söndag 3 december 2017

Glad fortsatt revolution

Den kanske är halvvägs, men jag vill fira med en skön låt + härlig video.

21 kommentarer:

 1. Din bästa tid är nu Maja!

  SvaraRadera
 2. Härligt Maja! Keep on keepin' on :)
  Läser om Myggor och tigrar nu. +++

  SvaraRadera
 3. Tackar!
  Det jag önskar mest av allt nu är att Akademien läggs ner.

  https://www.svt.se/opinion/torbjorn-tannsjo-om-svenska-akademien
  "En liten grupp som denna, som utser sina egna kamrater till ledamöter på livstid, och som förfogar över stora offentliga medel att dela ut enligt eget skön, är dömd att hamna i nepotism och missbruk.
  Det mest elementära psykologiska och socialpsykologiska förstånd lär oss att det måste gå illa. Nu anar vi hur illa det har gått."

  SvaraRadera
 4. Jag vill också gratulera till den välförtjänta retroaktiva upprättelsen. Antar att en viss roman kan få sig ett uppsving lagom till jul ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. O ursäkta sent svar Hugsvala. Tack.

   Radera
  2. Att uttala "makt" eller "maktövertagande" med triumfatorisk/förtrytsam/hämndlysten röst - är väl att bli kalif i stället för kalifen?
   To generalize is to be an idiot.
   Maja
   (lyckas ej logga in på google).

   Radera
  3. Hur som: bra att minnas att det var svag, klen, bräcklig, skör som var de mest återkommande anklagelserna mot mig, från mediekvinnor med makt - alltså en i grund och botten ganska fascistoid människosyn. Eller att jag var en narcissist med "privata nojor" (Helle Klein). Jag hade lika gärna kunnat vara en man, och blivit lika tagen i örat av samma damer.
   OBS att jag inte vill beklaga mig och att det i själva verket var fler som gillade boken än som ogillade den.
   Men den massmediala metoovarianten av mäktiga kvinnor som vill ha mer makt har förstås inget med Myggor och tigrar att göra - den handlar om ambivalens, och den handlar inte om att kvinnor är bättre än män.

   Radera
  4. Det är ju en samtidsskildring, en samhällskritik, sen kan kvinnliga misogyner trumma in sitt hurtighetstyranni och sin simpla världsbild i någon annan.
   Maja

   Radera
  5. skampålar och självförhärligande är två sidor av samma Blad

   Radera
  6. Men bra att Brainfartius gör upp med 68-generationen.
   Har knappt haft med den att göra alls.

   På återhörande, we hope

   Radera
  7. Men ja, det största problemet med metoo (metoo är både bra och dåligt) är --- eller ett av problemen är att kvinnor berövas sin individualitet. Kvinnor är typ en odifferentierad massa offer som, enligt Schottenius, nu tar över makten. Men riktigt så är det givetvis inte.

   Radera
  8. C'était moi, bien-sûre. Jag tror att Schottenius artikel helt enkelt är en rewritad och lite förenklad fransk artikel. Den handlar om franska 68-rörelsen, med det underförstådda budskapet att det gäller 68-or i hela världen. Men vilka i Sverige menar hon?

   Radera
 5. https://www.svd.se/det-heter-maffia-inte-gang/av/susanna-popova

  Fru Johan Hakelius (för det är hon ju också) verkar vara
  en fan till dig ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. Jag tyckte om den texten. En del kan tilläggas om definitionen av maffia - det är inte hundra procent säkert att två bröder som försöker sig på en utpressningsverksamhet ingår i en maffia. De kan göra det, och utpressning är en maffiaverksamhet, men det krävs fler faktorer menar jag, för att tala om maffia i egentlig bemärkelse. Samtidigt som ja, jag tycker också att det verkar tassas kring "gängkriminaliteten", ibland - det viktiga är konkret kunskap om en konkret situation, jag tänker inte sitta och spekulera om klaner i den och den förorten när jag inte känner till dem, MEN jag har läst en del romantisering och bortviftning - typ "du får inte använda ordet klan, för det används av högerextrema". Jaha,men om det handlar om en klan, då? Eller vill du att jag ska gå camorran till mötes och tala om "system" i stället för klaner? Använd inte uttrycket parallellsamhälle, för det används av högerextrema. Nej jag tänker inte använda uttrycket parallellsamhälle om något jag inte känner till i konkret mening, men det hindrar inte att det kan finnas parallellsamhällen, kvarter som kontrolleras av en klan. SÅNT EXISTERAR. I Sverige? Jag tror inte det, inte än. Inte i den utsträckningen att kvarterets invånare sympatiserar mer med "de egna pojkarna" trots att de är kriminella,än med samhället. Men vi skulle kunna hamna där.
   Ja stora samhälleliga och ekonomiska satsningar måste göras, men OM det handlar om klaner som tjänar enorma summor på droghandel samtidigt som de skaffar sig kontrollen över ett kvarter, så måste det stoppas mycket snabbt. I Neapel talas det med jämna mellanrum om att kalla inmilitären, jag hickade till när jag såg det förslaget i Sverige.
   Återkommer till det här, tänker dra igång en föredragsverksamhet så småningom.
   Myggor och tigrar har kommit i nyutgåva och i sommar kommer min nya roman.

   Radera
  2. I all hast, på återhörande, eder etc etc

   Radera
  3. Betänk vilka summor maffian tjänar. Hur mycket vapen de har, och vilka metoder för att tysta folk.

   Radera
  4. När det gäller tillströmningen av vapen gissar jag att det handlar mycket om beställningar via nätet? I USA kan man beställa hem automatvapen hur lätt som helst, det är kanske inte mycket svårare att få en försändelse till Sverige idag? Kort sagt: jag tror att vapenhandel, droghandel och traffickingprostitution är allvarligare samhällsproblem än tiggeriet, och att tiggeriet blir så mycket uppmärksammat för att det är ett mer ytligt problem som enklare kan förbjudas.

   Radera
 6. Efter gårdagens SvT2 är man lite nyfiken på hur många
  dagar innan det här spelades in. Tyckte bl a att Lidbeck
  var sig väldigt lik från författarträffen på Akademibokhandeln i City mitt på dagen i lördags ...

  Eftersom jag inte köpte hennes bok där och då har jag
  säkert pengar över till att köpa din nyutgåva !

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja det var ju inte för tio år sen utan i onsdags, man hinner väl inte förändras så mycket från onsdag till lördag?
   Köp hemskt gärna min bok. Den är inte så ruskigt dyr i pocket och tro mig, den är något du kommer att kunna återvända till.

   Radera
  2. För övrigt ska jag dra igång bloggen igen, känner mig lite ringrostig - men slarvar iväg några inlägg bara så får den säkert upp ångan med tiden.

   Radera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim