lördag 28 juli 2018

Blixtar utan regn

Jag tål värme ganska bra, men... att dö i en eldsvåda måste vara bland det vidrigaste man kan vara med om. Frysa ihjäl under en fimbulvinter - drunkna i en översvämning - plågsamt. Men det värsta måste ändå vara att förgås i lågor.

Men, der elden fattat huset, men’skan
Ej stort frågar efter sång, om äfven
Englar uppå himlaharpor spelte.


Vitalis

Nu varnas för åska och blixtar utan regn. En blixt har slagit ner i ett hus som brann ner... den svalkande vinden känns mer förrädisk än hugsvalande. I höst väntar kanske vattenransonering? För tänk om det kommer en torr och varm höst, efter ett kort strilregn dyker krokus och smörblommor upp i november och dör av törst, och så en vinter utan snö... och på något sätt kommer det givetvis att gå att skylla detta på invandringen och miljöpartiet. Den propagandan är redan igång. Det är mest farbröder med goda inkomster som bedriver den. Jag anstränger mig för att inte känna förakt, men det har blivit allt svårare. Det hänger i viss mån ihop med mitt jobb, långt från bortskämda och gnälliga farbröder.
OK, vi byter ämne ett tag - min fläkt gick precis sönder. Är det inte det ena så är det det det det. Så nu ska jag reparera den.


2 kommentarer:

maja lundgren sa...

Ungefär en halvtimmes skyfall och därefter ett mer stillsamt regn. Åska och blixtar. Mycket bra.

maja lundgren sa...

OK, det får väl bli närodlat i framtiden. Många struntar helt i naturen, men tyvärr slår naturen blint tillbaka mot alla, även de som gillar jorden