tisdag 5 januari 2010

Vi ska klara av'et

"Skärmdumpa".
Det kommer ett inlägg till den här videon, jag skrev något som kändes för jolmigt så jag tog bort det.


848 kommentarer:

 1. Scrolla går fort men eftertanke går långsamt, men är nog bra. Att undersöka innan man yttrar sig, att inte hävda så säkert om sånt man inte kan veta om andras motiv och orsaker, är viktigt.

  Omdöme är bra. Övermod, den som lider av återkommande övermod bör göra något åt det, annars gör livet det.

  SvaraRadera
 2. Bra Video Maja! ompa, ompa, pompa.

  Charlie Härligt att få skriva lite. Du skriver själv väldigt vettigt och bra.  Leroy

  SvaraRadera
 3. Ja. Jag har funderat lite på snabbheten på Internet. Och att det inte finns en redaktion som kan granska, kritisera och sätta stopp (på gott och ont). Samtidigt tycker jag att medborgarjournalistiken delvis härmar den offentliga journalistiken.
  Något att återkomma till. Godnatt.

  SvaraRadera
 4. Nej men se där nu hitta jag förklaringen själv på detta med Lingonben tack var Martin :

  http://www.youtube.com/watch?v=gtXP48C_Rqo

  Leroy

  SvaraRadera
 5. Ja det är videon som är huvudsaken, texten blev småfånig. Kanske ändrar i morgon.
  Buona notte.

  SvaraRadera
 6. En Pumpa pa, ompa :

  http://www.youtube.com/watch?v=qLhwh1Mt0CA

  Leroy

  SvaraRadera
 7. Maja:
  Ansvaret ligger ju mycket på individen innan det "publiceras" då det inte finns en sådan kontroll.
  Jag vet inte om vi tänker på samma sak, men om det är det så var det flera som reagerade och det korrigerades. Problemet är, som du skriver, att det går så snabbt och har redan varit synligt för många. Och då är det redan försent på ett sätt. Det är ju inte säkert att samma personer går tillbaka och ser dementin.
  Å andra sidan kom jag att tänka på att det sker ju inom "gammalmedia" också, trots kontrollfunktioner. Om än mer sällan. Då kommer dessutom dementin ofta långt efter artikeln och är än svårare att hitta för läsaren.
  Min reflektion: Det är krångligt och svårt med frihet, men hellre det... kanske. :)

  SvaraRadera
 8. John Bunyan: syftar du på det jag tror, Monica Antonssons senaste övertramp, så var det jävligt grovt.

  SvaraRadera
 9. Zigge: *s* va bra, lägg ut lägg ut!

  SvaraRadera
 10. Jag ska starta nåt för barnen i Harrisburg, om maja sponsrar hamburgare åt dem så lägger jag inte ut.
  Nä men det var inte så "jolmigt", kanske det med "befrielse av orden", annars var det ok.

  SvaraRadera
 11. Zigge!

  Tragiskt att du ser det så.
  Men bra om du gör något för folk som drabbats.
  Hur det ser ut i Harrisburg vet jag inte men du får gärna skriva om det.

  Anser att det är bättre om man kunde förklara sig och sina agendor. Inte fastna i polymik och oförstånd. Inte göra som anonyma har gjort till Isobel H, Ingrid C eller Monica A. Klart de letar efter svar.  Leroy

  SvaraRadera
 12. Zigge:
  I never kiss and tell.

  SvaraRadera
 13. "letar efter svar"???
  Antingen är du peddo eller så är du dum Leroy.

  SvaraRadera
 14. Leroy, du tar väldigt lätt på när någon blir anklagad för att vara pedofil. Vad beror det på?

  Hur ser du själv egentligen på pedofili?

  SvaraRadera
 15. Leroy kanske står upp för att han är pedofil och därför inte förstår den oerhörda förolämpning Marina just utsatts för.

  SvaraRadera
 16. Där ser man, helt plötsligt börjar man hoppa på och påstå.

  Snacka om sjuka resonemang. Zigge och Anonyma!

  För femtielfte gången så är jag inte det och jag anser att man skall kunna stå för sånt man skrivit och tala om om andra har hittat på något som inte stämmer.

  Det säger mer om Er själva än om den verklighet Ni målar upp.

  LEroy

  (Maja kan när som hellst e-posta mig om hon har funderingar.)

  SvaraRadera
 17. Så att fråga om Marina Engan är pedofil och uppmana till att tycka om det är okej, men Leroy vill inte själv bli utsatt för det. Undrar varför. Vad tror ni?

  SvaraRadera
 18. Väldigt många anonyma här?

  Så tråkigt att behöva se sådant agerande för att man har annan åsikt. Fattar Ni inte att Ni gör ur för det Kjell Åke och andra arbetar för att Ni gör det svårare med trovärdigheten.

  Jag har förut talat om rakt ut att det är det värsta brott man kan begå och att man skall låsa in och slänga bort nyckeln.

  Synd för de som verkligen arbetar för utsatta.

  LEroy

  SvaraRadera
 19. Men Leroy du har ju just försvarat det beteendet som du blev utsatt för här. Bara frågor säger du ju själv och försvarar Monica Antonssons blogginlägg om Marina Engan och funderingar om hon är pedofil eller pedofilvänlig.

  Du försvar ju precis det här, så varför gnäller DU för?

  SvaraRadera
 20. Dessutom blev du tillfrågad direkt, inte utpekad i ett blogginlägg med där syftet var att andra skulle diskutera hur sjuk i huvet du är och hur mycket pedofil du är. Skärp dig för fan.

  Att hålla sig till vad det handlar om vad gäller Marina med namninsamlingar och vad gäller dem är en sak, men att sitta och diskutera huruvida Marina är pedofil eller pedofilvänlig är ju vansinne med den grunden som angavs.

  Den grunden som fanns för det blogginlägget som MA hade var för svag för att diskutera huruvida Marina Engan är pedofil eller pedofilvänlig även om det hade varit sant att hon hade skrivit det.

  Om du tycker det är okej att sitta och diskutera om andra är pedofiler eller pedofilvänliga så varför gnäller du när det gäller dig? Varför ska man inte fundera på vad du har gjort för att hamna i den sits du sitter i.

  En fråga då och då om du är pedofil med medföljande diskussion av anonyma och nick och namngivna kanske vore nåt så du förstår vad Marina utsattes för.

  SvaraRadera
 21. Jaha, nu har jag till slut fattat vad det handlar om. Jag är ju lite efter som vanligt eftersom jag inte gärna går in på en del bloggar utan att ha anledning. Men det har man ju numera tyvärr får jag inse.

  Jag kommer osökt att tänka på Tomtemors resonemang häromdagen om "äldre" och "dåliga internetanvändare". Här är hennes tankegång verkligen giltig.
  För hur i fridens dar kan en journalist inte fatta något så grundläggande om nätet som att man kan fylla i vad man vill på de där fälten url/webbadress och namn. Det är ju bara inte klokt att gå på i ullstrumporna och publicera sån skit som hon gjorde. Sicka grävlingar! Man måste verkligen vara desperat efter att hitta dynga om någon för att göra nåt sånt.

  Annars håller jag med anonym 02.41 om att:

  ...Att hålla sig till vad det handlar om vad gäller Marina med namninsamlingar och vad gäller dem är en sak...

  För det kan man ju vara väldigt kritisk till. Det är jag också för övrigt.
  Men såna här saker är ju något helt annat.

  SvaraRadera
 22. Jag har ju som sagt mina kontakter och kan verifiera att vi just nu undersöker om Leroy är en propedofil eller till och med utövande pedofil.

  / Tomtemor

  SvaraRadera
 23. Monica Antonsson lägger ut bilder på två små flickor och citerar en pedofils uttalanden om deras sexighet och länkar till en pedofilsida.

  Tragiskt. Varför medverka till att barn exponeras i såna sammanhang?

  Hur kan man försvara något sådant? Att de omkring MA inte kritiserar det är en sak, men hur kan Leroy till exempel försvara något sådant?

  /Anonym pga rädsla för MA

  SvaraRadera
 24. Jag funderar på att radera en kommentar av "Tomtemor" - inte säker på om det är ett kapat nick eller ej.
  Annars måste jag säga att jag faktiskt inte riktigt begriper mig på dig, Leroy.
  Och Monica Antonsson är totalt omdömeslös, jag vet inte riktigt hur hon trillat in i de här insinuanta och hånfulla resonemangen "det är offren som är förövarna" från början, eller vad hennes hangup på Marina Engan beror på, men vi får hoppas att hon gör sig av med sina "grävlingar".

  SvaraRadera
 25. Anonym 19:11, jag läste Tomtemors teorier om äldres intenetanvändning och delar inte de tankegångarna. Att det stämmer när det gäller Antonsson är nog mest en lyckträff, hennes grupp av intriganta grävlingar är troligen yngre som det ser ut, men de lyckas inte heller fatta hur man kan jävlas med folk på nätet.

  Jag reagerade ockå på Leroys beredvillighet att delta i jakten på Engan. Inte ett en stavelse om olämpligheten att stalka och misstänkliggöra en namngiven person skrevs av signaturen Leroy!
  Samma signatur som utan att skämmas(?) skriver kommentarer i vänskaplig ton på Engans egen blogg
  DET kallar jag falskspel och det är väl sånt som Leroy själv är motståndare till?

  Hoppas att Leroy lär sig nåt om hur det är att stå i skottgluggen här. Risken finns att han inte gör det, att det enda som händer är att Leroy ömkar sig själv och aldrig kommer att förstå att andra kan känna på samma sätt som han själv gör.
  Är det kanske så att den medkänsla och den "empati" som Leroy så ofta efterlyser, enbart ska riktas mot honom medan han själv inte har någon skyldighet att visa detsamma för någon annan?
  Skulle detta stämma så finns det skäl att undra över Leroys ålder.

  /B

  SvaraRadera
 26. Anonym 19.11: javisst, jag är också kritisk till namninsamlingar.
  Men det här är - som vanligt när det gäller MA - inte kritik utan en härva av pseudojanne josefssonsk skvallerjournalistik. De ständiga frågetecknen gör det inte bättre. "Marina Engan hackar tänder?"
  Och när det gäller pedofiler - alla som flockas runt Monica Antonsson och Ingrid Carlqvist är inte pedofiler, men de fungerar som en magnet på rättshaverister. "Antingen så är du peddo eller så är du dum" eller hur Zigge skrev - ja, många gånger har jag väl tänkt något åt det hållet själv - antingen är Leroy djupt förvirrad eller så är han jävligt förslagen.
  Men jag är kritisk till namninsamlingar och privatspaningar - ska plocka bort Tomtemors kommentar.

  SvaraRadera
 27. Zigge:

  Såg att du har skärmdumpat inlägget. Finns kommentarerna med?
  I så fall skulle jag uppskatta om du ville skicka det till mig.
  marina_engan@hotmail.com

  SvaraRadera
 28. Jag hoppas verkligen att Marina Engan och även andra ansvarsfulla samhällsmedborgare anmäler Monica Antonsson för allt som bara går att anmäla för!
  Med tanke på fotona och länken hon la ut så kan man anmäla henne för bla barnporrbrott.

  Monica Antonsson försöker be om ursäkt, men får det ändå att låta som om det är Marina Engans fel att Monica själv gjorde fel!

  Leroy: du är en typisk slingerbult. En mycket obehaglig sån. Jag tycker Tomtemors efterforskningar blir offentliga!

  SvaraRadera
 29. Filippa: Anmäla Monica Antonsson för barnporrbrott? Nämen dra på trisser...
  Det kan jag väl säga direkt att det tycker jag är en direkt tröttsam idé. Och
  "jag tycker Tomtemors efterforskningar blir offentliga"
  gillar jag inte heller.

  Jag tror att det är sånt här kaos som uppstår i samband med olika privata initiativ i extremt känsliga frågor; man kan tänka sig det ursinne som måste uppstå i och med en namninsamling (och det oavsett skuldfrågan givetvis, blotta faktum att det pågår en mobilisering runtomkring en familj skulle kunna få folk att tappa både vett och sans).

  Att göra en anmälning till Socialtjänsten är däremot såvitt jag vet inte olagligt. Det normala förfarandet borde helt enkelt vara att de utreder anmälan. Eller avfärdar den, om där inte framkommer något nytt. Just det här enskilda fallet är jag föga insatt i, men det måste vara fruktansvärt upprivande för barnet, oavsett vad som har hänt.

  Någon var inne på att Monica Antonssons grävlingar antagligen är unga, det skulle jag också tro att de är, jag gissar på grabbar en bit under trettistrecket, rätt mycket handlar nog om rent okynne.

  SvaraRadera
 30. Hon gjorde ett misstag och har bett om ursäkt, vad mer kräver ni, era gamar?

  SvaraRadera
 31. Det lät nog en aning bagatelliserande det senaste - "okynne" - Monica Antonssons grävlingar består väl av en blandad skara varav en del drivs av något värre än okynne.

  SvaraRadera
 32. Maja, det som låg på hennes sida kan betraktas som barnporr. Dels foton och dels länk.
  Jag har anmält det nu under förmiddagen.

  Anonym, hon borde be om ursäkt, inte slingra sig som hon gör och lägga skulden på Marina Engan igen.
  I ett enda stort inlägg borde hon be om ursäkt och samtidigt säga att hon inte är ett dugg intresserad av mer information om Marina och inte heller skriva något om henne igen.
  Lika mycket text där Monica har ljugit och baktalat Marina, lika mycket text till ursäkt.
  Den ursäkten, väl dold bland slingerbultfasoner och bland kommentarer är inte värt ett dugg!
  VEM börjar bråka och skriva illa om någon?
  Inte är det Marina.
  Hon har inte på något sätt uppmanat till grävande eller annat gentemot Monica.
  Inte heller tillåtit att någon efterlyser hackare som mot betalning kan ge ut privat korrespondens.

  Monica Antonsson har gjort bort sig och gör bort sig.
  När är det dags att folk börjar öppna ögonen för det som försigår?

  SvaraRadera
 33. Anonym 11.34: jag menar att det är en viktig diskussion som handlar om lag och laglöshet på nätet i största allmänhet.

  SvaraRadera
 34. Filippa, är du på riktigt? Hon BER JU OM URSÄKT! Du vill väl att hon ska bindas på torget för allmän bespottning...usch.

  SvaraRadera
 35. Jag håller på att läsa ikapp. Ser att någon kallar sig Tomtemor och det får man ju självklart göra. Men det är inte samma tomtemor som försvann häromdagen för att tomtefar ropade att s e x små nissar fastnat i snön med sina s e x små slädar. Sicken fantasi ni har föresten *L*.

  kram TM

  SvaraRadera
 36. Det som Monica Antonsson och hennes "grävling" EE gjorde gentemot Marina Engan igår är en ganska allvarlig förtalsakt och förolämpning. Om jag hade varit Marina skulle jag polisanmält det direkt utan nåder.

  Nu har visserligen Monica Antonsson haft vett att ta bort det mesta och bett om ursäkt. Men en ursäkt är förstås inte tillräckligt. Monica Antonsson har ju tydligt tidgiare deklarerat att hon vill ha Marina tvångsintagen eller åtminstone försatt under datorförbud.

  SvaraRadera
 37. Anonym 11.49: ja det vill ju inte jag iallafall, jag vill att det handlar om en genuin och eftertänksam diskussion på alla håll, se kommentaren 11.45.

  SvaraRadera
 38. Tänk om tidningarna får tag i det här om att Monica Antonsson är anmäld för spridning av barnpornografi? Vilken såpa det blir.

  SvaraRadera
 39. Monica Antonsson gillar ju den platsen.
  Fast, det kanske bara är för andra?

  Nej, inte allmän bespottning.
  Det kallas "ta ansvar för sina handlingar".
  Hon skriver om att andra ska göra det hela tiden.
  När ska vi se Monica Antonsson göra det?

  SvaraRadera
 40. Anonym 11.58: det tror jag inte, det var ett uppenbart misstag och togs bort direkt så några löpsedlar om den saken blir det knappast.
  Tomtemor: jag kände på mig att det inte var samma tomtemor.

  SvaraRadera
 41. Filippa du låter ganska hatisk och hämndlysten.

  Men i sak har du nog rätt. Att på en blogg offentligt framhålla någon som pedofil jämte viss - om än otillförlitlig bevisning - och samtidigt uppmuntra allmänheten att spekulera i att det verkligen förhåller sig så det låter oerhört omdömeslöst och skulle förtjäna en rättslig prövning.

  SvaraRadera
 42. Näe fy tusan. Nu har jag läst ikapp! Jag har inte kallat Leroy för pedofil! Jag har ingen kontakt med grävlingar såvida man inte syftar på de roadkills jag råkat köra över någon gång.

  Såg inlägget igår och har både sparat och skärmdumpat. Bra att man anmäler den eventuella barnporren. Bilderna var hämtade från en pedofilsite och vem vet i vilka fler (mer dolda) sammanhang dom där stackars barnen förekommer i? Kan vara bra för polisen att ha dom bilderna för det kanske kan vara till hjälp att identifiera eventuella offer. Bättre att anmämla en gång för mycket än lite med tanke på barnen.

  Namninsamlingar är inte olagliga och så länge man inte pekar ut någon har man heller inte skadat någon. Det är knappast Marinas fel att andra röjt personernas identitet. Om det nu är rätt personer, har ingen aning.

  Usch är så arg så det ryker ur luvan. Behöver kall glögg för att svalka ner mig. Ber att få återkomma.

  kram
  TM

  SvaraRadera
 43. Tristan jag blir bara så trött på dubbelmoralens eget ansikte Monica Antonsson.
  En människa som så noga övervägt och planerat ger sig på en annan människa med metoden "upprepar jag lögner tillräckligt ofta blir det sant". Osanningar, lögner, uppenbara galenskaper och ren ondska är vad Monica Antonsson sprider runt sig.

  Jag blir trött på att se hur hon gör som den värsta mobben på skolgården genom att ställa sig i mitten och peka med fingret på vem och vilka som ska utsättas för kränkningar och lögner, för att sedan se hur människor följer hennes anvisningar. Sedan står Monica Antonsson där med stora ögon och säger "nej, det var inte jag".
  Läs på vilken organisations hemsida som helst som arbetar mot mobbning. När de beskriver mobbaren finns det en klar beskrivning av Monica Antonssons person.

  Hur kan vuxenvärlden kunna säga till barn och ungdomar att sluta kränka om det finns vuxna med det sättet Monica Antonsson har som kränker andra vuxna?

  SvaraRadera
 44. Hur många "misstag" ska MA ägna sig åt och varför ska dessa hela tiden slätas över?
  Det är ingen okynnig lek precis.
  Hennes blogg gräslig och fullständigt omdömes
  lös. Och har så alltid varit.
  Give them enough rope .....

  Jag tycker en polisnamälan vore på sin plats"

  SvaraRadera
 45. Leroy mfl försvarar Monica Antonsson med att inlägget var en "fråga". Inga efterkonstruktioner tack, allt finns sparat.

  I mitten av det fruktansvärda inlägget skriver Monica Antonsson: "Jag har dröjt med att lägga ut detta och istället frågat EE om man verkligen kan visa att det är den riktiga Marina Engan som har skrivit detta? Jag fick följande svar som dessvärre stämmer"

  /Mållös

  SvaraRadera
 46. Mållös

  Den där grävlingen EE verkar vara en mycket pålitlig och omdömesgill person liksom Monica Antonsson.


  (Behöver jag påpeka den ironiska undertonen?)

  SvaraRadera
 47. Är det någon som förstår vad Monica Antonsson försöker vinna på allt det här?

  Själva sakfrågan vet jag inte ens vad det är. Någon saklig kritik mot namninsamlingen har jag inte sett till, förutom att det är det och det felet, men inget som objektivt styrker något alls. Eller har jag missat något?

  Och angående mejlen till villaliv, så har jag inte sett något objektivt som styrker något där heller, eller har jag missat det?

  Det är mycket prat om folks ev. sexuella upphetsning av pedofiliprat, folks tänder och utseenden och om ohyra som ska bekämpas, råttor som ska rökas ut osv.

  Alltså ärligt, vad är kärnfrågan och vad tror ni det är att MA vill åstadkomma? På riktigt undrar jag. Har jag missat nåt?

  SvaraRadera
 48. Tänk så olika man kan uppfatta kommentarer och sinnesstämningen hos dem som skriver!

  Tristan skriver:
  "Filippa du låter ganska hatisk och hämndlysten."

  Jag uppfattar Filippas kommentar som arg och upprörd och det är en himla skillnad från hatisk och hämndlysten!
  Om Filippa skulle kunna låta sin ilska övergå i nåt uttryck för hat eller hämnd får vi kanske aldrig veta.

  Hursomhelst så är det oändligt tröttsamt med alla tolkningar av människors sinnesstämningar, motiv, tankar, fysiska beskaffenhet och med alla spekulationer i personens framtida agerande.
  Sånt förekommer i gigantiska mått på Antonssons blogg och därför är det ganska avkopplande att läsa här där det är lite mer sansat och nyanserat.

  Så Tristan, lägg av med ditt maktspråk! Låt folk vara förbannade. Det som skrivs på vissa bloggar för närvarande är rent kväljande läsning, man har all rätt att reagera.
  Det är snarare anmärkningsvärt om man INTE upprörs!

  SvaraRadera
 49. Charlie, har du verkligen missuppfattat det alldeles uppenbara? Monica Antonsson tillhör de alltigenom goda som enbart har goda avsikter att skapa allting gott!

  SvaraRadera
 50. Att få en anonym åthutning är inte varje dag! ;-)

  Men du har förstås rätt. Folk har förstås alla skäl till att vara förbannade.

  SvaraRadera
 51. Monica har väl råkat ut för förföljelse av Engan m fl om jag inte minns fel, så hon försöker väl slå tillbaka. Jag hade gjort samma sak om folk hade hoppat på mig med hotmail. Det finns en anledning till att jag är anonym här, jag vill inte ha sjuka människor efter mig mer än nödvändigt. En sån som Filippa är ingen man vill ha mail av om man säger...

  SvaraRadera
 52. Herregud! Nu har jag läst ikapp.

  Charlie

  Jag tror hon tror att hon på nåt sätt ska komma åt Liza Marklund genom att ge sig på Marina.
  Då ska hon få det riktiga erkännandet från gammelmedia, tror hon.

  SvaraRadera
 53. Charlie: jag vet faktiskt inte, mer än att det handlar om brist på gott omdöme. Det är klart att det är viktigt med saklig kritik och en principdiskussion om namninsamlingar i dessa mycket svåra frågor. Jag har bemödat mig om att vara tydlig när det gäller detta och det tycker jag att flera som skriver här också är. Men precis som du skriver så präglas angreppen på Marina Engan av "prat om folks ev. sexuella upphetsning av pedofiliprat, folks tänder och utseenden och om ohyra som ska bekämpas, råttor som ska rökas ut osv." Det är totalt vanvett.
  Det finns nog många förklaringar, men jag tror att den här programförklaringen av Ingrid Carlqvist är belysande.

  "man ska attackera sak och inte person. Men det Marina Engan sysslar med är farligt för rättssäkerheten i landet och därför måste hon till varje pris stoppas. I alltför många år har människor med hennes åsikter och tillvägagångssätt haft myndigheternas och pressens öron och det är på grund av dem och deras gelikar som vi hamnat i den rättsosäkerhet som råder. Det är på grund av dem som en massavskiljning av pappor och barn genomförs i vårt ”jämställda” land. Därför måste de och deras metoder avslöjas."

  Alltså: Marina Engan ses som en portalfigur för "massavskiljningen av pappor och barn", och i den ideologiska kampen mot detta fenomen (jag tror personligen inte att det handlar om någon massavskiljning) kan man tydligen anlita vilka grävlingar som helst och racka ner på utseende, med mera. Hur det ligger till med eventuella hackers vet ju inte jag, det påstås att Marina bluffar om den saken, det kan jag inte uttala mig om. Men såvitt jag vet har varken Monica Antonsson eller Ingrid Carlqvist tagit avstånd från hackers, och det borde de göra.

  SvaraRadera
 54. Men skippa snacket om "välplanerad ondska".
  Please.

  SvaraRadera
 55. Maja ber om ursäkt över ordvalet, men kunde inte komma på något bättre för tillfället.
  Kanske "välplanerad galenskap" är bättre?

  Tror som du att Marina Engan har blivit någon form av "portalfigur". Den tvivelaktiga äran verkar förflyttas mellan en handfull personer/nicknamn.

  Både Ingrid Carlqvist och Monica Antonsson har uttalat sig mycket positiva till hackare. Både att köpa/få material från och att använda.
  Något avståndstagande från den formen av "grävande" journalistik kommer aldrig att utgå från någon av dem.
  Det passar dem alldeles för bra ihop med deras personligheter.

  SvaraRadera
 56. MO: haha vad avancerat....

  maja: Aha genom att skriva bajs om Marina Engan så åtgärdar man alltså massavskiljningar mellan barn och deras fäder.

  Ja det ligger faktiskt något i det, det är väl en känslomässig ryggmärgsreflex. Men de borde tänka lite mer än så om det är möjligt.

  Deras agerande genom att skriva om ohyra, tänder och fantisera om andras ev. sexuella fantasier vid tankar på pedofili så vinner de inget för sin sak. Snarare tvärtom.

  En sak man bör lägga märke till, det har inte pratats om MA på länge här och jag vet inte om det är det i kombination med att polisen inte ville befatta sig med vem som skickat mejl till villaliv och annonsörer som väckte detta ursinne. För det är ett ursinne utan något vett och sans alls.

  Vad jag har förstått så har Marina Engan engagerat sig i TVÅ fall på två och ett halvt år.

  Har man någon kritik emot det engagemanget av saklig karaktär så har då jag missat det. Att de är kritiska har jag förstått men hur?

  SvaraRadera
 57. Angående att ta avstånd, så tar Monica ibland avstånd och säger ifrån till de som kommenterar på hennes blogg. Men när man tänker på vad hon inte tar avstånd ifrån (det är en slags handling det med) så ser man ett mönster. Samma sak med hennes uppbragta uttalanden om att hon inte har beställt grävarbetet, för det gör det ändå..

  Det är illa maskerat och vem tror hon att hon lurar förutom den lilla grupp som förvirrat kastar ur sig glåpord om personers utseenden och spekulerar i sexfantasier om pedofili, och gastar om ormar som ska jagas tillbaka till sitt bo osv.

  Verkligen illa maskerat och vem tror hon att hon lurar?

  SvaraRadera
 58. "ren välplanerad ondska"
  Kanska dags att städa lite på bloggen, Maja?

  SvaraRadera
 59. Filippa: jag tror jag förstår vad du menar, hon la ut det med ordenliga brasklappar, se vad jag skrivit ut ovan om det illa maskerade ointresset hon visar, som om det andra skriver på hennes blogg enbart stod för andra. Man ser ju vad hon säger ifrån om och vad hon INTE säger ifrån om.

  SvaraRadera
 60. charlie

  nä men ibland kan saker vara enklare än man tror, tyckte man kunde läsa nåt sånt mellan raderna nån gång.

  SvaraRadera
 61. Anonym 13:28 maja tog avstånd, det räcker tycker jag, jag kan också säga att jag inte tycker det finns något värde i sådana uttalanden.

  SvaraRadera
 62. Det är mycket tydligt vad Monica Antonsson uppmuntrar till och vad som inte får förekomma.
  Det är lika tydligt vad som får önskas och vad som inte önskas.

  Bra att du förstår vad jag försöker föra fram.

  SvaraRadera
 63. MO: Jag tycker att det var en ganska bra sammanfattning av läget. Att det är ologiskt i sig på något sätt kan ju inte du lastas för.

  Hoppas att det är senaste kommer att sansa upp debatten lite, men uppriktigt har jag inte mycket hopp kvar.

  SvaraRadera
 64. Jag tror du har rätt Maja.
  Marina har blivit en person som är lätt att attackera bl a för att hon bloggar under eget namn och är aktiv på nätet.
  Hon och feminismen får stå som symboler för "motståndarsidan" vars syfte ses som att skilja barn från deras fäder. Bara där man visat att man inte förstått eller av någon annan orsak blandar ihop begreppen.

  (Feminismen har naturligtvis en ännu större skuld, den har ju också klimatförändringen, mellanösternkonflikten och finanskrisen på sitt ansvar. Det är inte helt klarlagt om det är feministerna som ligger bakom al-Quaida också men Pelle Billing kommer troligen snart med ett blogginlägg som visar att så är fallet.
  För den som eventuellt inte förstod så var detta ironiskt menat.)

  SvaraRadera
 65. Filippa:

  Det har förekommit både det ena och andra från Marina mot Monica. Tyvärr, eller tack och lov, har Marina raderat stora delar av sina påhopp (inlägg) i sin blogg.

  SvaraRadera
 66. Anonym 13.28: japp, jag tog bort det. Det finns som sagt inget värde i sådana uttalanden.

  SvaraRadera
 67. MO
  Så kan det vara och så kan det vara att några utnyttjar Monicas akilleshäl vilket delvis är hennes svart-vita tänk. Marina är liksom alla alla andra vare sig enbart ond eller god. Men varför ska hon till varje pris utmålas som ondskan själv?

  /enbart anonym

  SvaraRadera
 68. Tror inte ens att det var mellan raderna...

  SvaraRadera
 69. Vilken debatt?
  Det handlar faktiskt inte om någon debatt, utan om ren personförföljelse från Monica Antonssons sida!

  Hon pekar med handen och människor (som så bra beskrevs som rättshaverister) följer lydigt uppmaningen om att med alla medel försöka skrapa fram något om de personer som Monica Antonsson ser ut.

  Det är inte debatt, utan personförföljelse.

  SvaraRadera
 70. Olyckligt för MA att hon slog sig ihop med IC...den rabiata...

  SvaraRadera
 71. Bra Maja!
  Det käns bättre när det är borta.

  Jag önskar svar på VAR Marina Engan har förföljt Monica Antonsson, som den anonyme skribenten ansåg hade skett.
  Marina Engan har helt tagit avstånd från mail till uppdragsgivare/företag.
  Marina Engan blir utpekad som medlem i suspekta grupper där hon inte alls är medlem och får skulden för allt som Monica Antonsson med rättshaveristfölje anser är felaktigt.

  Marina Engan har inte förföljt någon, det är Monica Antonsson som är kränkaren.

  SvaraRadera
 72. Filippa:

  Var du "med" när Monica tog Adams pappa C under sina vingar?

  Det var då det började. Med förföljelse av varandra. Monicka och Marina alltså.

  SvaraRadera
 73. Varför så hatisk mot Monica, Filippa?

  SvaraRadera
 74. Det började med Liza Marklund, Filippa! Skärp dig.

  SvaraRadera
 75. Charlie: jo, jag tror att debatten är på väg att sansas upp. Faktiskt!

  SvaraRadera
 76. Anonym, kl. 13.51, det är lönlöst att försöka hitta "ursynden"; fråga israelerna och palestinierna.

  Att Monica Antonsson och hennes grävlingar vill hänga ut och misstänkliggöra (förtala och förolämpa) en viss person som pedofil har inte någon relevans i förhållande till Liza Marklund, åtminstone inte straffrättsligt.

  SvaraRadera
 77. Själv minns jag inte Marina från "Gömdagate" eller nån förföljelse från hennes sidan. Var ägde den rum?

  SvaraRadera
 78. Fråga Monica, MO. Hon kan berätta var den ägde rum.

  SvaraRadera
 79. Det vore lustigt om Monica Antonsson i sammanhanget försökte resa en nödvärnsinvändning, genom att t.ex. hävda att "jag [Monica Antonsson] hängde ut och misstänkliggjorde X som pedofil därför att X har lagt sig i andras vårdnadstvister och måste tvångsomhändertas och beläggas med datorförbud medan jag [Monica Antonsson] och andra goda människor måste ostört få fortsätta med vår privatjustice [läs: uthängningar, förtal, lansering av papparörelsen etc] i bloggosfären.

  SvaraRadera
 80. För att ta det från den lättsamma sidan ett tag (som luftficka, det behövs mer syre i debatten och humor kan vara rätt bra) så kolla gärna videon med Martin Ljung.
  Och jo, Filippa, i grund och botten finns det en diskussion om privatdomstolar i största allmänhet (fasiken vad ofta jag använder uttrycket i största allmänhet). Problemet blir när debatten spårar ur i ideologiska brösttoner ("massavskiljning..." "till varje pris stoppa".... "samhällsfara..." "planerad ondska..."), plumpa personangrepp ("hackar tänder" - kanske stod det förresten en del i samma stil i de mail som Marina Engan och "Motherwitch" (?) skickade till Antonsson i och med den vårdnadstvist som då var på tal?)

  Nej, nu ska jag lyssna på Martin Ljung igen.

  SvaraRadera
 81. maja: tror du det, ja det vore ju skönt och intressant, kanske man får veta nåt om sakfrågan i stället och tänderna och ohyrepratet lämnas därhän.

  SvaraRadera
 82. Anonym

  Har för mig jag och andra frågade vid tillfälle vad förföljelsen bestod i...men fick väl inget riktigt svar...tror åtminstone jag fick uppfattningen att det handlade om envisa kritiker på familjeliv. Läste aldrig där själv.

  SvaraRadera
 83. När det gäller pappa C:
  Monica Antonsson skrev ett mycket nedvärderande inlägg angående mamman och Adam.
  Marina Engan, som sett dokumenten i ärendet ifrågasatte uttalandet.

  Monica Antonsson försvarade så klart pappan då Liza Marklund skrev om pojkens utsatthet i den "svenska rättvisan".

  SvaraRadera
 84. Men envisa kritiker på Familjeliv, skrev Marina där?

  Vet man det, eller är det en textanalytiker som har sagt det?

  SvaraRadera
 85. Charlie

  Ingen aning. Men om det nu handlade om envisa kritiker så, ja kanske inte så konstigt att det finns envisa kritiker med tanke på temat i MA:s bok.

  Det är som att man försöker påskina att kvinnomisshandel t.ex inte äger rum. Ja, kanske mer i debatten efteråt.

  Klart att många som har erfarenhet av, eller lever i misshandelsförhållanden är kritiska till den debatt som uppstått där det framställs som kvinnor ALLTID ljuger om misshandel och våldtäkt och är onda varelser som planterar in minnen hos sina barn.

  Hur var det nån uttryckte det: spegelvända förhållanden?!?

  SvaraRadera
 86. Jodå det förekom en förföljelse av Antonsson i samband med Gömda-debaclet. Det uppstod ett "sidospår" som handlade om pappa "C" som Antonsson helt okritiskt valde att tro på när han kontaktade henne.
  Därefter uppförde sig folk precis likadant som nu, invektiven haglade, förtalskampanjer, smutskastning, bloggar uppstod som hade som enda syfte att nedvärdera motståndarsidan.
  Det var lika motbjudande och upprörande då som nu.

  Men det ger inte Antonsson med sällskap rätt att uppföra sig som Mobbardrottningen och hennes hov. Det dags för Antonsson att visa att hon har passerat 60 och att hon är den större människan.
  Men hon väljer att blåsa liv i den gamla historien och ser inte ut att vilja att den glöms bort.

  SvaraRadera
 87. Monica svarar på sin blogg; "Du avser fakta, säger du. Inte åsikter.
  Jag har ingen anledning att spilla tid på dig så länge du är anonym.
  Om man vill accepteras som trovärdig överlämnare av fakta måste man göra det med full identitet.
  Jag föreslår att Marina Engan anmäler den som lämnat ut handlingen för tjänstefel så är den saken ur världen.
  Att vissa har juridisk skyldighet att anmäla är en diskussion som inte hör hemma här.
  Jag har inte bedömt Engans anmälan på annat sätt än att jag ställt den i relation till den namninsamling med vilken hon grundlurat 14000 samvetsgranna svenskar.
  Du ska gärna få ta del av mina åsikter förutsatt att du kryper fram ur din håla och visar vem du är. Min inbjudan till möte står öppen."


  när någon frågar om fakta. Det tolkar jag som att hon inte har någon fakta alls. Eller finns det nån annan anledning till att man svarar så här?

  SvaraRadera
 88. Monica Antonsson anklagar Liza Marklund och Mia Eriksson för karaktärsmord på Osama och Elisabeth Hermon.

  Sedan visar det sig att Monica Antonsson själv specialiserar sig på karaktärsmord på Marina Engan, Mia Eriksson och Liza Marklund m.fl.

  Vad ska man kalla detta? Poetisk rättvisa? Hyckleri? Eller vad? En lukrativ verksamhet som finansieras av ett lättförlett konsumentkollektiv?

  Jag tror faktiskt att vad både MA och IC sysslar med är att etablera en marknad för sig själva med "papparörelsen" som första målgrupp.

  SvaraRadera
 89. M.E skrev ett par inlägg på prettosajten Familjeliv men drog sig snabbt undan då inte diskussionen kunde vara saklig.

  Annika

  SvaraRadera
 90. Hon skrev under eget namn.Så det behövs ingen textanalytiker.

  Annika

  SvaraRadera
 91. Tristan: gör de? men hur i hela fridens dagar ska det gå till när man inte kan lägga fram fakta på bordet utan yra om att du ska komma fram ur din håla och jag är öppen för ett möte i stället?

  Haha det är ju förnuftsvidrigt.

  Lägga ut bilder av små flickor tagna från en pedofilsida som man också länkar till ger inte mycket fakta för handen. Men tydligen vill MA behålla den för sig själv. Hittills i alla fall. Hå hå ja ja.

  SvaraRadera
 92. "Jag tror faktiskt att vad både MA och IC sysslar med är att etablera en marknad för sig själva med "papparörelsen" som första målgrupp."

  umm

  SvaraRadera
 93. Att få informationen att Marina Engan skrev några inlägg på familjeliv säger inte ett dugg. Vad skrev hon som Monica fortfarande är så rasande på då?

  SvaraRadera
 94. Om jag inte minns fel så diskuterades Monicas blogg/åsikter/ etc av "Nidhugg" och det spekulerades hejvilt om vem "Nidhugg" var.

  http://www.familjeliv.se/Forum-5-172/m43736485-16.html

  SvaraRadera
 95. Charlie, googla.....på familjeliv, marina engan, liza marklund, monica antonsson så har du läsning HELA dagen och natten.

  Men om jag inte minns hela fel började M.A spekulera om vissa anonyma inlägg osv...

  Annika

  SvaraRadera
 96. Aha, Monica Antonsson blev fanatiskt intresserad av att kartlägga sina anonyma kritiker. Synd att slösa bort tid på sådant trams.

  SvaraRadera
 97. Aha på familjeliv börjar man få lite kött på benen vad det handlar om i alla fall.(länken)

  Tack Annika för tipset.

  SvaraRadera
 98. Monica skrev så här efter Jockes självmordsförsök.

  "Är ni nöjda nu alla ni i överlevarsekten mfl som har rackat ner på honom och hans kamp?
  Firar ni jul med nära och kära nu, socialtanter?
  Känns det bra?"

  "Överlevarsekten" var visst ansvariga för det som hände. "Är ni nöjda" tolkar jag som en kollektiv skuldbeläggning.

  Dagens scenario:
  Vad skulle Monica säga om hennes förföljelse av ME ledde till en liknande situation? Rätt åt dig kanske?

  SvaraRadera
 99. MO, det är inte helt orimligt att de vill skaffa sig en plattform med hjälp av papparörelsen.
  Men lite egomassage på vägen är inte att förakta.

  SvaraRadera
 100. Jag ser nu att Monica Antonsson är så storsint på sin blogg att hon ställer upp och vittnar till Marina Engans fördel, då den senare har utsatts för en oförrätt!

  Problemet är ju bara att det är Monica Antonsson som igår kväll begick denna oförrätt!

  Samtidigt uppmanar Monica Antonsson svansen till överlevarsekten här på Majas krog att inte sammankoppla Marina Engan till det fenomen som Monica Antonsson sammankopplar Marina Engan med.

  http://monicaantonsson1.blogspot.com/2010/01/jag-staller-upp-och-vittnar-marina.html#comments
  Hajar ni?

  SvaraRadera
 101. Det är tur för MA att hon har er. ;-)

  SvaraRadera
 102. "Dagens scenario:
  Vad skulle Monica säga om hennes förföljelse av ME ledde till en liknande situation? Rätt åt dig kanske?"

  Ja, den tanken har ju slagit en faktiskt!

  SvaraRadera
 103. http://www.familjeliv.se/Forum-5-172/m43736485-16.html

  Här förs en tanke fram som jag aldrig tänkt på. Att orsaken till att media inte lät Monica Antonsson delta mer angående Gömda är för att de känner till hennes sätt att agera och inte kunna hålla sig till fakta.


  Nu i efterhand så kan jag tänka att pja kanske. Tidigare tycker jag dock att hon skött sig i de intervjuer som varit men det har då gällt fakta. Om hon givits mer utrymme så hade kanske den här karaktärsmordssidan kommit fram och alltid hade blivit lika sjaskigt som på MAs blogg.


  Nja, nu vet jag inte riktigt vad jag ska tro, kan det vara så?

  SvaraRadera
 104. Grynna: på sätt och vis har du rätt, det vill säga media diskuterar inte de här sakerna särskilt mycket, och då oftast ganska svepande. "Laglöshet på nätet", "medborgarjournalistik", mestadels i negativa termer, sällan med någon riktig konkretion. Därför tycker jag att det är både viktigt och intressant (men som "moderator" tvekar jag ibland om hur mycket jag ska ingripa när jag tycker att resonemangen haltar eller blir osakliga. Att spekulera i någons skadeglädje för att ge igen mot ett påstående om skadeglädje (som inte fanns, inte som jag har sett) är... tramsigt.

  SvaraRadera
 105. Ja, det blev lite joxigt med parenteserna där.

  SvaraRadera
 106. charlie

  kanske...Jag vet att jag tog MA i försvar och tyckte det var skit av gammelmedia att behandla henne så styvmoderligt för att hon kom från veckotidningsvärlden...men men..

  Det har ju haft en tendens till "skvallerkärringsyndrom" nu på sistone så vem vet.

  Jag kan förstå att man kan bli förbenad på jobbiga kritiker men det har gått för långt nu.

  SvaraRadera
 107. Jag tror nog man kan se likheterna mellan det Isobel beskrev i sitt inlägg häromdan och hur denna diskussion ser ut. Det är förvånande att en del inte ser fördelarna med att rättvisan och rätssäkerheten blir bättre. Det började med en trevlig video av Martin Ljung, sen började spekulationerna hagla då åsikter går isär, man tycker olika eller har olika syn på historien. Personligen så har jag följt detta sedan man skrev på familjeliv och tycker det tragiska är att varken E Hermon,Osama eller Mikael kunnat få en ursäkt.

  Att jag dessutom själv likt Daddy haft en lång tvist gör ju att man blir förvånad när det i stället för sammarbete blir en massa påhopp från en hel del som anses/säger sig tillhöra överlevare och se hur en del i svansen eller i annonymitet försöker underblåsa eller säga sig förfölja och kolla upp blir ju ännu mer infekterat eller sjukt.

  Eftersökningar av vuxna som utsätter barn/ungdommar för övergrepp är bra!

  Sen måste man ha förståelsen för att rättssäkerheten måste bli bättre i de fall där det kanske handlar om ilvilja.

  Leroy

  SvaraRadera
 108. Leroy

  Mot bakgrund av Monica Antonssons grundlösa uthängning av Marina Engan igår kväll, anser du då verkligen att Monica Antonsson kan stå som garant för rättssäkerhet?

  SvaraRadera
 109. Leroy

  Dina klagosånger över grundlösa påståenden och spekulationer kanske passar bättre på den blogg där sådana framförs med bravur, eller?

  SvaraRadera
 110. Tristan förklara för mig vad Monica ska vittna om?

  SvaraRadera
 111. Monica Antonsson försvarar att hon hängde ut flickorna i pedofilsammanhang med att de är söta och inget ont har gjort !

  /Anonym

  SvaraRadera
 112. Och du svamlar på som vanligt och försöker blanda bort korten.

  "Sen måste man ha förståelsen för att rättssäkerheten måste bli bättre i de fall där det kanske handlar om ilvilja"

  Så då tycker du kanske att det är lite fel ändå att tipsa folk om att man kan lägga ut sitt telefonnr. (OBS! kontatkort som inte kan spåras) och sen säga Tänk om nån skulle skicka mig hackade mailkonton så jag får nånting att använda emot x. Då skulle jag bli så glad så jag skänker en stor summa till valfri välgörenhet.
  Eller hur var det nu du föreslog?

  Tragiskt att du ser det så. Anser att det är bättre om man kunde förklara sig och sina agendor. Om man vill värna rättssäkerheten man blir förvånad när det i stället för sammarbete blir en massa påhopp för att åsikterna går isär.

  SvaraRadera
 113. Det var alltså riktat till Leroy

  SvaraRadera
 114. Det är väldigt mycket skuldbeläggande hit och dit och väldigt upprörda känslor. Jag tycker inte man ska gotta sig åt andras fel och misstag. Det räcker med att konstatera dem.

  Malen flyger inte in i lågan för att den är suicidal utan för att den navigerar efter månen eller någon annan himlakropp och tar fel. Även till synes totalt irrationella beslut och handlingar har ett rationellt syfte även om det går snett på vägen.

  Vad vi kan göra är att försöka lära oss av varandras fel och misstag, så att vi inte själva begår de fel vi klart och tydligt ser andra göra.

  SvaraRadera
 115. Charlie, nå, Monica Antonsson visar sådan storsinthet att hon ska till ME:s fördel vittna om att någon har satt ME i samband med ett visst kriminellt fenomen.

  Som jag minns det från igår kväll så var det just Monica Antonsson som publicerade den relationen och hävdade att det var sant (eftersom hennes grävling EE hävdat det) att ME var kriminell i visst avseende och dessutom uppmuntrade sina trogna följare att spekulera vidare i saken.

  Det här är humor på hög nivå. Men höjden på bristande omdöme är astronomiskt mer.

  SvaraRadera
 116. Snyggt Vasaplatsen att du försöker släta över Monica Antonssons synnerligen grova fadäser. Om du inte såg vad Monica Antonsson faktiskt skrev om Marina Engan igår, då bör du låta näbben vila, för det var det grövsta som jag sett hittills i bloggosfären.

  SvaraRadera
 117. Tristan: Tack för klargörandet. Ha ha ha!

  Jag har tänkt vittna för jag såg det på min dator också. Såg du det på din dator också? Då kan du vittna om det också.

  Skrattar så jag får kramp i magen.

  SvaraRadera
 118. Vasaplatsen

  Instämmer förvisso men i det här fallet är det två journalister som en längre tid ägnat sig åt personförföljelse där de levererar den ena grundlösa anklagelsen efter den andra.

  Se bara Monica Antonssons senaste inlägg. Hon tycker att pedofilsajter är hemska men i slutklämmen är det Marina och hennes "gelikar" som utgör en samhällsfara och måste därför "stoppas".

  Kallar du det för "misstag" som ska förlåtas? Hur långt anser du att stalkingen ska tillåtas gå? Är det inte nog nu?

  /Arne Anka

  SvaraRadera
 119. Om någon la ut såna bilder på Antonssons barnbarn och la ut på en pedofilsajt och någon la ut dem på en blogg och skrev att det inte gör nåt för de är lika gulliga ändå även om någon skriver sexuella saker om den tror jag att hon skulle bli upprörd.

  Men hon lägger ju ut bilder som är Marinas privata på sin blogg fast hon blir upprörd när någon gör så mot henne så hon får men inte andra tydligen.


  Dubbelmoral?

  SvaraRadera
 120. En sak som är ganska intressant nu är att det tycks råda ett stort lugn från Marina Engans och hennes närmastes sida. Marina har väl till synes skrivit ett inlägg här idag e.d. Är detta lugnet före stormen?

  Själv utgår jag nu för att se "Luftslottet som sprängdes". (Något passande i sammanhanget.)

  SvaraRadera
 121. 19:11 "Tänk om nån skulle skicka mig hackade mailkonton så jag får nånting att använda emot x. Då skulle jag bli så glad så jag skänker en stor summa till valfri välgörenhet."

  Du har blandat ihop mig med någon annan så har jag inte uttryckt mig.

  Leroy

  SvaraRadera
 122. Om jag skulle ha en blogg där jag kritiserade "överlevare" för att vara äckliga, samhällsfara och tillät spydigheter som att den och den har nog inte alls varit utsatt. Att överlevare levde i någon form av hittepåvärld osv.
  Om jag hade det och samtidigt inte förstår att det jag ger uttryck för förmodligen kan dra till sig en och annan figur som inget annat vill än att underblåsa den kritiken mot överlevare men av HELT andra anledningar... Ja, då skulle jag vara mer än lovligt korkad.

  SvaraRadera
 123. Det räcker med att konstatera att man anser att andras beteende är felaktigt. Det är en annan sak är att gotta sig åt det eller vara skadeglad över det.

  Man kan konstatera att vissa människor beter sig på ett sätt som man kanske anser vara småaktigt och futtigt, och att andra beter sig på ett sätt som man anser vara storsint och beundransvärt. Eller vad man nu tycker. Jag vet i alla fall vad jag tycker.

  Och Tristan, jo jag läste inlägget. Jag tror det var ett förödande misstag av MA att skriva det.

  SvaraRadera
 124. Jätteanonym tar upp något mycket viktigt:
  Monica Antonsson ondgjorde sig över att någon form av "sekt" gjort så att en kompis till henne valt att försökte ta sitt liv.
  Det Monica Antonsson gör just nu är vad hon beskyller andra för att göra.
  I det här fallet finns klara bevis för att hon stalkar och förföljer en annan människa, ljuger om den personen och gör ALLT för att baktala personen.
  Tar Monica Antonsson personligt ansvar för vad hennes fixering och stalking kan leda till?

  SvaraRadera
 125. Den här bloggen fick mig att må fysiskt dåligt, dags att lämna äcklet som huserar här och göra något utomhus istället. Hade jag varit som er så hade jag nog fått mardrömar.

  SvaraRadera
 126. Kanske inte Leroy, men du verkade tycka att det var en god ide och att det inte var något märkligt med det. Det känns som att du talar med kluven tunga Leroy.

  SvaraRadera
 127. Anonym sa...

  Är det olagligt att erbjuda pengar för informationen som fanns på Engans mail??

  / Drabbad


  Anonym sa...

  Kära drabbad
  Att mot ersättning uppmana någon att begå en btottslig handling är straffbart (anstiftan till brott).
  Det går att formulera dina önskemål så att de är förenliga med rådande lagstiftning och ändå erhålla adekvat information för att driva din sak.
  Björn
  04 januari, 2010 22:22
  Leroy sa...

  Drabbad!

  Regga dig, skaffa en e-post adress via någon mail leverantör. Skriv igen

  Lägg ut din e-post eller mobil telefon nr(Ps.-Kontant kort). Så får du nog säkert se vilka som kontaktar dig.

  Öppna eller dolda figurer.

  LEroy
  Leroy sa...

  Så regga dig gör som jag säger så får vi se hur det blir annars så kan du säkert hitta möjligheter eller få kontakt med andra om du träder lite mer fram e-postar och förklarar.

  Låter rättvisan hinna ikapp.

  Leroy
  04 januari, 2010 22:45

  SvaraRadera
 128. Leroy det 19.11 skriver har jag också läst.
  Du försöker vrida dig som den slingerbult du är, det fungerar inte längre!
  Jag och fler med mig har sett vad du har valt att skriva!

  SvaraRadera
 129. Förlåt Maja men efter diverse antydningar från Leroy och senast hans grova övertramp mot Marina där han antyder att hon är pedofil så trodde jag man fick ställa frågan vilken agenda h a n drivs av?

  /Arne Anka

  SvaraRadera
 130. Texten ovan är alltså kopierad från kommentarerna under Antonssons inlägg
  "Marina Engan hackar tänder...?"

  SvaraRadera
 131. Hoppas både Monica Antonsson och "grävlingen" EE är polisanmälda. Samma sak med Ingrid Carlqvist som kommit med grundlösa anklagelser mot henne mfl.

  Önskar att Marina får upprättelse för den här avskyvärda personförföljelsen.

  Tack för mig
  Arne Anka

  Tack för mig
  Arne Anka

  SvaraRadera
 132. Jag tror varje övertramp i sig medför en viss upprättels för den som drabbas av det. Och varje överseende med varje övertramp innebär en ännu större upprättelse för den som uppvisar storsint överseende.

  Och detta anser jag gäller båda sidor.

  Annars tycker jag lagen kan ha sin gång.

  SvaraRadera
 133. Ulrika!

  Nej det tyckt jag nog inte, jag var nog inne på annat.

  Jag tycker det är ett jätteviktigt arbete att försöka hindra övergrepp.

  Men det kanske inta skall skötas av en grupp som på fritidsbasis sen sitter där med en svans som hoppar på andra så man tycker eller uttrycker att man skall värna om alla barns rätt, även de som befinner sig i tvist och kanske hindras från möjlighet av ilvilja/hämdbegär.

  Samhället borde istället agera kraftfullt och sköta detta bättre och kraftfullare, inte skall väl en liten grupp privata behöva sitta bevaka och sedan påstå eller det visar sig att personer i deras svans kan kasta ur sig sånt man tydligen gör.

  LEroy

  SvaraRadera
 134. Om någon visat överseende är det ME.
  Jag hoppas verkligen att hon har anmält stalkingen!

  Jag hade ett mycket intressant samtal med polisen angående MAs inlägg.

  SvaraRadera
 135. 19:11

  Det handlar om att registrera sig, stå för det man efterfrågar. Inte vara helt anonym.
  Skaffa en e-post eller telefon.

  (Det kan ju vara så att personen lever under hot.)

  Bäst kan väl personen säkert själv svara på.

  Leroy

  SvaraRadera
 136. Leroy nu beskriver du MA, IC och rättshaveristgänget.

  SvaraRadera
 137. Du har rätt Ulrika, många pedofiler stöttar nog Monica pga sin läggning. Det är nog bara att inse fakta.

  Man ser den dubbla agendan hela tiden. MA ska försvaras och överlevarna ska förföljas.

  Jag börjar förstå det här nu.

  SvaraRadera
 138. Överlevarna ska ifrågasättas, trampas på, förlöjligas, grävas ned, låsas in, tystas som de häxor och träskpaddor de är!
  Fy för de som vågar säga något annat!
  Eller?

  SvaraRadera
 139. Leroy, kan du berätta om din agenda och varför du stöttar MA och kategoriskt är emot "överlevarna" helt utan nyanser?

  Sanningen kommer alltid fram, tänk på det.

  SvaraRadera
 140. Skriv lite mer på Charlies Julberättelse:

  http://cs-salta-sura.blogspot.com/2009/12/en-gemensam-mystisk-julberattelse.html#comments

  Nej. Det krävs nog sanns och balans bland alla som strider för barns rätt.

  Så kommer så klart det där med Pedofiler igen.
  (Det tror inte jag Anonym, Jag är inte Pedofil, Pedofiler och andra som begår övergrepp mot kvinnor och barn är i mina ögon de lägst utvecklade och skadade människorna.)

  Leroy

  SvaraRadera
 141. Leroy skriver:
  "Samhället borde istället agera kraftfullt och sköta detta bättre och kraftfullare, inte skall väl en liten grupp privata behöva sitta bevaka och sedan påstå eller det visar sig att personer i deras svans kan kasta ur sig sånt man tydligen gör."

  Kan du berätta vad du menar med detta.

  SvaraRadera
 142. Fråga Tristan!

  Eller googla på Leroy, jag har berättat det så många gånger nu.  Leroy

  SvaraRadera
 143. Valens; vad allt det här beror ju på att Monica i veckor (längre än så eg.) har påstått att Marina har fel i det fall som hon samlat in namnunderskrifter. Genom att påtala vilken typ av tänder och utseende hon har, hennes sjukskrivning, sjukdomar och nu senast initiera en diskussion huruvida ME är pedofil, ja allt utom det minsta lilla sakanförande på VILKET sätt Marina har fel.
  Det är inte bara inlägget från igår (det var droppen) som jag vänder mig emot. Utan att Monica inte har nåt på fötterna.


  Vem minns inte, nyss var det säkert att det var Sanna Ax som skrivit mejl, och sen Marina Engan och vem minns inte den löjliga textanalysen?

  Fanns inget bevis för det heller. Om MA hade något att anföra varför insamlingen av namnen är fel skulle allt vara en annan sak. Men nu gör hon inte det och ha överseende med det, det känner jag faktiskt inte för.


  I stället så vill nu MA diskutera daCostafallet. Varför? Därför att hon inte har någon fakta om det hon påstår om Marina Engan antar jag.

  Vad tror ni andra? Har jag missat nåt?

  SvaraRadera
 144. Leroy, "Så kommer så klart det där med Pedofiler igen.
  (Det tror inte jag Anonym, Jag är inte Pedofil, Pedofiler och andra som begår övergrepp mot kvinnor och barn är i mina ögon de lägst utvecklade och skadade människorna.)"

  Jag tror inte anonym pekade ut just dig som pedofil. Anonym svarade på något jag skrev tidigare.

  SvaraRadera
 145. Leroy skriver:
  "Pedofiler och andra som begår övergrepp mot kvinnor och barn är i mina ögon de lägst utvecklade och skadade människorna."

  OK, så tycker du.
  Men du vill inte att de som utsatts för dem berättar om det om jag förstått dig rätt. Det är myndigheter som ska reagera och uttala sig, inte de utsatta som har mest kunskap i ämnet. De som berättar ska förföljas och hängas ut och där hjälper du så gärna till.
  Logiskt...

  SvaraRadera
 146. Alla som med nyktra ögon såg "Drabbads" inlägg häromkvällen fick sig ett gott skratt över hur hjälpande händer sträcktes fram från olika håll. Intellektuell härdsmälta, sa Bull. Den enda som förhöll sig kall var IC.

  Grävande journalister som återkommande använder sig av olika sorters skamgrepp är svåra att ta på allvar. Och därmed är man tillbaka där allt började. När MA inte fick det gensvar hon förväntat sig genom sin bok, enligt mig p.g.a. det karaktärsmord som utfördes på "Mia" i boken. Det tycks vara MA´s brist på omdöme som är hennes akilleshäl.

  SvaraRadera
 147. "Jag ställer upp och vittnar, Marina Engan..."

  blev till

  "Jag ställer inte upp och vittnar, Marina Engan..."

  Que??

  SvaraRadera
 148. Detta att gång på gång utpeka en person som kriminell, en samhällsfara, råtta med mera, och anklaga henne för "massavskiljning" av män från barn, från att slå klorna i svaga kvinnor för att förmå dem att komma med falska beskyllningar, med mera med mera, det måste ju rimligen falla under förtalslagstiftningen. Monica brukar säga att hon inte vet vilka "grävlingarna" är, men hon lägger ändå ut deras uppgifter i sin blogg. Så får en journalist inte göra. Och varken hon eller Ingrid Carlqvist tar avstånd från att anlita hackers. Lägg till detta allt snack om Marina Engans tänder. "Marina Engan hackar tänder?" Och att gång på gång publicera ett foto, och påstå att denna person är en allvarlig samhällsfara.

  SvaraRadera
 149. Antonsson har fått så mycket skit för sina utspel så nu vill inte hon vara med längre.

  SvaraRadera
 150. Enligt grävling EE så vet Monica vem vederbörande är.

  SvaraRadera
 151. Jaha, jamen det kanske är dags att berätta det då.
  Se för övrigt inlägget "Träd fram, anonyma grävling!"

  SvaraRadera
 152. Vad säger JK om en sån här sak tror du maja?

  SvaraRadera
 153. Jag vet faktiskt inte, Charlie. Men det är bedrövligt alltihop.

  SvaraRadera
 154. Anonym 17.42,

  Dom får gärna berätta och hjälpa andra som drabbats. Ser jag skumma saker så drar jag mig nog inte för att tippsa polis eller Netclean, Epcat,Atsub eller företrädare som jag tror på.

  Bäst vore om dom fick anställning och betalt, arbetade på uppdrag från någon myndighet, öppet kunde verka och vårda uppdraget att arbeta med att förebygga, men framförallt få betalt för jobbet.

  Leroy

  SvaraRadera
 155. Maja: Det skulle kanske kunna klassas som ofredande av ME det som händer, jag vet inte.

  Men jag tycker bara att det är så synd att det blir så många upprörda känslor i sammanhanget. Jag vet inte om jag i sammanhanget törs hänvisa till ett blogginlägg som jag nyss skrev, men jag gör ett försök. (Och med det inlägget påstår jag _inte_ att den varken den ena eller ena eller den andra sidan är vare sig Hitler eller Moder Teresa utan bara att var och en visar med sina handlingar vem man helst vill vara).

  SvaraRadera
 156. IC kommer inte få det lätt med MA som parhäst i papparörelsen. Stackars människa.

  Ska hon sitta och kasta omdömen om mammornas utseenden medan IC får hålla reda på fakta.

  MA vet faktiskt inget om Evelinafallet. Hon upprepar sånt hon hört andra säga men tycks inte veta något alls om fallet.

  SvaraRadera
 157. Sorry. Länken till mitt blogginlägg är alltså
  http://vasaplatsen.blogspot.com/2010/01/en-annar-lika-god-som-en-ann.html

  SvaraRadera
 158. Nu har Monica berättat att det nog kommer att bli en bok av henne och Ingrid Carlqvist om Evelina-fallet och några till.

  Är Liza Marklund informerad? Hon kanske vill anlägga moteld?

  Kan bli intressant att se hur det utvecklar sig.


  Det är därför de försöker skjuta alla i "överlevar"-gruppen i sank så att motståndet ska vara lågt. Mycket intressant.

  SvaraRadera
 159. Finns det så mycket fakta på ICs blogg? Tycker mest hon klämmer till med påståenden som ska väcka uppmärksamhet...

  SvaraRadera
 160. Antonsson är en mycket otäck person.
  Nu hänvisar hon till att hon inte skrivit om namninsamnlingen minsann!
  Och det stämmer i bloggens nuvarande utformning, efter att hon städat undan de 2 inlägg som kunde vara känsliga för henne.
  Kvar står en oskyldigt angripen Monica Antonsson!

  Jag hoppas det finns skärmdumpar på eländet.

  SvaraRadera
 161. IC har ju också gett sig på ME's tänder.
  Det kanske räknades som fakta?
  Gränsen mellan fakta och påhopp är lite suddig

  SvaraRadera
 162. En bok kommer alltså antagligen att komma där Liza Marklunds artiklar ska granskas och gås igenom. Och det kan väl vara bra, fakta är ju det viktiga.

  Liza Marklund kommer alltså att granskas av Monica Antonsson igen.

  SvaraRadera
 163. Hur länge skall dessa gagghökar tillåtas förorena nätet med sitt evinnerliga pjämmel?

  SvaraRadera
 164. Gagghökar...pjämmel...vilka skojiga ord! Dialekt?

  SvaraRadera
 165. Dialekt? Nej, tack men gärna en nubbe!

  SvaraRadera
 166. Vad har MA och IC och deras svans för bild av internet? Vi som är nätvana vet att det inte går att "få bort eller få någon att försvinna" från nätet.

  Det finns inga lagar i Sverige som kan sätta internetförbud på någon så hur skulle dessa två damer lyckas?

  Det ser ut som de tagit lagen i egna händer för att bekämpa bort Marina från nätet. Är det lagligt? Det är inte bara odemokratiska metoder men är metoderna (stalkingen och grundlösa påståenden och grundlösa anklagelser och lögner) lagliga?

  Är det tillåtet enligt svensk lagstiftning att gång på gång på gång försöka "få bort" människor man inte gillar från nätet med de mest vidriga medel? Som det igår, inlägg om Marina där hon utpekas som pedofil?

  Hur långt får förtal och stalking av enskilda gå innan de passerat gränsen? Jag tror Marina har sitt case i en liten ask.

  TM

  SvaraRadera
 167. Finns bara en enda sak att säga om Marina Engan's utseende: någonstans i Sverige springer en desperat häst och letar efter dens tänder!!!

  SvaraRadera
 168. Ja efter all den här läsningen kan en nubbe vara bra.
  Jisses! Människan har nu schasat iväg alla som säger emot henne, stormen är över för den här gången enligt order, och hovet sitter och putsar fjädrarna och kuttrar med varandra i samförstånd.
  Det är i sanning alldeles fantastiskt idiotiskt alltihop!
  Det går tyvärr inte att låta bli att bli upprörd när det handlar om ren förföljelse av personer som har ett annan synsätt än galningarna själva har, det är så sanslöst alltihop!
  Galet!

  SvaraRadera
 169. Och varför skulle du Anonym 19:52 göra dig besväret att kommentera någons utseende?
  Du borde lägga all din tid på att utveckla ditt intellekt ser det ut som.

  SvaraRadera
 170. Hästens sängar? Kollega till Fridolf Rutin kanske, kunnig inom möbelteknik, så kallad "sängvetare".

  SvaraRadera
 171. efter dens tänder.... till att ha missat lektionerna i svenska.. eller inte inte till dens klassrum så bra kanske hahaha....

  en nubbe, ett kungarike för en nubbe....

  SvaraRadera
 172. Fridol Rutin var han gift med Arne Kruth måhända? Explosiva madrasser i spaltmeter...

  SvaraRadera
 173. Vasaplatsen. Det är klart att du har rätt i princip. Vi diskuterade ju just det häromkvällen (igår?) några stycken. Att man bör uppföra sig även om andra inte gör det.
  Men ibland kan man bli provocerad så till den grad att det är svårt att vara riktigt fin i kanten.
  När man tycker att någon går bortom anständighetens gräns kan även en timid liten varelse få riktiga utbrott. Och vissa saker tycker jag att man måste få påtala.

  SvaraRadera
 174. Amen herre Gud vi vet ju alla att det är George Formby som har knyckt hästens tänder och ingen annan. Suck.

  SvaraRadera
 175. Att vara anonym. Vilken dröm det är. Nu har det hänt, efter alla dessa år. Jag är någon och ingen vet vem jag är. Optimalt. Osynlig och närvarande.
  Ni har säkert tänkt tanken. Man kan rota i människors privatliv, ställa till oreda på kontoret och besöka dambastun. Man kan smyga sig in på banken och stjäla pengar utan att det märks. Lägga krokben på ministrar. Smälla smällare i grannens brevlåda. Man kan kommentera på nätet och svära åt medtrafikanter.
  Anonym. Äntligen är man någon.

  SvaraRadera
 176. Nu när man känner igen en del här igen.

  Kan inte alla skriva lite mer på Charlis mystiska julberättelse?

  Det vore trevligt om den kunde växa i kvadra.

  Är man anonym, så kan man regga sig så en annan vet vem som är vem och skrivit vad.

  LEroy

  SvaraRadera
 177. Nu har jag klippt och klistrat lite.

  Under MA:s inlägg
  Max Scharnbergs krönika om Södertäljemålet..


  Bernt sa...

  ...Förresten!
  Vilka är ni anonyma som tar er rätten att kräva fakta. Ni kan börja med att träda fram som rakryggade människor...

  Anonym sa...

  Bernt, menar du att vi ska träda fram på samma rakryggade sätt som du gör?


  Bernt sa...

  Anonym!

  Jag är inte anonym

  Charles sa...

  Till oanonyme Bernt!

  Ho ho ho. Ja jag säger då det :))

  SvaraRadera
 178. Nej Bernt, naturligtvis har Monica Antonsson rätten att sitta och slänga ur sig en massa crap utan utan att kunna redogöra alls för det. Självklart. *s*

  Det är nog ingen som förväntar sig något annat heller. Vad tror du om boken som hon och Ingrid ska ge ut då?

  SvaraRadera
 179. Anonym 19:11: Ja, självklart har man både rättighet och i vissa fall även skyldighet att påtala det man anser vara fel. Och självklart kan man ibland bli så provocerad att man ballar ur fullständigt, även om man vet att det bästa är att inte låta sig provoceras alls. Men om man försöker ha det synsättet att människor gör så gott de kan och ibland blir det fel och varje människa får själv stå för och ta konsekvenserna av sina misstag, så är det lättare att inte bli så upprörd över det.

  Risken är att människor som står utanför en konflikt ändå hetsar de inblandade genom sina egna upprörda känslor, trots att de inblandade egentligen är mer betjänta av att få sakliga råd.

  SvaraRadera
 180. Bernt är inte här, men jag kan svara om boken. Jag tror att Monica försa sig lite där och det är därför hon rensar i bloggen. Klart hon ska på Marklund igen om pappa C. Ska bli intressant att läsa.

  Fast hur IC och MA ska hantera bloggarna sen det vete gudarna.

  SvaraRadera
 181. Stackars Bernt!
  Han tror nog på allvar att ett namn på nätet gör att man blir mindra anonym än Anonym.
  Det kan hända att han är dum på riktigt faktiskt.

  SvaraRadera
 182. Nänänänä! 19:11!!!
  Det var MINA tänder George Formby snodde! För hästen fick tillbaka de jag hade lånat av den. Den tuggade för fullt när jag lämnade den för en stund sedan.
  Så det så!
  Lite ordning på krogen tack!

  *hrmpf*

  SvaraRadera
 183. Vasaplatsen.

  "Men om man försöker ha det synsättet att människor gör så gott de kan och ibland blir det fel..."

  Jo då men problemen uppstår mest när man faktiskt inte längre kan tro på just detta i enskilda fall.

  Jag syftade annars mest på mitt utbrott mot Leroy för egen del.

  SvaraRadera
 184. Ibland käns det bra om man har så mycket att göra på jobbet så att man är tvungen att ofra en hel del av sin ledig tid...
  Charlie: Är du säkert på att du stavat rätt namn vid ......?

  Annars...
  If he's crazy, what does that make you?...
  So, please...
  Tear down the wall!

  Något att tänka på, att tänka om, kanske...
  Nu ska jag jobba lite till.
  Go' natt.

  SvaraRadera
 185. Anonym 19:11.
  Du kan kalla mig naiv men jag tror faktiskt att alla gör så gott de kan. Även om det de gör är på tok upp åt väggarna fel i mina ögon.

  Men de kan ha dåliga rådgivare. De kan ha dåliga glasögon. De kan ha hört eller fattat fel. De kan vara dementa. De kan lida av diverse mänskliga svagheter som gör att det blir som det blir.

  SvaraRadera
 186. Vasaplatsen:
  I det här fallet handlar det om förföljelse av framförallt en person och att låta den personen stå ensam och ta dessa orimligheter som skrivs vore oanständigt och omoraliskt.

  Alla gör så gott de kan utifrån sina förutsättningar, det kan jag skriva under på. I just det här fallet anser jag mig ha bra förutsättningar att stödja en utsatt person som en mobb utsett som hackkyckling.
  Sånt är inte försvarbart i min värld och ska uppmärksammas och offentliggöras. Att låta vissa personer förfölja och håna andra utan att riskera att få mothugg gagnar ingenting.
  Ur min synvinkel.

  SvaraRadera
 187. Jaså på det lilla viset Marina :-)

  Anonym 19.49 Jag sparade visserligen bl.a ner hela inlägget "Var snäll och förklara detta ..." med kommentarer.

  Men jag är tämligen säker på att det är olagligt att lägga ut det, så det tycker jag nog du ska glömma. Däremot tror jag att man får citera på samma sätt som ur pappersmaterial. I fall det skulle bli aktuellt att göra det alltså.
  Eller vad tror Tristan?

  SvaraRadera
 188. Vasaplatsen. Aha. Nu är jag med :)

  SvaraRadera
 189. För övrigt är George Formby främst minnesvärd för att han lyfte fram ukulelen, ett instrument även anonyma kan spela, man kan resa med den i innerfickan (om man har stor kavaj).
  Många tror sig kunna slå på en trumma och väsnas med en elgitarr, men ukulelen är simpel och svår.

  Over The Rainbow:

  http://www.youtube.com/watch?v=0ltAGuuru7Q

  SvaraRadera
 190. Otroligt vilken jävla falskmyntare hon är Monica Antonsson. Kärringen är inte klok.

  Och du, Leroy, måste väl inse att du har bränt din trovärdighet här idag. Någon mer julberättelse tillsammans med dig blir det åtminstone inte för min del.

  SvaraRadera
 191. 19:11

  Ja just det! På det lilla viset:-)

  Du har rätt ang att publicera andras material och jag skulle nog vilja be alla om att inte falla för frestelsen att göra som vissa andra gör.

  Sitter just nu och skriver med bakbundna händer. Ni skall veta att det är jäkligt svårt att skriva med tänderna :-D

  SvaraRadera
 192. Har nog aldrig stött på en blogg med så många förvirrade och upphetsade stollar. Alla som har följt IC's och MA's arbete, vet att det är väl underbyggt och seriöst.

  SvaraRadera
 193. Anonym 19:11, den förtalsakt som Monica Antonsson begick igår mot Marina Engan är sannolikt kriminell. Men samtidigt är just förtalsbrotten svårbedömda eftersom de faktiskt är aningen subjektiva. Jag skulle dock inte publicera uppgifterna igen. Däremot skulle jag överlämna dem till Marina Engan så att hon får del av uppgifterna och kan använda dem om hon skulle vilja.

  SvaraRadera
 194. Tristan, vad säger du, det ska väl vara helt lagligt att lägga ut skärmdumparna från Monicas blogg?

  Varför skulle de vara olagligt. Att hon tar bort dem från sin blogg är ju hennes ensak, men vad andra hittat på nätet må ju de göra vad de vill med.

  SvaraRadera
 195. Anonym, kl. 21.07, tyckte du att Monica Antonssons förtalshandling mot Marina Engan igår kväll var väl underbyggd?

  Det finns ju en god anledning till varför hon därefter har censurerat sig själv och nu håller på med en intensiv mörkläggning och bortförklaringar.

  SvaraRadera
 196. Vad tråkigt för historien och skrivandet var ett trevligt omväxlande inslag.

  Där man kände igen de som skrev.

  Tänk så sur man kan vara.

  Trist.

  Leroy

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim