torsdag 3 augusti 2017

What a fool believes

Nej, nu bestämmer jag att det är dags för ännu en favoritlåt. Musiken måste slutligen ljuda, som Hans Georg Gadamer säger.


Snälla gud i himmelrik, gör så att Reinfeldt kommer tillbaks, och att moderaternas fascistiska falang går upp i rök.
Gör så att socialliberalerna och de någorlunda hederliga konservativa förstår vad det innebär att sparka nåd och barmhärtighet på smalbenen, om och om igen; att hånflina åt nazismens offer, kränga ut och in på språket, ljuga, slingra sig och raljera över altruism och filantropi. Gör så att alla förstår hur farligt det är om människor börjar lyssna på fascismens lockrop. 


50 kommentarer:

 1. Sköna långhåriga typer! Bra låt.
  Jaså vill du ha tillbaks Reinfeldt. Jag hade hoppats att Anders Borg skulle göra comeback. Alltid gillat honom. Men det verkar ju kört nu…

  SvaraRadera
 2. "Vad en dåre tror" heter den visst på svenska ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym: Finns det en svensk version?

   calamity: nej jag vill inte ha tillbaks Reinfeldt. Jag tycker bara att de nyaste moderaterna är ovanligt obehagliga. De är som den gamla högern fast på något vis libertariansk, nej jag kan inte ens beskriva den. Sänkta skatter, hårdare straff och Pride.
   Något slags militant moraliserande dekadens.

   Det skulle vara skönt om det fanns en vänster som inte var jönsig

   Radera
  2. Anonym igen: jag googlade och såg ett påstående om att Trump använt låten i sin valkampanj, men det stämmer väl inte?
   Deras version av Jesus is just alright with me skulle kunna användas av militant moraliserande dekadent ekonomisk överklass

   Radera
  3. "Jesus är just okej med mej" alltså. Testades till
   10itopp med The Byrds. Gick inte så bra då ...

   Radera
  4. Eller "helt ok" skulle det nog bli på svenska. Hälsar en översättare :-)

   Radera
  5. Klart man inte kan mäta sig med ett proffs ...

   Radera
 3. Nu är det i alla fall bevisat att pop var bättre förr.
  Jag har sett minst två artiklar om det - pop idag strömlinjeformas. Att allt låter likadant beror på att allt faktiskt låter likadant

  SvaraRadera
 4. Den som haft det dåliga omdömet att hylla humbugböcker bara för att de har rätt åsikter, kan inte såga humbugböcker för att de har fel åsikter, utan att vara en idiot.

  SvaraRadera
 5. Ja, varför inte ett tillägg - även om bloggens mer regelbundna läsare redan känner till det: jag har aldrig varit för helt öppna gränser, jag stödde gränskontrollerna, gillar inte "Ingen människa illegal", har svårt för ganska mycket antirasistisk retorik ("håll rent", "inga rasister på våra gator"), skrivit inlägg Släpp Megafonerna, gillar inte när akademikerungdomar snackar om snutjävlar, osv.
  Allt det där är fullt möjligt att kritisera. Det är också ok för min del att hävda att vi bör ha ett restriktivt flyktingmottagande några år framöver.
  Det är också möjligt att hävda att det behövs fler kvarterspoliser i utsatta förorter. Ingen kan påstå att "åsiktskorridoren" inte godkänner sånt.

  Det fascistoida hos typer som Janouch och Heberlein sitter i andra grejer.

  SvaraRadera
 6. Det händer att två olika typer av hyckleri krockar.

  SvaraRadera
 7. obildad, ohyfsad och okultiverad: 3 saker.
  "Ett anständigt tonfall" är ingenting eftersträvansvärt.

  SvaraRadera
 8. Avurbanisering, storsatsning på landsbygden

  SvaraRadera
 9. Hantverk kommer stort i framtiden, satsa på det

  SvaraRadera
 10. Laleh är ju ett exempel på att pop inte alltid var bättre förr - tyckte mycket om programmet om hur Some Die Young tog tid på sig.

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Tyska valet : Största partiet i största blocket förlorar
  8 %enheter. största partiet i näst största blocket förlorar
  5 %enheter och största partiet i näst näst största plocket
  ökar med/till 13 %.

  Jag har fortfarande en teori om hur stor del av rösterna som
  kan väntas gå till vissa partier och det här stämmer nästan
  lite för väl ...

  Undrar f ö vad Willy Brandt, som man lite grand växte upp med,
  skulle ha sagt om storleken på sitt gamla parti ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jarå, men det är lustigt ändå med mediernas - vet inte vad jag ska kalla det egentligen, nöjer mig med "sätt att rapportera". Återkommer till det, skulle jag tro. Ett slags sensationslystnad.

   Radera
  2. Hur som, jag tror inte att det är någon klyftig idé med buller.

   Radera
  3. För övrigt är ingen idé med digitala enkäter, rösterna försvinner ju. Det är INTE bara elva personer som röstat om NATO.

   Radera
 13. De jättar som omnämns i Gamla Testamentet är sannolikt neanderthalare, har jag redan sagt det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar väl nederländare? De är längst i världen. Neandertalare var kortvuxna rackare.

   Pompe

   Radera
  2. Ja, ett rent översättningsfel antagligen. :-)

   Radera
  3. Apropå nederländare och diskussionen om surrealism under tidigare inlägg. Jag undrar om du sett filmen Borgman från 2014? Om inte,så vill jag rekommendera filmen.

   Radera
  4. Jaa! Jag har sett den och tycker den är fantastisk.
   Det är lite samma tema som Cape Fear, alltså en märklig sexuell hämnare som river upp borgerligheten.

   Radera
  5. Fast betydligt mer konstnärlig och underlig än Cape Fear, som jag minns den.

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  7. För mig var det blandningen av lågkultur(skräckfilm) och högkultur (surrealism,all symbolik) som gjorde filmen till något alldeles extra.Den kändes heller inte ansträngt pretentiös, utan allt föll sig helt onaturligt, vilket jag blev glad över.

   Radera
  8. Håller med! Tror jag ska ta och se om den

   Radera
 14. Jag ska blogga igen sen, återkommer med hypnopompa variationer.
  Bör fixa en grej först.

  SvaraRadera
 15. Jag tror att jag lever tillräckligt enkelt och sparsamt för att inte kunna anklagas för att leva i en lyxbubbla, och därför bör jag kunna bidra med mina egna erfarenheter av samhällsservicen utan att bli kallad för en södermalmsbo: jag har förmodligen tur, men jag har varit på vårdcentralen ett par gånger ganska nyligen, vårdcentralen funkar utmärkt. Min far har hemtjänst, hemtjänsten funkar utmärkt. Jag har varit på sjukhuset med en bruten armbåge och de fixade den, även varit till sjukhuset med äldre anhöriga och vården var utmärkt, i min närhet finns daghem som funkar utmärkt, en gång när det var bråk på gården (alla inblandade var "etniska svenskar", fan att jag ens går med på att påpeka det) kom flera poliser och allt ordnade upp sig, även en ambulans faktiskt fast den fick vända: och jag har överhuvudaget inte stött på en enda raserad samhällsinstitution.
  Och det betyder inte att det inte finns några problem eller att saker kan bli bättre, det betyder bara att lögnaktiga gaphalsar som påstår att samhället har kraschat, borde deporteras någonstans, gärna till tvångsarbete i ett stenbrott. Låt det moderata slöddret arbeta ihjäl sig.

  SvaraRadera
 16. Sovjetunionen, kom tillbaks! Skräm upp dom!

  SvaraRadera
 17. Finns det nån som är bra på kilskrift därute? Jag vill att bloggen huggs i sten med kilskrift. Den är för bra för det här elektromagnetiska samhälle

  SvaraRadera
 18. Det är inte så intressant med finkulturella damer som hycklar.

  SvaraRadera
 19. Må det alltid vara jag, som är skurken,

  SvaraRadera
 20. Om de bara kunde låta bli att berömma varandra så mycket. O, du är så modig! O, jag beundrar dig så!

  SvaraRadera
 21. De kan ju alltid pastörisera varandra i efterhand,

  SvaraRadera
 22. En dag kanske den s.k mänskligheten kommer att göra sig av med kombinationen uthängning och kollektivt självberöm - den kombon kan inte vara sann. Nånsin. Så är det med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra om hyckleriet: http://www.helahancock.se/livet/alla-kande-kladan/#comments

   Pompe

   Radera
  2. Ja, jag förstår inte varför en del låtsas som om de inget visste.

   Radera
 23. maja: kolla dagens inlägg på 'nydahls occident'!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Marianne, det var inte igår :D
   Tack för tipset, intressant! Tänk att allt det här hade kunnat styras upp för länge sen. Det kommer nog alltid att finnas saker som många blundar för.

   Radera
  2. Jag har väldigt svårt för drev, och kan inte helt och hållet hurra för DN:s artikel.
   Godnatt!

   Radera
  3. Vissa saker känner jag inte alls igen, det låter inte som "kulturprofilen" - utpressning, hotelser om att sabba karriären osv. Kan mycket väl vara sant, jag vill bara påpeka att det inte var sådant jag avsåg med erotikens Groucho Marx eller Jean-Claude utan Nåd. Det är trots allt någonting som känns lite ensidigt i DN:s bild. Men det är inget jag kan ha några bestämda åsikter om, givetvis.

   Radera
  4. Lite OT men då Marianne tipsat om Nydahls occident kan jag väl berätta att Heberlein skriver negativt om Myggor och tigrar på Ledarsidorna... episoden med den blå babytröjan.
   (Jag har undrat om Heberlein inte ska ge igen någon gång - du har ju varit synnerligen kritisk till henne här i bloggen).
   Algot

   Radera
 24. Varför messar kvinnan som gjort en polisanmälan till DN:s journalist från polishuset? Är det DN som uppmanat till polisanmälan, för att bättra på scoopet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Observera att jag inte vill ifrågasätta kvinnornas vittnesmål, men det gäller alltid att vara på sin vakt mot mediedomstolar. Tystnadskultur som avlöses av ett drev - regisserat av en tidning som har en historia av fjäsk för Klubben och Kulturprofilen, och som överhuvudtaget verkar ha svårt att klara sig utan att göra uthängningar. Därför ger det hela trots allt ett intryck av skrymteri.

   Radera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)