måndag 17 februari 2020

Fantasiramsan

Några pojkar i 10-årsåldern gick runt och sjöng högt - trodde jag först - "fantasi ja vi har ingen fantasi!" och något mer jag inte uppfattade. Vacker vemodig melodi, kände igen den men kopplade inte direkt. Googlade, det visar sig att det är Bajen som har en ramsa:

"Fantasi
Ja ni har ingen fantasi
Snor från Hammarby
Ja ni vill va som oss
Ja ni är pinsamma Gnaget"

När jag lyssnade på den på YouTube kände jag igen melodin som Magnus Ugglas Hand i hand.
(Det finns en bakgrundshistoria - Hammarby hade en ramsa, Grön och vit, som AIK härmade: "Vi är överallt". "Fantasiramsan" är i sin tur ett svar på att AIK härmade Hammarbys ramsa).


Bollen är rund.


Because the world is round, it turns me on.








10 kommentarer:

maja lundgren sa...

Läste en konstig artikel av en skribent som hette Mattias Svensson eller något åt det hållet. Han skrev att han inte avundades miljardärer, eftersom de arbetar mycket mer än alla andra.
Som om avund har något med saken att göra, och som om det där luftpastejjonglerandet är arbete.
Det man blir miljardär på är inte arbete det är manipulation, bluffmakeri, exploatering. Att de är arbetsnarkomaner som går på kokain och/eller alkohol är bara en del av det hela.

maja lundgren sa...

Det gäller att hålla ett öga på högerkristendomen, det finns fortfarande en gammal nazianstruken borgerlighet i Sverige, antikrists skattebetalarförening.

maja lundgren sa...

Klemperer argumenterar övertygande om att nazismen var den tyska småborgerlighetens ideologi framom andra, även om de fick med sig en del arbetarklass, högborgerlighet och adel var det i första hand en småborgerlig skapelse. I Sverige fick väl nazismen nästan inget grepp om arbetarrörelsen alls, i viss mån kanske småborgerligheten men som jag fattat det var det främst högborgerligheten som smittades av den. Det här är något jag måste läsa på om, ordentligt, i sd-anstrukna skriverier känns doften av studentikos konservatism, anti socialliberalism och anti socialdemokrati ur den sunkigaste borgerligheten. Det är ett missförstånd att det skulle handla om "arbetarklassens värderingar". När s.k TAN-sossar hakar på den här sunkiga borgerligheten blir det helgalet - möjligen lite extra tråkigt när det handlar om invandrade konservativa, ungefär som det är lite extra tråkigt när en serb går in i sd för att bekämpa muslimer...

maja lundgren sa...

haha jag ska gå med i Hammarby. "Just idag är jag stark"

maja lundgren sa...

OK det finns alltså en medelklass i Sverige som har det alldeles för bra, och som inte tror att det finns klassklyftor. Och mycket vill ha mer, och den som en gång blivit jätteprivilegierad avstår inte gärna från sin ärkeprivilegiering. Så när förmögenhetsskatten och arvsskatten avskaffas med socialdemokratins goda minne såvitt jag förstår, enligt "smulor som trillar från bordet"-principen - det är bra om de välbärgade blir välbärgadare för då kan de göra RUT-avdrag och så kan man försöka få bort facket, så att marknaden för serviceyrken blir riktigt pigg och vaken - då är det varken konstigt om S tappar många väljare, eller att bortskämda överklasskids blir rånade. Det är inget konstigt med det, de har det för bra.
Men det läskiga är att den riktigt unkna gamla konservatismen som jag nästan inte tror att någon vill ha egentligen passar på, norpar röster, förskjuter fokus, får det till att det är välfärdsstaten som skapat något som kallas ofrivillig ensamhet, därför bör vi flytta över mer pengar till miljardärerna, eftersom det är välfärdsstatens fel. Inte för att den bortskämda överklassen ska tvingas ta hand om sina gamla föräldrar, tanken är att i första hand invandrad arbetskraft tacksamt ska göra det - så länge det går att göra RUT-avdrag för det. Jag tror Hakeliushögerns ideal är att man ska kunna ha en invandrare i garderoben. Sånt finns, trot eller ej, men i länder utan något form av egalitära ideal händer det att medelklassfamiljer har en invandrare som bor i garderoben. Jag har sett det med egna ögon, det var en italiensk adelsfamilj som hade en filippinska som bodde i en liten skrubb, à la husslav. Å så tacksam, å så tacksam! Eller åtminstone hade hon tak över huvudet och fick mat och en liten slant.

maja lundgren sa...

Timbro, Heberlein: "Välfärdsstaten gör oss olyckliga".
Satans rävar.

maja lundgren sa...

Förnedring och sadism har föga med klass eller skattesänkningar att göra, där har Löfven fel. GW har också fel då han antyder att det har med etnicitet och kultur att göra.

Verutschkow sa...

"Just idag är jag en stor stark" med tanke på ölkonsumtionen ...

maja lundgren sa...

:-) Jag tror den kollektiva berusningen, supporterberusningen, skulle klara sig väldigt bra utan öl.

maja lundgren sa...

Om tioåringar kan sjunga för full hals och gå in för det totalt så finns det inget som säger att vuxna inte också skulle kunna göra det utan alkohol.