måndag 3 december 2012

En pigg och en pömsig

Den här bilden visar jag som bevis på att mina katter inte drar sig för att vara ute i snön. Högst en halvtimme, men ändå.
Atossa ville inte vara med på bild eftersom hon tyckte hon hade en dålig pälsdag.


Här är hon ändå - pömsig.


4 kommentarer:

 1. Det ser ut att vara lika mycket snö hos dig som hos mig.
  Riktiga tuffingar de där kissarna! Det är ju kallt som tusan nu och inte många, vare sig folk eller fä, vistas ute längre stunder frivilligt.
  Jag har haft en del katter på min gård som varit ute dygnet runt i snö och kyla, men i deras fall var det inte frivilligt. En julafton för tio år sen hade en kisse kommit in i trapphuset och for som en pil in i mitt kök när jag öppnade dörren. Han fick fira julafton med oss, och som han spann på köksgolvet hela kvällen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men det fotot är taget före det verkliga snökaoset. Det har kommit en halvmeter till sedan (en lätt överdrift, men...)
   Xerxes har varit och lufsat ändå.
   Är det mattarna och hussarna som stänger ute katterna på gården, för att få sova om nätterna? Eller är det hemlösa katter?

   Radera
 2. En halmeter till! Ja så illa är det inte här, en del snö smälte bort innan den nya kom.

  Det var matte och husse som slängde ut katterna när de blev för livliga, och ofta fick de vara utomhus flera dagar i sträck. Ibland såg jag katterna sitta och skaka av köld under en cykel eller bortglömd matta på gården.
  Jag kände mig som en hemlig hämnare när jag tog in katten på julafton och serverade sheba delikatesser till den :D
  Hade jag ringt på och sagt att det här är väl er katt så hade den åkt ut i tio minusgrader igen. För att inte tala om att jag fått en riktig fiende för att ha tagit kattens
  (katternas) parti.

  SvaraRadera
 3. Bra gjort.
  Jag förstår nästan matten och hussen, även om jag själv aldrig skulle göra så. I natt somnade jag någon gång vid fyratiden. Och nej, det hade inte varit fråga om några kortare slumrar innan dess. De levde rövare med tavlor, en papperskasse och en hasselnöt, jamade och galopperade, och ville att matte skulle deltaga i festiviteterna.
  Men slänga ut dem, nä. Det kan jag inte.
  Det finns en svartvit katt på gården (inte Lady Camorra utan en annan) som kommer in i vårt trapphus ganska mycket när det är minus, jag tror dess matte och husse stängt den ute. Men det kan vara svårt att veta, i värsta fall oroar sig kattens ägare när den inte kommer hem. Hellre det än att den förfryser örona och tassarna...

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim