onsdag 22 september 2010

Inget skräckscenario

Svenska Dagbladet har idag en intressant artikel om valsystemet: framgångar för vänsterpartiet i Dalarna kan paradoxalt nog leda till att centerpartiet får ett utjämningsmandat.
Läs och fröjdas, det är kul med egensinniga orsak-verkan-kedjor.
Det hänger nu på 298 oräknade röster i tre valkretsar om det blir majoritets- eller minoritetsregering.
I skrivande stund kanske det är färdigräknat, hojta till om jag har missat något.
Jag tycker inte att man ska kalla en eventuell minoritetsregering för ett skräckscenario. Mirakel får bara användas när det verkligen är mirakel. Skräckscenario borde behandlas lika varsamt. Låt somliga ord bäras försiktigt som sprängvätska.
Det knappast så att Reinfeldt och kompani hackar tänder inför det här "bura in tolvåringar! mera pengar till schottis!"-gänget. Jag vet inte om det var rasister som misshandlade Federley, låt mig säga att det är klart att det finns ruggiga och vilsna typer i anslutning till sd, och att tanken på sd-medlemmar som nämndemän inte är helt betryggande (å andra sidan går det inte att titta in i nämndemännens och kvinnornas huvuden och ta reda på om de tänker "åk hem!", oavsett partifärg).
Zamenhof länkade till en alarmistisk artikel om Sverige i La Repubblica, som jag när tiden medger det ska översätta delar av och lägga ut i sammandrag här.
Ikväll åker jag till the book mess i Götet, där ska jag göra tre kortare framträdanden om Mäktig tussilago. So long så länge.

12 kommentarer:

 1. Partierna som har lämnat in de knasigaste motionerna och de mest osammanhängande förslagen kunde gå ihop och bilda en svamlingsregering. :)

  SvaraRadera
 2. Johnny: ja, men då kommer de att få majoritet, det går nog att göra en kupp på det viset: fiska upp alla missnöjesyttringar i samhället.
  Nä, klart att det inte skulle fungera.
  det här med sänkt straffmyndighet till 12 år: jag har inte synat det i sömmarna ordentligt ännu, jag antar att det är ungdomsvårdsanstalt sverigedemokraterna tänker sig och inte fängelse.

  SvaraRadera
 3. Det vill säga, det kanske inte blir riktigt lika spännande som på den tid då små busfrön och tjuvar kunde stifta högst intressanta bekantskaper med stora stora häftiga grabbar i fängelset.

  SvaraRadera
 4. kanske inte en "skräckscenario" men en svår sits för Alliansen om de inte får ett egen riktigt majoritet. Om misstroendevotum, man har en beroende till en rasist gurp i samhället. Även om miljöparti knappast går samman med sverigedemokrat för rösta mot Alliansen.

  SvaraRadera
 5. Rettelse: en rasistgrup.

  SvaraRadera
 6. Anonym 13.46: ja, som jag fattat det är det främst vid misstroendevotum problemen uppstår, även om det borde kunna bli ganska mycket fram och tillbaks vid ett flertal voteringar.

  SvaraRadera
 7. Det kommer att bli mycket fram och tillbaka och många nattmanglingar i framtiden.
  Men jag vill påminna om Arbetslinjen...
  Eller skulle inte den gälla alla?

  SvaraRadera
 8. Det som var knasigt igår är liksom alldeles helt ok en annan dag. Typ.
  Det gick ju långsamt i Danmark. Scenariot där påminner ju en del om dagens här.
  Samma högljudda protester i början men så småningom blev danskarnas SD något av en trojansk häst. Idag är ju all dansk politisk retorik präglad av hotet med och rädslan för
  "de främmande".
  Fattar inte varför just vi skulle vara immuna mot den processen. Så förfärligt annorlunda är väl inte våra samhällen.

  SvaraRadera
 9. Det blir Danmark även här. Vänta bara.

  SvaraRadera
 10. Rasismen sitter djupare än det här med pengar. Det är det med blont och ljushylt som är kruxet. Men Reinfeldt har en "cirkusneger" i bakgrunden (GILLAR Lemmy i Mäktig tussilago) och har nog förutsättningar att klara av det.

  SvaraRadera
 11. Nejdå Lemmy röstar inte på sd. Och det blir inte Danmark här.
  Jag har haft det riktigt kul på bokmässan, återkommer med rapport.

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim