måndag 31 december 2012

Tomtebloss för tigerhjärtan

Nu ska jag berätta vad jag tycker om 2012.
Om 2012 tycker jag inte.
Inte bara jag. Alla jag känner och många jag inte känner tycker att 2012 var dåligt. Hjärtlöst, ont och dystert, kallt och zombiaktigt (zombie kan vara någonting ganska fint också, men inte 2012 års zombie för den har nästan bara varit dum hela tiden).
Jag är lite vidskeplig och vågar inte skriva att jag hoppas att Mayaindianerna hade rätt på så vis att en ny tidsålder börjar nu. (De hade fel på en del andra sätt, bl.a är inte människooffer en bra idé, men de målade tjusiga kalendrar).

Den här videon tillägnas 2012. Alla hatar 2012 men det är inte synd om 2012.


Gott nytt.

9 kommentarer:

 1. Gott Nytt År Maja!

  Ja, då tycker vi detsamma om 2012 då. Ett dystert år både personligen och i världen runtomkring.

  En ny tidsålder? Ja kanske det, men som den borne pessimist jag är tror jag att det kommer att bli sämre innan det blir bättre, så 2013 har jag inga stora förhoppningar om. Uschiamej vilken dysterkvist jag är såhär på nyårsafton. Skärpning nu 19:11!

  Jadå ska skärpa mig. Jag ska fira med en trevlig film och alkoholfri skumpa. Hercule Poirot ligger bra till på filmfronten. Jag brukar titta på den snubben på nyår nämligen, très agréable.

  SvaraRadera
 2. Grått nytt hår till 19.11, Maja och alla andra!

  Tomtemor

  SvaraRadera
 3. Anonym 19.11: Jag var på ett kalas igår där en av gästerna kunde allt om mayakalendern, in i minsta detalj. En mayakalenderbitare helt enkelt. Det var såpass, att en annan i sällskapet plötsligt sa rakt ut: "Jag är egentligen inte intresserad av det där".
  Hur som helst, kalenderbitaren påstod att 21 december var en feluträkning av västerlänningar, och att det snarare handlar om 31 mars i år. Så det finns fortfarande mycket att se fram emot.
  Sen menade hen i och för sig att alltihop är en missuppfattning - de gamla mayorna trodde att en ny och förmodligen bättre epok skulle inträffa, inte att jorden skulle gå under. Själv fäster jag egentligen ingen tilltro till den typen av profetior alls, trodde inte ens på den stora datorkraschen klockan 00.00 år 2000. Att Europe skulle spela The Final Countdown var ju mer sannolikt då.
  Alkoholfri skumpa är gott.
  Jag var också lite dysterkvist ett kort tag på festen - när någon beklagade sig över 2012 och påstod att 2013 måste bli bättre sa jag nej, det behöver inte nödvändigtvis bli bättre.
  Hehe.

  God fortsättning, Tomtemor och alla.

  SvaraRadera
 4. Gott nytt.

  Åke

  SvaraRadera
 5. Ett mellanår för min del. Varken särskilt dåligt eller bra. Törs man hoppas att du kommer med en ny bok i år?

  SvaraRadera
 6. Cachen av dina bortplockade inlägg finns på Flashback. Tänkte du kanske ville veta.

  SvaraRadera
 7. Grejt att du inte tar det personligt, Åke!

  Zigge: på A svarar jag varken grattis eller stackare. På B svarar jag den som lever får se. Sorg slukade min höst och mitt projekt måste parkeras. Nu kanske jag skrotar detjag skrev och gör något annat, eller tar upp det på nytt. Festina lente. Tiden är en grym knasboll. Vi får se.

  Anonym: Heter det "cachen av?" Nu har jag i alla fall googlat cache, aldrig fattat riktigt vad det är.
  Jo jag har sett ståhejet. Nästan lite kul med detta engagemang, en verkar ha vaktat min blogg som Pluto vid spiselfrisen - nähä, nu tog hon bort det! Kvinnofeministtojka!

  Det är inga konstigheter med inlägget Movere. Det känns rakt och bra och inte hatiskt, och handlar exempelvis inte om att jag inte tycker att Linderborg skulle få fortsätta skriva. För det tycker jag hon ska göra. På så vis är jag väl liberal, som någon påstår i den tråden. Jag tycker att Günter Grass ska ha rätt att åka till Israel likaväl som Umberto Eco. Det är nog liberalt, även om den politiska terminologin är lite i gungning idag, kvar i äldre tider. Samtidigt helt rätt att jag inte är liberal på så vis att jag går med på att diskutera med förespråkare för Afghanistankriget eller svenskt Natomedlemskap. Dem snackar jag inte med. De får skriva egna bloggar och/eller artiklar, eller kommentera på annat håll. Självklart läser jag debattinlägg av människor med annan uppfattning än jag. Men det har visat sig meningslöst att försöka övertala mig om att Afghanistankriget är bra eller att Sverige ska gå med i Nato. Till dem som gör taffliga försök här i kommentarerna säger jag: forget about it.
  Movere är ett helt ok inlägg. Jag var emot nazistuthängningen och är det fortfarande. Problemet är att man kan få medhåll av ett slag man inte vill.
  Kanske öppnar inlägget igen någon gång, tills vidare går det att läsa i skvallertråden.

  SvaraRadera
 8. "vaktat min blogg som Pluto vid spiselfrisen"

  Hahaha. Jag kan inte sluta skratta åt den bilden :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen tack Anonym 19.11, lite kul är det.

   Radera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)