torsdag 12 januari 2017

En favoritlåt

Funderade på vad som kunde passa för en paus - det krävs något svalkande. Jag är inte skräckslagen alls, men jag känner ett ganska kraftigt obehag då Janouch, som tidigare hurrat för Soldiers of Odin, i en intervju hävdar att hon tycker att det är en god idé att låta folk gå beväpnade för att kunna skjuta terrorister, och att hon håller på att lära sig skjuta själv liksom många andra svenskar - och så får hon medhåll på facebook av folk som vill skjuta kulturmarxister. O.s.v.


Den här är cool.


32 kommentarer:

 1. Det handlar inte om att damerna är så skräckslagna som de skriver - de är uttråkade, lever mestadelen i stillsamma områden men tycker om att skrämma upp sig och andra.

  SvaraRadera
 2. Bra försök av Malte Persson. Han har helt rätt, men varken AH eller hennes fans bryr sig om slikt.
  http://www.expressen.se/kultur/saknar-heberlein-all-sorts-sjalvreflektion/
  Hon uttalar sig som lektor i etik, som akademiker, och numera som ledarskribent. Faktaresistensen - nött uttryck, alltså att styvnackat vränga statistik och göra sant till falskt och tvärtom, under flitigt åberopande av rykten och känslor - har tagit ett kliv upp i hierarkin.
  Exempel: ett rykte om att det ska ha inträffat ett trakasseri i Lund gör att flickorna inte vågar gå ut - påstår AH och anför det som bevis på att det har blivit osäkrare för kvinnor att röra sig utomhus. Listan på den här typen av demagogiska luftpastejer kan göras hur lång som helst.
  Men hon är kvar på teologen i Lund, och kan uttala sig som etiker och teolog.

  SvaraRadera
 3. Det handlar om ett slags talakter. Säger man att tilliten minskat, oavsett vad statistiska undersökningar visar, så är avsikten att tilliten ska minska.
  Sen är jag inte så värst imponerad av sådana undersökningar överhuvudtaget - det hade förvånat mig om tilliten hade minskat, men vad skulle det egentligen säga? Att skrämselpropagandan gått hem, eller att människor blivit mer kritiska till myndigheter och medier, eller mer paranoida?

  En kvinna skriver att hon bor i det allra lugnaste område i Sverige - men till och med jag! utropar hon, till och med jag har numera ett överfallslarm i fickan! På fullaste allvar.
  En man som bor i en sovstad talar om för en kvinna som bor i en så kallad no-go-zon hur det EGENTLIGEN är där, för det har han läst i tidningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ranstorp skriver att tilliten KOMMER att minska om fem år om ingenting görs mot segregationen. Hon tar kanske ut det i förskott?
   ;-)
   Trevlig helg från mig

   Radera
  2. Trevlig helg!

   (Hoppas att du förstår att det är två helt olika påståenden... och att det inte är en baggis att låtsas att det inte är det)

   Radera
  3. Universitetet borde undersöka de juridiska möjligheterna att låta henne gå. Eller åtminstone kräva att hon inte åberopar sig på sin akademiska position, utan bara uttalar sig som privatperson.

   Radera
  4. Ja det kommer ju aldrig att hända. Varken det ena eller det andra. Det är för många som håller med henne även i de fina salongerna. Då spelar små siffror och fakta hit och dit ingen roll.
   Mata inte trollet skulle jag vilja säga till dig.

   Radera
  5. Du har rätt, det är dumt. Bara för några år sedan tror jag inte att en akademiker hade kunnat hålla på på det där sättet, men det är bättre att vända bort blicken. Jag förstår Malte P när han skriver att han inte kan låta bli - hennes språk är så uppluckrat och inkonsistent att en vän av ordet gärna vill rycka ut för att skydda språket självt. Men det leder absolut ingen vart. I synnerhet inte korta kommentarer i sociala medier. Det ska vara långa artiklar, annars kan det kvetta.
   Godkväll

   Radera
  6. Jorå det förstår jag väl. Jag vet att hon är fräck men tror det är meningen. Det är uppfriskande tycker jag. Idag skriver hon att hon inte sett en endaste artikel som bemöter Janouch sakligt eller visar vad det är som inte stämmer. Ja det är bluff, att allt fler svenskar lär sig skjuta, 150000 flytt sverige pga invandringen, osv osv, 75% är män som ljuger om sin ålder osv osv. Men när Ann låtsas att det bara varit påhopp och ingen saklighet så vet hon att det finns tillräckligt mycket som hon kan peka på för att visa på problemen som faktiskt finns. Vet inte om jag uttrycker mig tillräckligt klart. Det är bara dumt att förneka att det finns problem, som Özz Nujen. Det är sånt hon får sympatier för. Jag gillar henne just för att hon är fräck och rör om i grytan. Det kan hända att det ställs andra krav på akademiker, men jag hickar till när jag ser att du tycker att hon borde få sluta. Folk hör väl av sig till universitetet och kräver det, har du gjort det? Även kollegor till Ann kräver det, är det inte lite överdrivet? Hon säger själv att hon inte har så stor betydelse - det är ganska retsamt för hon är ju mycket i TV. Men ska man verkligen få sparken för sina åsikter? Det har sverigedemokrater fått, ganska hög utsträckning. Är det rätt? Jag tycker inte det.
   Ja det är skillnad mellan att säga "tilliten minskar" och "om fem år kommer tilliten ha minskat om inte" Men det är inte så stor skillnad att hon inte kan uttala sig som akademiker. Borde inte vara det?
   Jag är inte heller rädd men jag tycker att det är tråkigt att det är så polariserat idag. Kan inte folk tala MED varandra i stället?
   Nu till en fråga (du behöver inte svara). Jag tycker att Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva och Myggor och tigrar påminner en hel del om varandra, inte rakt igenom men här och där. Har du läst hennes bok? Visst finns det likheter? Så varför inte fokusera på likheter i stället för skillnader?
   MVH!

   Radera
  7. Jo det är så stor skillnad... Och just sådana saker är väldigt viktiga inom det akademiska. Man kan inte peka på statistik och säga: hundratals terrordåd, när det handlar om två stycken, och sedan rycka på axlarna, tycka jag har rätt ändå! Eller peka på en forskare och säga: han hävdar också att tilliten minskar! När det inte är det forskaren säger. Hon borde göra det tydligt att hon uttalar sig som privatperson, inte som universitetslektor. Det borde universitetet kräva. Nej jag har absolut inte mejlat någonstans om detta, det skulle inte kännas rätt alls.
   Det är fel att ge sverigedemokrater sparken, om det handlar om jobb där deras åsikter inte spelar någon roll, och om det inte går att visa att de i sin yrkesutövning behandlat några sämre pga rasism.
   Det här är skillnad, det är en opinionsbildare som använder sin akademiska titel för att ge det hon säger större tyngd. Även om du bortser från åsikterna i sig är det så många missar och förvrängningar att det inte borde vara möjligt att fortsätta uttala sig som akademiker.
   Sen är det alltid väldigt trist att kritisera någon som redan många kritiserar. Man bör försöka avhålla sig från det, även om det är svårt att låta bli.
   Om kollegor kräver att hon fockas kan det bero på interna grejor, konkurrens osv, även om det inte behöver vara det. Tydligen hade någon vänt upp och ner på hennes namnskylt - det är en kuslig typ av mobbing som aldrig får accepteras.
   Och jovisst, hon retas ju med dem som kritiserar henne, säger tack för uppmärksamheten och knycker på nacken.
   All right, min uppfattning är att Jag vill inte dö... är snabbskriven under intryck av Myggor och tigrar, men rätt mycket i polemik mot den. Det är bara mitt intryck.

   Radera
  8. Sällskapet hör också till saken. Länka till "I am the gun lobby", i sin svans ha drösar av personer som använder uttryck som godhetsapostel, godhetsknarkare, godhetsivrare; beundrare som skriver att en sextonårig babbe blivit skjuten, osv. Utan att ställa sig frågan: vad är det jag skriver som gör att jag hamnar i det sällskapet?
   Det är inte ok att hon fortsätter uttala sig som lektor i etik.

   Radera
  9. Vad är egenntligen en kulturmarxist?

   Radera
  10. Ett skällsord som uppfanns av nazister.

   Radera
  11. Jag har för mig att "kulturmarxism" var det ord nazisterna använde framförallt om Frankfurtskolan, d.v.s en filosofisk skola som kombinerade marxism med psykoanalys, bland annat. Frankfurtskolan är fortfarande väldigt hatad inom ultrahögern. Psykoanalysen är avskydd inom i princip hela högern, inklusive fiskpinneliberaler.
   Men i största allmänhet används väl kulturmarxism som skällsord om intellektuella eller "pk-vänster", som inte alls behöver vara vänster men som anses förtryckande eftersom de motsätter sig sympatier med Soldiers of Odin, t.ex.
   Lång historia, det viktigaste idag är egentligen att ytlighet och bedrägeri är eftertraktade.
   Återkommer - återkommer - återkommer sannerligen, men det dröjer!

   Radera
 4. Redan på 1970talet fantiserade en viss sångerska om
  våld med vapen ...

  https://genius.com/Eva-dahlgren-finns-det-nan-som-bryr-sig-om-lyrics

  "Jag har visat vem jag e'
  Nu får jag lida för de'
  Även om jag ställer mej
  På gatan och skjuter
  Varenda en som går förbi
  Så kan jag lova att ingen ser mej
  Kan inte jag bli tagen på allvar?"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och en viss författarinna har fantiserat både om våld och fascism i en viss bok. Jag själv, medan jag bodde i en no-go-zon.
   Gud förbjude att jag skulle uttala mig som expert på etik.

   Radera
  2. Men det är inte fel att våldsamheten i boken väckte upprördhet. Däremot är tendensen den rakt motsatta - många hade nog gärna diskuterat Neapeldelen för sig, som ett exempel på en annan kultur. Jag kan återkomma till olikheterna även med t.ex Athena Farrokhzad och andra kvinnliga förf. som har våld i språket.
   Fast det är kanske bättre om farbröder gör, höll jag på att säga.
   OK jag ska sluta kräva den enas eller andras avgång, ärkebiskopen eller DN;s kulturchef eller teol.dr. Det är inte min sak att säga att någon borde avgå.
   OCH NU - nätpaus.

   Radera
  3. P.P.S Strunt är strunt och snus är snus om än i gyllne dosor. Rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor.

   Zigge

   Radera
  4. Verutschkow: en skillnad är väl att Eva Dahlgren inte lärde sig skjuta, och hon påstod inte heller att allt fler svenskar tar vapenlicens för att kunna försvara sig mot massinvandringen... )-:

   Radera
  5. Två helt olika grejor, ja...
   )-:

   Radera
 5. Fascismen har blivit rumsren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Syftar du på AH så tänker hon stämma alla som använder f-ordet. Just sayin'.
   Går ju att kritisera skribent utan att placera henne ideologiskt. Även om hon har mkt gemensamt med... osv osv Btw Malte Perssons artikel utmärkt men bemöts bara med "knyck på nacken". Som vanligt alltså...
   Zigge, inte heller skräckslagen

   Radera
  2. P.S
   Kulturmarxism användes av nazisterna om Frankfurtskolan, jepp. Idag är det väl mest en synonym till godhetsknarkare.

   Radera
  3. Det är aldrig fel att låta rätten avgöra vad som omfattas av yttrandefriheten, och vad som inte gör det.

   Radera
  4. Jag tycker att Janouch är en idiot men hon har rätt i att DN inte borde ringt hennes förläggare! Rensa ut hennes böcker ur en bokhandel är också fel!

   Radera
  5. Ja det håller jag med om. Det är typiskt DN, att vilja agera myndighet.
   Men det hela känns nästan som ett spektakel av något slag.

   Radera
  6. Utan att psykoanalysera alltför mycket så tänker jag ändå gissa att somliga längtar efter våld och pangpang, män som är som män, osv, PLUS att de vill ha sänkta skatter för mer konsumtion av skönhetsgrejor, för att inte nämna ögonbrynsfärg, och då passar det bra att vara dramaqueens, förstora upp problemen och välja ut några grupper som ansvariga, typ invandrare, muslimer, romer, ensamkommande, osv.
   Ska man se något gott i det hela så är det väl att högerextrema blivit tvungna att öka sin tolerans för kvinnor som de annars hade spytt galla över. Elallergi, orgasmbok, skönhetssalong, diagnosprat, osv osv. Ganska snabbt har högerextrema gått från att bli haters till att bli dyrkers.

   Radera
  7. Jag behöver en lista på så kallade no-go-zoner i Sverige. Hur många var de nu, 5000?

   Radera
  8. Inte moralisera inte moralisera inte moralisera - bara ställa en itte bitte liten fråga: hur kommer det sig att en del av dem som har det allra bäst i ett av världens rikaste länder är så missnöjda?

   Radera
  9. Leif GW Persson har givit Janouchskan klartecken åt att skjuta inbrottstjuvar, åtminstone i benen och åtminstone på landet.

   Radera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim