tisdag 10 maj 2011

Feltänkt i Düsseldorf

Ank-Käthe kandiderade såklart till posten som programledare för schlagerfestivalen. Såsom varande Düsseldorfs klokaste telning trodde vår Käthe att hon var självklar för uppdraget. Men jobbet gick istället till något slags spektakelrövare vid namn Stefan Raub, vars enda merit (tycker Ank-Käthe) är att han själv deltagit i schlagerfestivalen med låten "Wadde hadde dudde da". Att Ank-Käthes egen låt "Bidde Tidde Didde Wohoho" då inte fick vara med är bara ytterligare en kraftig indikation på att det inte står rätt till i schlagerssammanhang.
Ank-Käthe är självklart på plats i Düsseldorf.


Så nu är det Upp till bevis för Tyskland.

25 kommentarer:

 1. Jo, nu är hon väl rejält kränkt och sur i flera år. Kan du inte sätte in en sådan där jag-är-kränkt-bild, det vimlar av dem i tidningarna.

  På mitt kylskåp sitter ett vykort med texten:

  Med största intresse har jag tagit del av Edra uttalanden. Aldrig har jag hört talas om svårigheter så stora som Edra. Behåll detta kort som ett bevis på min djupaste sympati.

  En rar, skånsk bloggare skickade det till mig, hoppas h*n inte menade som en pik till mig?

  SvaraRadera
 2. Haha, den är bra - det var nog inte någon allvarlig pik, men - skåningar ska man väl aldrig lite på, så... En liten polisanmälan av kortet? Hehe... Skicka en stämning till kortets avsändare. Vad säger du nu, då!

  Ank-Käthes stora kärlek till musiken och hennes nyfikenhet och allmänna förtjusning i glitter och spektakel vann över kränktheten, så hon kommer att sitta så nära scenen som möjligt i Düsseldorf.

  SvaraRadera
 3. ... och givetvis föra bok över varje misstag och felsägning eller snubbel av den där Raub.

  SvaraRadera
 4. Hehe...nej, det var ingen pik till SysterDyster utan helt allvarligt menat.
  Kortet kan låta märkligt, men det är en kopia av ett sympatikort som användes för hundra år sen eller så. Jag tycker det är lite coolt och föredrog det framför såna dära vulgära moderna saker. Huvudsaken är att budskapet går fram, och SysterDyster trodde knappast på riktigt att det var en pik.

  Vad bra att du påminde om melodifestivalen, jag visste inte att det var den här veckan. Nu måste jag allt leta upp gamla godingar och lägga ut på min blogg.
  Jag ska spana efter Ank-Käthe på TVn :D

  SvaraRadera
 5. Jaså var det du... hoho, vilket sammanträffande.
  Ett sympatikort från 1800-talet, det var alltså inte ironiskt menat? Var det vanligt att man skickade sådana kort? Trevligt.
  Jo, schlagerfestivalen är i Düsseldorf i år. Läste jag i tidningen idag.

  SvaraRadera
 6. Eller nej, för att undvika illusionsbrott: det var givetvis Käthe själv som berättade det för mig.

  SvaraRadera
 7. Bloggen verkar vara listad på BullGuard igen. Jag tror att det är av misstag, har iallafall bett dem kolla upp det.
  Kan man okynnesanmäla bloggar till sådana här spärrfunktioner? Nån som vet hur det går till?

  SvaraRadera
 8. Fattar ingenting, spärrad? Är den det om man har Bull Guard installerat?

  Jag gillar sympatikortet. Man skulle ha det som visitkort och lämna över det till människor i nöd...

  SvaraRadera
 9. Jag ska inte muttra om det här, utan ta reda på hur det ligger till helt enkelt. Alltså, jag har inte installerat BullGuard. Utan bloggen har blivit registrerad som skadlig på nåt som heter BullGuard. Hur jag vet detta, jo för att det syns i sitemetern. Antar att det är så här, att de som intstallerat BullGuard får ett varningsmeddelande när de tänker besöka min blogg. Fast det vet jag inte.

  SvaraRadera
 10. Skit i BullGuard, hehe. Ah gud alltså.
  Jag tycker det är lite kul att se varifrån folk trillar in, häromdagen var det t.ex en schweizare som hade googlat "gaggbollen", vilket tydligen är något slags slags pervers attiralj, ska inte moralisera över det men lite kul var det att h*n då hamnade i inlägget "Ank-Käthe fnular", det vill säga grodomröstningen. Jo så man roar sig ibland med att titta på hur besökarna trillat hit och då visar det sig att en del har kommit hit via BullGuard, vad är det tänkte jag och klickade på det: där kom ett meddelande att bloggen blivit svartlistad på BullGuard, vilket inte spelar någon roll särskilt inte om de som prenumererar på BullGuard struntar i varningen, haha.
  Ursäkta om det blev svamligt, jag har precis kommit från televajsionen, det handlade om psykoanalys, ett inlägg i Babel som ska komma framöver. Ämnet är jätteintressant, hur intressant diskussionen blev är omöjligt att ha en uppfattning om men det kändes kul.

  SvaraRadera
 11. Alltså, en schweizare som hade googlat efter en ganska pervers sm-grej hamnade i grodomröstningen, jag tycker det är jättekul.

  SvaraRadera
 12. Utan att moralisera, alltså.

  SvaraRadera
 13. Man undrar ju vad han tänkte schweizaren, om han gav sig tid att titta på alla grodor :P

  SvaraRadera
 14. Nu ska vi se om det fungerar ... hoppas hoppas

  SvaraRadera
 15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 16. Hmmm varför blir inte jag "blå" när jag försöker registrera mig? Nej jag får nog be om hjälp med registrering, om någon vill förklara väldigt pedagogiskt. Man kan ju välja profil ser jag och det är det jag inte förstår riktigt.

  mvh Elisabeth

  SvaraRadera
 17. Blogger har ju legat nere ett tag, tyvärr försvann det senaste inlägget. Får se om blogger fixar det, de skriver i sitt twitter att de ska försöka återställa de inlägg som försvunnit.
  Clam: ja jag blev också tvungen att googla, fattade inte exakt vad det var men det verkar inte precis vara oskyldigt som Grodan boll.
  Elisabeth: Blå är det väl mest bara clam som är. Du kan nog skaffa dig en Orange plupp, men det går bra utan också.

  SvaraRadera
 18. Ingen annan kan ta mitt namn och låtsas vara jag då? Det var det jag tänkte på. Jag har en e-mail som jag visserligen inte skrev in, kan jag låsa mitt namn med den? Och Orange plupp..hmm...verkar lite överkurs för mig.

  Nu ska jag i alla fall lägga mig o sova (är mycket kvällstrött) men går upp ca 05.00. Har kissat hunden och hon är också kvällstrött. Har personligen väldigt svårt för Melodifestivalen och hur den utvecklats, så jag njuter hellre av en god bok i sängen. Natti natti

  SvaraRadera
 19. Elisabeth: Jag tror att det är lugnt med den saken. Det var ett tid som det var en hel del nick-kapningar här, men vem/vilka det än var som roade sig med det så har de uppenbarligen lyckats skaffa sig en annan hobby.
  Jag har faktiskt inte sett Melodifestivalen på många år. Det var bara det där med Düsseldorf som fick mig att lystra till. Eftersom bloggens egen Käthe kommer därifrån, hehe.
  Godnatt

  SvaraRadera
 20. Elisabeth. Vänta några dagar med att registrera dig, Blogger fungerar fortfarande inte som det ska. Om du vill registrera dig nästa vecka finns det flera som gärna hjälper till och berättar hur man gör. Vi är ganska snälla här :)

  Maja, här är bloggers förklaring
  http://buzz.blogger.com/2011/05/blogger-is-back.html

  Jag köper det inte riktigt. Just nu sitter jag och hoppar av ilska, alla inlägg jag lagt ner jobb på och sparat i utkast är borta.
  De handlade inte om melodifestivalen heller för då hade jag inte brytt mig. Dessutom har det hänt andra konstiga saker som jag inte känner mig alls bekväm med.
  ****a Blogger!!

  SvaraRadera
 21. "in the coming hours posts and comments that were temporarily removed should be restored" - klart det är irriterande men jag tror inte att det är något att bli arg på. De jobbar nog så svetten lackar för att rätta till problemen, och vem vet om de inte gör det gratis också... Så...

  SvaraRadera
 22. Är dina utkast borta också alltså? Hm.

  SvaraRadera
 23. Ser man på, nu dök iallafall senaste inlägget här upp igen.

  SvaraRadera
 24. Maja. Jag vet jag vet... jag ska ta en promenad och räkna till tio.
  Ibland blir det bara för mycket. Så här har det varit sen i går morse med några timmars undantag i går kväll.
  Men jobbar gratis gör de väl knappast?
  Blogger ägs av google såvitt jag vet.

  Nu tänker jag sätta på en bra film istället och strunta i bloggar tills i morgon. Jag blir säkert på bättre humör så :)

  Japp, mina utkast är borta.

  SvaraRadera
 25. Vänta ett tag, mitt senaste inlägg har dykt upp igen iallafall. Däremot inte kommentarerna, än så länge iallafall.
  Oavsett om de jobbar gratis eller inte tror jag att de gör så gott de kan... och det kan ju handla om något slags sabotage.

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim