måndag 18 juli 2011

Folkfördärvaren breddar trottoarerna

Carl B Hamilton tycker att Systembolaget ska köra hem och leverera flaskor vid dörren.
Det finns samhällsfrågor och samhällsfrågor, vissa upplevs som viktigare än andra. Det är inte helt ovanligt att man sätter de privata njutningarna och den egna bekvämligheten främst. Förslaget, ännu ett tecken på fp:s identitetskris (från att ha varit flyktingvänligt och alkoholskeptiskt har partiet blivit flyktingskeptiskt och alkoholeuforiskt) skänker på nåt sätt även ett nytt gung åt Riksdagens voteringar, kanske i synnerhet när det gäller krigföring utomlands.
Gaggböleliberalernas militärmarsch
Men jag tycker att man ska kunna beställa vapen på nätet och få dem hemlevererade. Rätten för alla att bära vapen i Sverige borde vara en grundlagsstadgaddare. Det skulle kunna bli rätt lattjo lajban på det hela taget.

Liten ordförklaring: folkfördärvare har två referenser: Dagens nyheter och Folkpartiet. Med intill förvissning gränsande sannolikhet kommer ingen av dem att existera om några år. Och det kommer inte att vara någon förlust.
Grundlagsstadgaddare kallas lagändringar med viss sprängkraft.
Beträffande Gaggböleliberalernas militärmarsch på MuseScore så måste man trycka på pilen för att kunna lyssna på den eminenta, heroiska, oomkullrunkeliga melodin.

7 kommentarer:

 1. Häftig låt! Vänster eller liberal - kanske vänsterliberal?

  SvaraRadera
 2. Tack IAMB. Jo jag skrev den först till Greider och Ohly, m.fl, som var förvånansvärt snabba att förespråka ett svensk deltagande i Libyenkriget. Men låten passar lika bra för Gaggböleliberaler, lyckades bara inte döpa om den. Jag tror för övrigt att den politiska terminologin är lite förlegad. (jag kan inte logga in idag - bloggerknas igen)
  Maja

  SvaraRadera
 3. Man måste väl ändå ge DN en eloge för rubriken "Bättre form av hemkört"?

  SvaraRadera
 4. haha... en skälmsk redigerare?
  Maja

  SvaraRadera
 5. "Kostnaden för transporten gör att den kommer att locka en begränsad målgrupp" skriver dn:s ledarskribent. Dekadent överklass som inte vill blanda sig med folk på Systemet.
  M

  SvaraRadera
 6. ja den politiska terminologien är ngt förlegad...

  SvaraRadera
 7. Marianne: jupp. Särskild "liberalism".
  Nu är ju detta med Systemets hemkörning en politisk rötmånadsfråga (i Gaggböle är den politiska rötmånaden lång...)Fördumningskampanjen från politiskt håll handlar inte så mycket om hemkörning hit eller dit (det kvittar nog när allt kommer omkring, det skulle nog inte öka vare sig alkoholism eller misshandel utan bara användas av bättre bemedlade inför större fester, som Folkfördärvarens ledarskribent antyder) utan det handlar om att få folket att bara intressera sig för struntfrågor. Foliehatt på det? Nä, det är ju så.
  Maja

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim