fredag 5 april 2019

Litteratur med inbyggt gnuggFörsta gången jag såg det eminenta uttrycket "inbyggt gnugg" var på en flaska med skurmedel, jag slöt det till min själ, tyckte det var delikat, roligt, mycket bra. Och bara genom att tänka inbyggt gnugg transporteras jag idag mirakulöst till det gemensamma badrummet i min studentkorridor i Uppsala, där jag fnissade åt det jämte ett annat - "snäpp förslutning", antagligen en särskrivning av snäppförslutning.


Nu med inbyggt gnugg och snäpp förslutning!

Skurmedlet - varumärket minns jag inte och det här var ju så längesedan att det mycket väl kan ha försvunnit från marknaden - blev som levande genom den där kluriga karakteristiken. Kom och köp, kom och köp en kolossalt bra flaska med snäpp förslutning innehållande ett alldeles enastående medel med inbyggt gnugg.

Det brukar vara inbyggt gnugg i det jag skriver, nu ska jag bara fundera på hur litteratur med snäpp förslutning skulle kunna te sig.

3 kommentarer:

 1. Jag tror det ska stå på min nästa bok. Nu med inbyggt gnugg och snäpp förslutning. Det borde gå att fixa ett bokomslag med någon form av snäpp förslutning.

  SvaraRadera
 2. Å, det här var ju bra. https://www.hd.se/2019-04-07/slapp-in-barnen-i-rummet
  "Det är en märklig roll för de kulturradikala och intellektuella: att predika och hedra goda värden, snarare än att kritiskt undersöka, plocka isär, dekonstruera. Ändå är det många som tycks känna sig kallade."

  SvaraRadera
 3. -Vad tyckte du om den där förpackningen egentligen?
  -Den var snäpp.

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)