lördag 14 maj 2011

Senaste bilderna på gullarna
Xerxes var ute hela natten och har inte dykt upp under dan. Jag ska ut och leta igen ikväll.

14 kommentarer:

 1. Vilka fininar de är! Mina finingars senaste bravad är att Zigge fångade en ekorre och tog in den i köket. Jag blev livrädd, fast först trodde jag att det var en gigantisk rådis, när jag såg att det var en ekorre blev jag mer rädd för bett. Nåväl, kurre sprang och gömde sig i ett höganäskrus. Praktiskt, bara på med ett lock och sedan bära ut honom i det fria. Han verkade oskadd och försvann i vegetationen som en rödbrun pil. Jäkla Zigge! Jag tror aldrig han fångat något tidigare och så släpar han i den där... Jag har småskrutit om dig på mn blogg, BTW. Hoppas verkligen att Xerxes tar sig samman och kommer hem. Så där kan han ju inte hålla på!

  Verifieringsord - discu!

  SvaraRadera
 2. Hehe. Praktiskt gjort av kurre.
  Jo, Atossa hade med sig en död fågel in i morse. Ingen av dem brukar vara borta såhär länge, sist så hade ju Xerxes lyckats låsa in sig i en möbelaffär.
  Å andra sidan så är det inga katter på gården just nu. Jo Atossa, men de andra syns inte till. Så de kanske har stuckit iväg på bus tillsammans. Småskrutit om mig, ojdå. Släkt på katternet.
  Discu - jaha, ja jag tänkte ha en video faktiskt.

  SvaraRadera
 3. De är verkligen...ja vackra!
  Bäst tycker jag om bild nr 3 där Xerxes ser ut att tvätta tassen riktigt noggrant.

  Det är vår/sommar och även om Xerxes är kastrerad är det spännande tider utomhus nu, och han kanske bara vill vara ute på äventyr.
  Men det är lätt att säga, jag vet hur det känns när missen inte står att hitta. Hoppas han har blivit hungrig och vill komma hem nu. Nu finns väl inte heller den där kattdamen kvar i faggorna som höll på att mata dina katter utan lov?

  SvaraRadera
 4. Vi hade katt när jag bodde på landet. En norsk skogskatt, hår hår hår överallt. Den tog aldrig nåt annat än sork och möss vad jag kommer ihåg. Den bar alltid in sin fångst i köket och la framför fötterna på mig och sedan tiggde den godis. Det gick aldrig att bara kasta iväg fångsten i diket bakom huset, då var hon där och hämtade sorken och bar in igen, så det var bara att begrava dom

  SvaraRadera
 5. Man har varit i slagsmål. Men det är ingen större fara tror jag, ena ögat lite infekterat bara. Och lite traumatiserad verkar man. Men nu har man fått biff.

  SvaraRadera
 6. Med all säkerhet är Xerxes helskinnad någonstans där ute och sjunger:
  Yes, I CAN !

  SvaraRadera
 7. Xerxes är inte därute, utan sover på sin tudde. Sin favorit-tudde.

  SvaraRadera
 8. Men han kanske drömmer Yes I can.

  SvaraRadera
 9. Med all säkerhet är Xerxes helskinnad någonstans där ute (i sina drömmar) och sjunger:
  Yes, I CAN !

  SvaraRadera
 10. Så skönt att höra! Då kanske han har fått nog av äventyr för några dagar framåt.

  SvaraRadera
 11. Tack och lov för det. Det verkar som våren väcker vilddjuret i alla katter, de glömmer av att de har en välfylld matskål hemma och ska spana på fågelungar och musbarn (och isällsynta fall även ekorrar). Hoppas han kommer ihåg tills nästa gång, att belöningen blir biff när man kommer hem till matte!

  SvaraRadera
 12. Jo, fast här har det varit slagsmål. Jag misstänker en korkad röd katt, rätt ny på gården, urlarvig, vill mucka gräl. När Xerxes låg och tog igen sig i fönsterkarmen igår så var den framme nämligen på gården, och gick mot vår kattrappa, då morrade Xerxes djupt, det märktes att det det var den som rivit mot Xerxes öga (mina angriper inte andra katter, det låter säkert som en naiv matte som talar nu men de är väldigt snälla och nyfikna och det är aldrig de som börjar). Jag slängde en mugg vatten på den där idioten.
  Hur som helst, Xerxes ville ut igen efter att ha vilat upp sig. Jag fick tvätta ögat faktiskt, och det verkar ha fixat sig bra. Jag tänker inte försöka domesticera dem. De älskar att vara ute, och jo, jag brukar se till att ha lyxmat hemma när de varit borta en längre tid. Och så pratar jag ju jättefint och mjukt med dem då, hehe. Jag tror att sånt kan få dem att hålla sig lite närmare hemmet, kanske. Xerxes har smutsfläckar som inte är så lätta att tvätta bort, tror det är olja.

  Det har försvunnit inlägg mest överallt i senaste bloggerkraschen, utom hos clam där det är påsk fortfarande. Haha, det ska löna sig att vara långsam i detta trendgalna tidevarv. Modigt, clam. Saliga äro de saktmodiga.

  Det inlägg som försvann här dök emellertid upp igen - eventuellt för att jag uppdaterade redigerare strax innan blogger satte igång och plocka bort inlägg. Inte vet jag, men ett tips är iallafall att köra med uppdaterad redigerare.

  SvaraRadera
 13. "de är väldigt snälla och nyfikna och det är aldrig de som börjar" Hehe...om jag hade fått en krona för alla föräldrar jag hört säga så om sina telningar så hade jag varit bra rik nu.
  Men jag tror dig gärna. Det är märkligt hur lätt man identifierar den där katten som ställer till det mesta. Vi hade en sån på min gård tidigare. Varje gång man hörde förtvivlade kattjut från gården eller såg en sårad katt komma haltande så visste man vad som hänt. Då hade "grannens rälige Oskar" varit framme igen. Jo vi var flera som kallade honom så. Han är gudskelov borta nu, tillsammans med sin räliga matte.

  SvaraRadera
 14. Ha, rälig är ett härligt uttryck. Riktigt rääälig.

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim