torsdag 9 december 2010

Chang Frick? Jättesvenskt namn, eller?

Sverigedemokratisk ungdom svarar de 46 kulturarbetarna.

37 kommentarer:

 1. Nä, det är väl inte ett så jättesvenskt namn. Jag har googlat lite. Hans mamma är inte svenska, och han är en av tämligen många judar i partiet. Med tanke på det senare, tycker jag inte att det är konstigt att han reagerar häftigt på bilden med Grive och en sönderriven nazistflagga. Jag tycker själv att den är rejält smaklös.

  Debatt mellan Grive och Chang i studio ett:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=4201680

  Jag har inte lyssnat än så jag vet inte om det tillför något.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Clam. Skulle det kunna vara. En elefant i porslinsfabriken kanske :)

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Clam. Precis så ser jag också på SD numera, eller nästan så.
  Det är ett klassiskt värdekonservativt högerparti men med inslag från socialdemokratiskt 50- och 60-tal.
  Gösta Bohman hjärta Erlander=sant, ungefär. Det har länge funnits utrymme för ett sådant parti efter att moderaterna blev först nyliberala och sen Nya.

  Så varför då fortsätta med nazistspåret kan man ju undra, och ge SD så mycket gratispoäng.
  Just när det gäller Grive så är jag så cynisk, att jag inte tror att hon bryr sig det minsta om resultatet. Huvudsaken för henne är att hon har positionerat sig som rättänkande.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Kanske ska förtydliga lite. Namnet fick jag efter en släkting i Karlskrona, dock stavar han det "Jean". Varför jag fick den stavningen jag har får ni helt enkelt fråga min mamma (farsan e död sedan länge).

  I övrigt är min mor född i Polen men bor numera i USA, och hon är av judisk börd.

  Ja, undrar ni något mer får ni helt enkelt fråga :)

  //Mvh Chang

  SvaraRadera
 8. Chang: aha, jag trodde ett tag att det var taget efter Mr Chang (som här, ready for war):
  http://www.youtube.com/watch?v=ktEIDv83paQ
  Har det något med fröken Julie att göra, då?

  SvaraRadera
 9. Du menar väl fröken Chou-Li?

  SvaraRadera
 10. Inte så här års. Nu är det Julie igen.

  SvaraRadera
 11. "Nu är det Julie igen" är den försvunna andra delen av pjäsen, som utspelar sig på julafton. Strindberg ångrade sig nämligen, och ville ge historien ett slut som gick i dur. Folket har den här gången bjudits in i herrgården för att dansa runt granen. Ett rent folklustspel, spring i dörrar, fräcka skämt.

  SvaraRadera
 12. Tråkigt att diskussionen är så onyanserad. Du Maja skiljer dig inte ett dugg från personer som Lundgren och Schyman. Upp med rasistkortet fort som fan och friskriv er själva från skuld med avhandlingar och böcker, som verkligen inte löser något av dagens problem.

  I alla kulturer finns det givetvis inslag av rasism, inte direkt någon nyhet. Skillnaden är hur man hanterar det hela. Monica Antonsson har tagit ställning mot vissa kulturer som verkligen inte är bra, t.ex. sådana kulturer där man kastar ut sin dotter från balkongen för att hon valt fel man. Men du Maja du tjatar precis som andra akademiker om hur dåliga svenskar är, istället för att ta parti för de verkligt utsatta - kvinnorna.

  Du talar om kulturslemshoror, men vad är du själv? Är inte du i själva verket en del av detta?

  Detta blev ett väldigt argt inlägg, hoppas att du tar det på rätt sätt.

  Mvh
  /Mimmi

  SvaraRadera
 13. Mimmi: om du då tar och nyanserar den diskussion du tycker är onyanserad, kan du formulera exakt vad du vill?

  SvaraRadera
 14. Jag tror att du förstår vad jag menar, Maja. Att slingra sig med ord i det här sammnhanget känns väldigt "patriarkalt" eller hur nu detta moderna begrepp stavas...

  SvaraRadera
 15. Anonym:
  "Upp med rasistkortet fort som fan och friskriv er själva från skuld": det är ett omfattande "er" du använder dig av, och jag undrar om du verkligen har läst vad jag skrivit. Jag tror att det är precis tvärtom: du trivs i ett nyansfritt tänkande, och störs av sånt du betraktar som "att slingra sig med ord".

  SvaraRadera
 16. "Nu är det Julie igen" blev dansk gladporrfilm på sjuttiotalet, förresten.

  SvaraRadera
 17. "Monica Antonsson har tagit ställning mot vissa kulturer som verkligen inte är bra, t.ex. sådana kulturer där man kastar ut sin dotter från balkongen": hon skrev nåt om att män ur hederskulturer inte borde släppas in i Sverige, drastiskt (Antnsson är ofta det(). Men på et sätt motsäger hon sig, för av de kvinnor som blir mördnade av sin partner i Sverige så kommer de flesta inte ur en "hederskultur".

  SvaraRadera
 18. Zigge: jag har bara slarvläst, så man får ta den här kommentaren för vad den är, något som tål att diskuteras: att män ur hederskulturer inte borde släppas in i Sverige uppfattade jag som ett utrop. Inte ett upprop eller förment objektivt påstående, utan som ett känslorytande. Kanske inte världens mest nyanserade, men man bör väl samtidigt läsa om de föräldralösa ryska barnen och veta att Antonsson skriver rätt mycket med hjärtat, inklusive då hon drämmer till.
  Sedan är det ju väldigt svårt att avgöra hur mycket staten ska lägga sig i - kasta ner någon från balkongen får man självklart inte göra oavsett om det beror på svartsjuka, missbruk, eller om det handlar om ett mer systematiskt kulturellt grundat straffsystem: gifta bort någon mot dess vilja bör förstås inte heller vara tillåtet, men därutöver finns det en hel skala från önskvärd integration till (överdrivna) krav på assimilation, och förväxling av det ena med det andra: någonstans där utspelar sig diskussionen om det nötta begreppet mångkultur.
  När det gäller debatten om feminismen så är det väl med den som med alla ismer, att den kan bli blind för individer och variationer.

  SvaraRadera
 19. Zigge: det var ett exempel, men tyvärr bara ett av många. Man kan inte sticka under stolen att mångkulturalismen kommer med ett pris. De flesta är hur schyssta som helst men vissa a är det INTE. Och ja, flest brott mot kvinnor begås av svenskar (givetvis - etniska svenskar är ju i majoritet).
  Det jag saknar är att etablissemanget tydligt tar ställning mot kulturer som förtrycker kvinnor och dit räknar jag även Maja Lundgren. Den debatten har Monica antonsson tagit och det ska hon ha en eloge för! Sedan kan andra sitta på sina höga hästar och kalla Monica för känslomässig, inkompetent eller vad fan som helst för att slippa ta eget ansvar. Det är som sagt alltid lättare att i ena stunden dra alla över en kam för att i nästa börja svamla om individer och variationer. Där har du den verkliga motsägelsen, Zigge!

  /Mimmi

  SvaraRadera
 20. Den motsatsen behåller vi, Mimmi.

  (Minns jag fel nu, eller tog inte Antonsson kraftfullt avstånd från Sverigedemokraterna?)

  SvaraRadera
 21. Monica Antonsson är som hon är... det finns värre i den där svansen. Kanske nån av Ann Helena RUdberg eller Ramona Fransson som förärat Maja besök nu, där kan man hitta riktigt rå rasism.

  SvaraRadera
 22. Jo, har för mig det också (att Antonsson tog avstånd från Sverigedemokraterna).

  SvaraRadera
 23. Hoppas att det inte skrämmer bort Chang iallafall. Men han kan väl läsa själv.

  SvaraRadera
 24. Maja, vill du få mig till en rasist eller Sverigedemokrat så är du väldigt fel på det. Och argumentationstekniskt är det rent förkastligt. Det jag säger är ganska klart: ta parti för hälften av världens befolkning istället för att dra upp rasistkortet. Det ena utesluter väl inte det andra.

  Hoppas på att se dig i debatten framöver då du om någon skulle kunna styra upp den. PK - nissar gör som bekant ingen nytta!

  /Mimmi (som tokgillar dina böcker men som är arg som fan på hycklandet)

  SvaraRadera
 25. "Det jag saknar är att etablissemanget tydligt tar ställning mot kulturer som förtrycker kvinnor och dit räknar jag även Maja Lundgren"

  hahahahaha...

  SvaraRadera
 26. Ja det var ett syftningsfel, hehe. Jag erkänner min språkliga groda.

  /Mimmi

  SvaraRadera
 27. Språkpolisen!

  Så här skulle det ha stått: "Det jag saknar är att etablissemanget tydligt tar ställning mot kulturer som förtrycker kvinnor och till etablissemanget räknar jag även författaren Maja Lundgren"

  Så vad är din uppfattning i sakfrågan anonym 19:54?
  /Mimmi

  SvaraRadera
 28. Mimmi: då svarar jag så här, att jag tror inte att det är någon slump att Montaignes tänkande (apropå "slingrighet" alltså...) uppstod under inbördeskriget mellan protestanter och katoliker.
  Något avståndstagande från hela kulturer till skillnad från andra kulturer kommer du att få leta förgäves efter hos mig, och det kanske kan vara irriterande att jag inte heller tar ställning mot Sverigedemokraterna.

  SvaraRadera
 29. Trist att ni drar upp rasistkortet istället för att ta diskussionen.

  PS Jag har inte heller speciellt mycket till övers för Ann Helena Rudberg - en ond och inskränkt skitkärring.

  /Mimmi

  SvaraRadera
 30. Ja okej Maja, då ber jag om ursäkt.

  SvaraRadera
 31. Mimmi: Vem har dragit upp rasistkortet?
  Du kan inte läsa.

  SvaraRadera
 32. Mimmi: det behövs ingen ursäkt, men du kan ju testa att läsa lite noggrannare.

  SvaraRadera
 33. Men jävlar vad det skulle betyda mycket om du tog ton på Newsmill eller i DN.

  Du har ju - till skillnad mot oss andra amatörer - såväl språket som glöden.

  /Mimmi

  SvaraRadera
 34. Jag vet inte om det nödvändigtvis är ett uttryck för hyckleri när Madeleine Grive river sönder en nazistflagga och säger willkommen bienvenue wellcome, det kanske bara är löjeväckande. Men visst, det har varit en modeåsikt att gränserna bör vara helt öppna och att man inte ska kräva papper på identitet av flyktingar. Det har jag aldrig menat, och jag kan vara rätt osentimental när det gäller flyktingpolitik överhuvudtaget.
  Idag är flyktingpolitiken restriktiv, såvitt jag begriper. På sikt tror jag att den så kallade koloniala boomen kommer att innebära en ännu större blandning av jordens folk. Befolkningsökningen måste minska och resurserna fördelas bättre.
  Ungefär så.

  SvaraRadera
 35. det heter den koloniala bumerangen (inte boomen)...

  SvaraRadera
 36. Anonym 00.18: självklart, tack för rättelsen.

  SvaraRadera
 37. Det finns för övrigt en intressant bok av Michael Azar med den titeln.

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)