torsdag 7 februari 2013

ett slags skiss

- Amenvafaan då. Det kommer ju inget angrepp på Sverige. Skulle det vara Ryssland? I så fall så kommer ju Nato att rycka in ändå, ligger väl i deras eget intresse. Att lägga pengar på försvaret är pengar i sjön.
(Vi kan kalla den slöliberal)

- Det viktigaste är att Sverige deltar i demokratiseringen av en del andra länder. Insatserna i Libyen och Afghanistan ifrågasätts bara av fundamentalistiska antiimperialister som stödjer islamistiska terrorgrupper.
Går vi med i Nato kan vi delta i befrielsen av en del andra länder* och bekämpa fundamentalistisk islam utan att bekymra oss för att alla resurser går åt till det.
(Vi kan kalla den svulstig höger)

- Hela frågan är totalt ointressant. Vi lever i ett kapitalistiskt samhälle som SKA gå under. Oavsett om det sker genom att de förtryckta massorna reser sig och gör revolution eller om det sker via ett tredje världskrig då de stormakter som dominerar idag drabbar samman - slutstriden är i vart fall nära. Att överhuvudtaget fundera på att Sverige ska ha ett försvar är borgerlig hypokondri. Det kvittar om vi går med i Nato eller ej, eftersom det samhälle vi lever i ändå är dömt till undergång.
(Vi kan kalla den skadeglad och våldsromantisk vänster)

- Spelar roll. Det blir ju Kina av alltihop ändå till slut.
(opolitisk cyniker)

- Det pågår en gigantisk mobilisering av promilitaristisk propaganda just nu. Affischer på stan förskönar krigföringen i andra länder, ÖB:s utspel - allt är delar av den kampanjen. Det är väldigt, väldigt naivt att tro att syftet är att få opinionen och politikerna att bli vänligare stämda mot prioritering av territoriellt försvar. Utan det handlar om att förbereda Sverige inför ett aktivt deltagande i det tredje världskriget, via små små felbedömningar och missriktade insatser. Det kommer att gå geschwint att mana fram krigsyra (se bara hur snabbt svenskarna började tjoa om det goda kriget i Libyen), tunnelseende och provokationer. Gigantiska ekonomiska intressen står på spel och i så måtto är Sverige bara en marionett.

(en namnlös, än så länge)
*OBS. Inte Kina. Och inte Saudiarabien. Se bilaga ett (förteckning över länder vi inte ska befria)

1 kommentar:

  1. med w. Och ett n. Geschwint.
    Ändrar sen det går undan ibland.

    SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim