fredag 20 september 2013

Medan hostan skräller

Jag är förkyld och det är stökigt hemma så jag önskar att jag hade en gaggböledammsugare. Den är tystgående och kan jobba medan man sover. Lamporna är till för att man inte ska snubbla på den om man går i sömnen.
Vad är det för logik? Vem går i sömnen med öppna ögon? Går man upp nattetid i vaket tillstånd, så tänder man väl en lampa?
Ja, det är tänkbart att lamporna är överflödiga, men nu är det så här den ser ut. Jag har patent på den. Tycker att den har "uppfinningshöjd" och är "industriellt tillämpbar" och det räcker för att man ska ha patent på något, enligt Wikipedia.Och så har jag lyssnat lite på älgläten. Jag hade ingen aning om hur älgar lät. Jag vill hitta på en melodi till älgen i havsbandet som dyker upp här ibland. Det blir nog bäst med något slags horn, eller ett stråkinstrument. Av lätena som är utlagda på älgenshus tycker jag "klagande älg" passar bäst på den här. Brunstig älg låter kul också men så roligt ska vi inte ha det.* * *
Den nya påven sköter sig bra.


* * *

Jag läser om Platons Faidros. Den kan jag gilla, rekommendera, dela och retweeta. I Faidros slår Platon bland annat ett slag för galenskapen. Jag vet att det är många som tycker illa om Platon, antingen de har läst honom eller inte, men det gör inte jag. Jag har ett drag av ordfanatiker, retorikfiende, som en ordens Savonarola ungefär. Det är nog därför jag gillar Faidros (och Gorgias). Men istället för att gnälla för att det finns för mycket åsikter, som jag gjorde häromdagen, så är det väl bättre att bejaka det. Gå in för det. Gå runt ett ämne och titta på det från olika håll. Däremot tycker jag fortfarande att debatter går lite för fort.


Nu blir det grönt te. 


23 kommentarer:

 1. Vilka läten. Klagande älg nummer 2 röstar jag på.
  Hur retweetar man Platons Faidros? :-)
  Jag vet inte om jag tycker att "ordens Savonarola" stämmer på dig. Blev tvungen att googla Savonarola, kände igen namnet men kunde inte koppla. En religiös fanatiker som hatade konst? Bekämpade renässansen? Du kan väl vara sträng ibland men det är väl inte direkt så att du hatar konst...
  Undrar över det här också: "Vem går i sömnen med öppna ögon?" Jag trodde sömngångare hade öppna ögon. Men de kanske inte ser.
  Och krya på dig. Låter som en seg förkylning.
  Zigge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förkylningen är för j-lig. Den backade ett tag men sen kom den tillbaks och hade uppbeefat sig.
   Nej jag hatar inte konst... Lite för luddig i skallen för att orka förklara just nu. Men det blir som en kedjereaktion - någon skriver ett debattinlägg, några andra reagerar, och då blir det fånigt (det var väl det Calamity menade) att i änden av den kedjan klaga på att det är för mycket åsikter i farten. Ungefär så.
   Jo jag sover faktiskt med öppna ögon ibland, så jag antar att sömngångare går med öppna ögon.
   På återh, we hope

   Radera
  2. Kul rubrik idag:
   "Regeringen utser ny huligansamordnare".

   Radera
  3. Neeeej du ska inte bry dig så mycket om vad jag säger...
   :-(
   Om jag klagar på att du klagar på att andra klagar på att det finns för mycket åsikter så är det ju jag som är i änden av kedjan. Det fattas bara att någon klagar på att jag klagar på att du klagar på att andra klagar på att det finns för mycket åsikter.
   CJ

   Radera
  4. Fattas bara det :-) En del debatter storknar man på, men det är klart att det är roligt och viktigt att diskutera. Man kan ju inte bli hur zen-buddhistisk som helst.

   Radera
  5. Det är inte bara debatter man storknar på. Nyhetsvärderingen i svenska medier har ju diskuterats här tidigare också. Just nu bojkottar jag Aktuellt. Visst är det roligt att Ted Gärdestads dotter spelar in en platta. Men att lyfta fram det som en av de viktigaste världsnyheterna?

   Jaha, nu har jag lyssnat mig igenom de smyginspelade älgarna. Sådana läten vill man inte bli förknippad med.
   Från och med nu är jag Algot.
   Jag skämtar givetvis….

   T.S Älgot

   Radera
  6. Jag avslöjade mig som 08 i det här inlägget. "Den nya påven" skrev jag spontant. Inte den nye. Det får stå, jag tycker att det blir bättre med a-ändelse där.
   Älgot: ja, nyhetsvärderingen är ofta en förolämpning. Jag gillar Ted Gärdestad väldigt mycket men...
   I Aktuellts påa (heter det väl) var det inget om Syrien. Inget utrykes överhuvudtaget tror jag. Den första nyheten var att regeringen inte satsar pengar på järnvägsrälsar, tror jag. Det är säkert jättedåligt att de inte gör det, men det ÄR inte den största världsnyheten.

   Radera
 2. "Uppbeefa" har satt sig i huvudet på mig, jag har börjat gilla det. Det är ju inte klokt. Hur ska det sluta.

  Apropå Platon så kom jag på en bok som nästan inte har fått någon uppmärksamhet alls, Anders Cullheds Kreousas skugga. Jag kan bara rekommendera den om man har en mkt gedigen bildning och är extremt intresserad av fiktionskritik under senantiken (och den tidiga medeltiden), för det är just det den handlar om. Fiktionskritik under senantiken. Wansinnigt bra bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snobb! :-)
   Extremt intresserad av fiktionskritik under senantiken... tja. Lite intresserad. Får man fråga vad är fiktionskritik under senantiken? Vad gick den ut på?
   Radions nyheter brukar vara bättre på nyhetsvärdering än TV:s.
   Zigge

   Radera
  2. Nä det är inte snobberi.
   Måste ta och bli frisk från den här jädra flunsan, sen kan jag nog skriva om Kreousas skugga. Vad jag menade var att jag tror att den kräver att man har läst en hel del antik litteratur, men visst går tankegångarna att sammanfatta . Det ska jag göra sen. Idag gäller det att stå emot hurtighetstyranniet, prestationsjakten, åsiktsmaskineriet, bristen på pauser, mm.
   Återkommer, etc etc

   Radera
  3. Du är väl ute och dansar ibland också, hoppas jag. Lite på örat tycker synd om dig som är förkyld och läser Platon, du borde partaja. :-)
   tjakloff
   Zigge

   Radera
  4. Jag var ute och dansade för inte så längesen, det var jättekul.
   Men nu måste jag kurera mig den här förkylningen är galen, precis när jag tror att den är över kommer nysningarna och halsontet tillbaks.

   Radera
  5. Mest sur för att jag missar den här fina indiansommaren.

   Radera
  6. Kanske ska utlysa en tävling, rösta på älgläten. Första pris två Snickers.

   Radera
  7. Men jag borde byta rubrik på det här inlägget. Det var allt en rälig titel på ett inlägg.
   Jag tycker ofantligt synd om mig själv när jag är förkyld, det påstås att det mest är män som ömkar sig själva när de är förkylda men jag gnäller som en hel karl.

   Radera
  8. Jag gnäller också som en hel karl när jag är förkyld. Vet inte om det stämmer det där att män skulle vara ynkligare när de är förkylda.
   Jag trodde först att "den nya påven sköter sig bra" var bildtext till älgen på kobben...
   :-)

   Radera
  9. Haha! Kobben = Vatikanstaten?

   Radera

 3. Inte första h älgen- Jag röstar på andra h älgen.
  Hoppas det inte är för kylt då ox åh.

  Lehroyh


  SvaraRadera
  Svar
  1. hehe, nej inte den första. Den andra tycker jag också.

   Radera
  2. Det enda dumma är att "klagande älg" (nummer två alltså) är irriterad över en rival, och det borde älgen på kobben inte kunna vara. Men det kan man ju strunta i.

   Radera
  3. Han kanske är sur på en rival på fastlandet.
   No elk is an island.

   Radera
  4. Ännu sjukare idag. Det känns som öroninflammation är på väg. vaffanculo raffreddore.

   Ah, det har blivit pampigt, gediget, det här gillar jag - den nya rutan för kommenterande alltså.

   Radera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)