lördag 2 oktober 2010

Dagens avhörning

"... få rösta dom med. Dom måste ju få rösta."
Två förbipasserande, de såg ut att vara mamma och dotter men vilka kan de ha pratat om - vegetarianerna? husdjuren? Det får bli en vild gissning: Carl Hamilton och Lars Vilks.
Det har varit val i Gaggböle också. Jag syftar nu inte på den minnesvärda grodomröstningen med dess inslag av amatörpolitiskt sabotage, rå egotripp och nästan beundransvärd slughet, utan på kommunalvalet i Gaggböles huvudstad Bölebo, naturskönt belägen vid den inte särskilt djupa sjön Bagge göl.
Ank-Käthe hade mycket att stå i månaderna före valet eftersom man inte nöjer sig med en opinionsundersökning om dagen i Gaggböle, utan har skruvat upp tempot till en i timman. Det har förekommit en del diskussioner om korruption eftersom Ank-Käthe är gift med kommun-Nicke, som lyckades bli omvald till borgmästare nu igen. Och efter valet har en diskussion om vad en "äkta gaggböling är" exploderat.
Ja, det var lite om Gaggböle.
Hej så länge.

19 kommentarer:

Anonym sa...

nästan landsförräderi...
?

Karin sa...

Jag är sedan en tid tillbaka invandrad i Gaggböle, dvs en utböling. Hur ser mina odds ut att även i fortsättningen få stimma och glamma i fredligt samförstånd med inbölingarna?

dendrobatus auratus forever

maja lundgren sa...

Anonym 00.56: va?
Ok, det ser ut som att Holland kör dubbla upplysningsstaten håller ofreden stången: förbud mot burka och nu senast åtal för hets mot folkgrupp, jag ska kolla upp det där (och SÄPO:s varning förefaller - obs förefaller - ha handlat om några personer bosatta i Sverige som rest till ett träningsläger för terrorister, medan Säpochefen dementerat att det skulle ha funnits några planer på attentat i Sverige).
Karin: goda odds är billiga i Gaggböle, de säljs till vrakpris i lådorna på kajen vid Bagge göl, så stimma på bara. Dendrobates auratus - den lilla gröna, som av en slump så hejade jag på den.

Systerdyster sa...

Min groda har läst AB och kväker att han gillar olika, alltså även Dendrobatus auratus. Den är väl inte giftig bara, undrar han lite ängsligt. Annars är han oerhört egotrippad medan jag står för det sluga.

Hälsa Ank- Käthe så gott, stackaren, hoppas hon plaskar lugnt i gölen efter allt ståhej.

maja lundgren sa...

Systerdyster: Hovgroda 1 gillar olika, haha... Det är vad jag kallar en god vinnare, så då får Dentrobates auratus vara en god förlorare då. (Jo, jag tror den är rätt giftig).
Ank-Käthe plaskar runt i Bagge göl spa.

maja lundgren sa...

Jag är lite orolig eftersom alla tigerteckningar har försvunnit från bloggen. Eller ser ni dem?

maja lundgren sa...

Ah, nej nu kom de tillbaks.

Karin sa...

Systerdyster: Lessen men jag tror din groda blir lessen när han (hon? hen?) får höra att dendrobates auratus är en pilgiftgroda ... Låter inte direkt som någon grodpolare vid gölpölen.

maja lundgren sa...

Hovgroda 1 var egentligen självklar - jag skojar faktiskt bara.
OK, det börjar eventuellt klarna lite grann apropå SÄPO-varningen: USA befarar terrorattacker mot amerikanska medborgare vid turistmål runtom i Europa, så på en del håll - till exempel runt Louvren - har det satts ut militärer. Det vill säga, det skulle då vara något i stil med AlQuaidas attack mot Twin Towers som är under planering. Jag antar att SÄPO-varningen hänger ihop med detta. Sen kan man förstås alltid vara lite skeptisk, det vill säga det skulle kunna (obs, skulle kunna) vara så att USA planerar en invasion någonstans, och vill trissa upp en hotbild och få med sig Europa på detta. Hur som helst - militärer utposterade runt Louvren.

maja lundgren sa...

eller iallafall en militär: http://www.svd.se/nyheter/utrikes/usa-varnar-medborgare-for-terrorhot_5443765.svd

Systerdyster sa...

Men var är tigrarna nu då? Går tigrar i ide?

Hovgroda 1 hälsar att han är rädd nu, dock inte såpass rädd att han tänker använda SD som stödparti i Gaggböle.

maja lundgren sa...

Systerdyster: ja jag ser dem då inte.
Jag har sparat ner bloggen på flera ställen så det borde inte finnas någon risk att de försvinner helt.
Du kan hälsa Hovgroda 1 att jag också är rädd, rättare sagt mycket bekymrad över läget. Det är inte sd i sig, alltså inte enbart de, som är faran. Det påminner en hel del om situationen i ett annat land för inte så länge sedan.

maja lundgren sa...

Tigrarna hade helt enkelt krupit längst ner i bloggen, men nu har jag fixat det.

Anonym sa...

Man skall nu montera voteringsknappar även inne i riksdagshusets toaletter.
Svantesson

Claes Gustavsson sa...

Jag beundrar faktiskt Vilks. Och avskyr. Han platsar definitivt som särling. De där bråtbyggarna, det är Wölfli, besatta och konstiga.
Särlingskonst är intressant. De som inte är friska.

Men han hör ju inte dit. Vad är han då?

Claes Gustavsson sa...

Jag menar, ingen normal människa kan hitta på en människa som Vilks om man inte heter Ramel eller Alfredson i efternamn.

Jag tror att de hade fel. De hade dålig fantasi.

Claes Gustavsson sa...

Jag är normal. Anders, till exempel. Malmgren.
Fast vi har vasaller i släkten, vad nu det kan vara.

maja lundgren sa...

Svantesson: det kan de ju göra. Men framförallt måste de söka igenom toaletterna efter alla fusklappar.

maja lundgren sa...

Jag ska berätta lite om en stalker senare, alkoholist och porrberoende, återkommer till det.