måndag 22 juli 2013

En venetianare gör entré

"Kursivstilen uppfanns o. 1500, sannol. av venetianaren Aldus Manutius, efter vilken kursivtyperna förr också kallades aldiner" (läser jag i Svensk etymologisk ordbok).

Det halvspökar i bloggen igen - nu har en rad inlägg blivit kursiverade. Svårt att veta vad sånt beror på - en "bugg", ett virus? Hacker utesluter jag, om det nu inte är en venetianare från femtonhundratalet. Annars är det svårt att tro att någon skulle retas på ett så... liksom diskret raffinerat sätt. "Hehe jag går in och kursiverar lite, får vi se vad hon säger då".
Knappast.
Ett tag var det så, att det öppnades hundratals fönster när man gick in på den här bloggen, vet inte om ni minns det. Det var barockt. Och som sagt tigergalleriet och kompani har trillat ner i en lång snodd underst.
Det ÄR en ding ding värld. Jag bör kanske göra en genomsökning av bloggen, men tills vidare låtsas jag att det är Aldus Manutius som är på besök.

7 kommentarer:

 1. Bloggerknas. En del av en modern människas verklighet.

  Man kan göra en grej av det också - hjääälp CIA är ute efter mig!

  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. mmm hmm, och nyss kom det in en kapad kommentar i mailen, skriven i mitt namn. Syns inte i bloggen, den hamnade i spamkorgen.
   Sorry, diskussioner om bloggerknas är inte kul. Det verkar mest knäppt, som att man hittar på, eller har blivit tokot.
   Det är bara att ta det med ro.

   Radera
 2. "Via Aldo Manuzio" i Rom. Nära min farfars hem. Äntligen f°ar man veta vem f. han var !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! och det känns helt rätt att kursiveringen uppfanns av en venetianare - det är något av venetianskt glas över det!
   Jag hade ingen aning, tänkte att jag skulle hitta svaret på gåtan med kursiveringarna i bloggen genom att kolla etymologin på "kursiv". Då stod det att det kommer från latinets cursivus, löpande, men man fick också lite extrainfo om vem som antagligen uppfann stilen.

   Radera
 3. Kapa en identitet på nätet är inte så svårt som man skulle önska. Det har ju hänt förr i den här bloggen… Det andra - kursiveringarna, ändringarna i layouten - tja, jag gissar att det är något som hakat upp sig av sig självt. Eller om du råkat ändra något i inställningarna? Svårt att veta. Men en venetiansk hacker från femtonhundratalet är också en fantasieggande tanke. :-)
  T.S Älgot

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon ville skämta aprilo eller var ute i kommersiella syften. Kommentaren handlade om ett visst läkemedel. Sånt har också hänt förr på bloggen - någon tog gamla kommentarer och mixade dem med reklam för bl.a Viagra, plus en massa hejdlöst smicker. "Din blogg är en sinneblåser". Det hela verkade vara postat i Ukraina.
   Kursiveringarna och det andra krånglet med layouten, ja jag tror också att något hakat upp sig av sig självt, jag tror inte jag kommit åt något i inställningarna men vem vet.

   Radera
 4. Går inte att räta ut kursiverna, för i layouten ser det ut som om det är lodrät skrift. Absolut inga kursivtaggar eller så. Och det ser ut som om elementen i sidopanelen är just där, alltså i marginalen och inte längst ner.
  Aldus Manutius i Gaggböle, ett femtonhundratalsspöke.

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim