tisdag 27 juni 2023

De hurrar i mjugg för Wagnergruppen

 Än finns det hopp om dödsdriften.

4 kommentarer:

maja lundgren sa...

DN:s ledarsida hurrar fortfarande för Prigozjin, och inte ens i mjugg. Bara en ukrainsk seger räknas och om Wagnergruppen skulle gå över till Ukrainas sida, skulle DN stödja Prigozjin. Det är rätt fantastiskt, men DN är mer fascistiskt än vad som märks i första anblicken. En folkfördärvare, helt enkelt.

maja lundgren sa...

Zelensky ligger i för att få USA och NATO att godkänna Ukraina som medlem. Enligt en intervju i CNN är majoriteten av NATO-länder för detta, vilket är lite märkligt, det finns en regel om att inte acceptera länder som ligger i krig.

Stig Fredriksson gör i Expressen ungefär som DN och en del andra opinionsdrivare - framhåller Prigozjin som mindre dålig än Putin, rentav en möjlig revolutionär att stödja. En sanningssägare som avslöjar Rysslands svaga ledning. Det avstannade kuppförsöket krävde bara tretton liv, och de var soldater.
Man kan fördöma Rysslands invasion i Ukraina utan att hålla på Wagnergruppen, men det är som att de inte kan låta bli.
Den senaste ryska attacken mot Ukraina krävde tretton civila liv, varav en ukrainsk journalist som rapporterade om ryska krigsbrott. Wagnergruppen har också dödat civila och begått många krigsbrott. Just under kuppförsöket lär bara soldater ha dött och inte särskilt många, men Wagnergruppen är för den sakens skull varken revolutionärer eller sanningssägare.



maja lundgren sa...

Slut på truismerna forever, hoppas jag.
Men den svenska offentligheten är förryckt.

maja lundgren sa...


Såvitt jag förstår sammanfaller Zelenskys förnyade krav på Nato-medlemskap med att Ukraina angriper mål i Ryssland. Inte hundra procent säker på att det senare är bekräftat av oberoende källor, men det går att konstatera att t.ex DN:s kommentatorer tycker att det är sånt som Ryssland "får vänja sig vid", det är "strategiska nålstick".