mungipan.
Algot: folkomröstningen om EMU måste de ha ångrat, t.ex Leijonborg var öppet sur för att folk inte röstade rätt. Det fanns nämligen bara ett rätt och möjligt svar. O den valkampanjen. Aldrig har mitt politikerförakt och mediehat varit så stort. Ta bort dem. Vid en Natoomröstning skulle jag tro att majoriteten röstade mer förnuftigt än Riksdagen. Men någon sådan lär vi aldrig se. Bara här i bloggen! Det återstår 12786 dagar att rösta.
Liberal religionsfobi är ungefär som kommunistisk - med skillnaden att tankefriheten kvarstår. Det är bara alla symboler med religiös konnotation som ska städas bort från offentligheten (religion is like a penis, it's ok to have one but but but...)
Jag förbannar Sveriges politiker. Civila drabbas av deras beslut.
SvaraRaderaDet här är inte en vänster-högerfråga.
RaderaTur att de inte skall vara där på Almedalsveckan
Raderanär det är så trångt överallt ...
Nu vet vi att en folkomröstning om NATO är överflödig. Så slipper man bry sig om det.
Radera)-:
Algot
Risken ökar för terrordåd. Det förnekar nog ingen. Men du kan inte säga att vi vet med bestämdhet att det blir fler terrordåd. Dessutom: ska Sverige ge vika för utpressning?
RaderaJag är för en anslutning till NATO. Vi är redan insyltade i krig i Afghanistan, Irak och Libyen. Bättre då att ta klivet ut och inte låtsas vara neutrala.
Men är svenska medborgare verkligen med på den ökade risken? Hur många anser att krigen i Afghanistan, Irak och Libyen var en god idé?
RaderaJag tycker inte heller att det går att tala om demokrati, när medborgarna inte har något inflytande över så viktiga saker.
Algot
Sverige är inte en demokrati. Krigförande teknokrati
SvaraRaderaKan inte logga in
Det där var jag. Det är inte rimligt att kalla sverige demokrati.
RaderaJag skriver på det värsta jag vet en s.k padda. Är inte i Sverige
Det var en bra debattartikel i Aftonbladet av en f.d centerpolitiker om den här frågan, häromdagen. Det är inte direkt en vänsterfråga numera - bortsett från den del av vänstern som beundrar Putin och Assad och ser islam som det stora hotet, för enkelhetens skull kan vi kalla den Myrdalsvänstern. Den auktoritära vänstern. Annars är Natomotståndet, det synliga Natomotståndet, ganska litet från vänsterhåll. Om jag får spekulera lite beror det på att många fasar för att Alliansen + SD ska komma till makten, och därför tonar ner kritiken mot sossarna något. Och att man framförallt är engagerad i flyktingpolitiken och motståndet mot högerextremismen.
RaderaLibyenkriget var förvånande nog ganska många ur vänstern för.
Lite för trött i huvudet för att utveckla just nu.
En krigförande teknokrati med en stor medelklass som åtnjuter både den amerikanska modellen med sänkta skatter OCH välfärdsmodellen med helt osannolika fördelar när det gäller Vabbande och allt vad det heter. Välfärdsmodellen utvecklades liksom inte för att man både ska kunna ha landställe, bostadsrätt och båt och kunna åka utomlands på semester ett par gånger om året - och ändå ha tillgång till försäkringssystemen. Det är helt absurt.
Radera"Välfärdsmodellen utvecklades liksom inte för att man både ska kunna ha landställe, bostadsrätt och båt och kunna åka utomlands på semester ett par gånger om året - och ändå ha tillgång till försäkringssystemen."
SvaraRaderaEn es-tu certaine? Je pense - si on peut généraliser - que le Svenska modellen est justement un chef d'oeuvre de "både - och". La Suède a toujours (à sa façon) été un pays plutôt américanisé dans son style de vie.
Nya Tider är Natomotståndare. Apropå ett visst upprop...
SvaraRaderaSåg inte ditt namn bland "kulturkändisarna" förresten. Menar du att Nya Tider bör få ställa ut på Bokmässan?
oh le beau chef-d'oeuvre. Oui tu as raison, mais je ne crois pas que les constructeurs de både och pouvaient imaginer att överflödet skulle bli så bautastort. Jag är irriterad på Sverige.
RaderaRedan spräckt en deadline så jag måste svara snabbt och be att få återkomma med längre kommentar: jag har bara läst lite i nätupplagan, men antar att Mässan gått igenom tidningen noga. Tidningen hade kunnat ställa ut i ett hörn av mässan och drunknat i mängden, problemet är de nynazister som enligt uppgift cirkulerar runt mässan. Det här uppropet är inte lika dåligt som det förra, som bl.a skrev om "antidemokratiska krafter" (mmm hm, men då kan inte yttersta vänstern närvara heller faktiskt, och antidemokratisk kan betyda så mycket - att vara emot Nato och EU anses av somliga är antidemokratiskt). Med mera - hinner inte precisera mera nu återkommer.
RaderaDen där Sverige.
RaderaDu glömmer att dem flesta lever på lån. Jag vet inte hur många som har råd att åka utomlands på semester ett par gånger om året, OCH ha lantsställe, med mera med mera men jag tror inte dem är så många. Men jag håller med om en sak, ingen hade nog kunnat föreställa sig levnandsstandarden idag när Per Albin skapade Folkhemmet. Om jag förstår franskan rätt nu.
Radera:-)
RaderaFör att byta ämne lite - eller återgå till ämnet: jag minns inför Irakkriget, det är ju fortfarande många som är för invasionen och tycker att den var bra, det är snarast väldigt få som tycker att vare sig den eller Libyenkriget eller Afghanistankriget är några problem, helt ok varsågod och så vidare - men jag minns en debatt eller ett försök till debatt om invasionen, och förespråkarna använde sig flitigt av uttryck som ambivalens, tveksamhet, osv. Det var alltså inte de som var emot invasionen som var föredömligt tvivlande, utan förespråkarna (hävdade dessa). De som var emot kriget var fanatiker. Det här nyspråket fortsätter, de förnuftiga och ambivalenta, tvivlande och tvekande är övertygade om att det är krigsmotståndarna som är fanatiker.
Nåväl, alla andra kanske lever i en demokrati - jag bor tyvärr i en krigförande teknokrati.
Och gissa vad jag såg för ett par dagar sedan: Försvarsmakten uppmanade folk att låta värva sig med orden Vill du försvara Yttrandefriheten?
Yttrandefriheten. Jag kan säga att det var rätt åt Anna Lindh att hon blev mördad, men att det är synd att ingen har förstått varför. Det enda som händer är ju att de grötmyndiga, likgiltiga och rättfärdiga får en liten spasm i mungipan.
Algot: folkomröstningen om EMU måste de ha ångrat, t.ex Leijonborg var öppet sur för att folk inte röstade rätt. Det fanns nämligen bara ett rätt och möjligt svar. O den valkampanjen. Aldrig har mitt politikerförakt och mediehat varit så stort. Ta bort dem.
RaderaVid en Natoomröstning skulle jag tro att majoriteten röstade mer förnuftigt än Riksdagen. Men någon sådan lär vi aldrig se. Bara här i bloggen! Det återstår 12786 dagar att rösta.
Liberal religionsfobi är ungefär som kommunistisk - med skillnaden att tankefriheten kvarstår. Det är bara alla symboler med religiös konnotation som ska städas bort från offentligheten (religion is like a penis, it's ok to have one but but but...)
Radera