tisdag 30 juli 2013

Hyllning till Pride


Jag ritar fräcka teckningar ibland. "Det var bättre förr" är en jag haft på bloggen. Och den här får bli min hyllning till Pride. OBS det är ett helt oskyldigt skämt.

Namnlös men glad ändå

För att det inte ska bli för mansfixerat lägger jag in en bild på två gaggböleflator. De heter Berta och Wilma, tror jag.

Berta och Wilma i Gaggböle* * *


Och nu blir det ytterligare lite tjöt om bloggproblem - eller mysterier kanske. Barrett Woodward i Georgia har gått in på MO:s läsande tiger, d.v.s gått in på "konfigurera bild", vilket man egentligen bara kan göra om man har administratörslösenord. Continuum Data Centers i Illinois har på motsvarande vis gått in på Anonym 19.11:s Rädd tiger. OK, båda företagen tycks ju bland annat hålla på med digitala medier. Kan det vara så att Blogspot anlitar dem för att rätta till problem på bloggar? Och i så fall, gick de in på Rädd tiger respektive Läsande tiger för att försöka flytta upp dem i marginalen igen, där de satt tidigare (liksom alla andra element i sidopanelen?)
Nämner inte det här för att sprida övervakningsnoja - jag tror inte att det handlar om hacking eller att placera trojaner eller något sånt, utan tvärtom något slags... nånting. Jag kollade upp aktiviteterna på bloggen eftersom det varit en del strul, och då upptäckte jag de här ungefär samtidiga försöken att konfigurera två tigerteckningar, från två olika företag i Georgia respektive Illinois.
Om någon vet vad det rör sig om så tipsa gärna.

Jag har inte lyckats flytta tillbaks kommentarer som hamnat i spamkorgen till bloggen, men det ska bli.

23 kommentarer:

 1. Jag är nog för gammal för att tycka att det är kul, tror jag...
  Skulle inte åtminstone den övre bilden kunna uppfattas som fördomsfull? Plump?
  Jag är själv så rädd att skämta om minoriteter eller utsatta grupper att jag ryggar till så fort jag tycker att något verkar homofobi, rasism, eller kvinnohat. Det är egentligen en fråga mer än en kritik - tror du att homoxexuella skulle tycka att det var roligt? Jag vet som sagt var inte, bara en stilla undran.
  T.S Älgot

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det tror jag inte. Lite tramsigt kanske. Man kan ju invända att det inte är någon bra teckning, men jag kan garantera att det inte är illa ment.
   Homoxexuella var en raffig felskrivning förresten :-)

   Radera
  2. Jag tycker han mest ser pillemarisk ut.

   Vet att det varit lite väl mycket metabloggsnack i bloggen på sistone, på grund av de här lite mystiska sakerna. Det kanske ser rubbat ut, eller att fästa för stor vikt vid digitalt strul, men ibland känns bloggen som en amöba, eller något åt det hållet. I alla händelser som om den lever sitt eget liv, kanske som om det flyttat i små tomtar och alver i den som fixar och donar på eget bevåg. Och det KAN ju hända att det kommer in tips, goda råd, förklaringar på förbryllande saker.

   Radera
 2. "Det var bättre förr" var väl en pik åt Knausgård eller minns jag fel nu?

  Jag är inte så förtjust i pride numera. Jag tycker det har blivit för mycket Almedalen möter Vattenfestivalen över det hela. Däremot hade jag gärna pridat i Ryssland om jag kunnat.

  Jag tror inte någon kan ta illa upp av teckningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, något åt det hållet var det väl.
   Almedalen möter Vattenfestivalen är väl lite träffande kanske. Ska jag vara uppriktig tittar jag sällan på Prideparaden. Och jag tror att det finns en konflikt inom gayrörelsen mellan dem som vill att det ska vara något politiskt och utmanande att vara gay, kanske rentav subversivt, och dem som snarast vill att det ska vara något alldeles odramatiskt och normalt, och ibland (tror jag) förhåller sig kritiskt eller åtminstone reserverar sig mot de mer spektakulära "dekadenta" inslagen i Pride. Jag har nåt minne av att några pridare ville moona åt de heterosexuella barnfamiljerna, till exempel, men jag tycker nog att det är två olika saker att demonstrera mot homofobi, och att vara direkt emot heterofamiljer.
   Sen är det en konst att vara dekadent med stil, det kan vara lite rörande med en del mer taffliga primadonnaförsök...
   Ja, Ryssland. Carl Bildt har förresten varit lite rolig på sistone.

   Radera
  2. Det är nog jag som är lite pryd. Jag blev så nervös att jag skrev homoxexuella.
   Men Berta och Wilma var ett stiligt par.
   T.S Älgot

   Radera
  3. Haha Älgot... Du förvånar lite ibland.

   Nu har jag lyckats lägga tillbaks kommentarer från spamkorgen i alla fall.

   Radera
  4. Det är frågetecknet som gör det lite, lite kul. Han är pilsk och funderar på om han ska gå på bögklubb. Eller frågar han betraktarna om de vill följa med kanske, hehe. Nä tror ingen kan känna sig kränkt.
   Tycker det låter lite konstigt att två dataföretag går in i några av teckningarna, fattar inte hur de gör men säger du att de gör det så får man väl tro på det...
   Calamity Jane

   Radera
  5. Kommer att tänka på Josephine Baker (hon till höger alltså)

   Calamity

   Radera
  6. Ja, antingen funderar han för sig själv eller så är det ju en invit.
   Jo det ser lite lustigt ut - ett företag i Georgia och ett i Illinois går in på "edit widget sections" för två av tigerteckningarna. Men jag tror inte att det är något lurt, tycker mest att det är förbryllande.

   Radera
  7. Hör av dig till företagen och fråga, tycker jag.
   Älgot

   Radera
  8. Jag tror faktiskt aldrig jag har sett någon Prideparad. Såg en lite på avstånd en gång. Det kan man tolka som man vill, tror det beror på att jag inte trodde att det skulle vara tillräckligt mycket samba för att kännas som mer än en avdankad Valborgsmässoafton. En del homopar på T-banan tycker jag är lite jobbiga när de ger varandra demonstrativa slafsiga utdragna tungkyssar rakt framför en, men det tycker jag om heteropar också.

   Älgot; jo borde börja med att lämna rapport til bloggers felavdelning

   Radera
 3. Har du fått någon särskild respons på att du publicerar skisser och teckningar här?

  http://www.expressen.se/kultur/soker-sin-konst/

  Kan Therese Bohman inte se Ulf Lundells skisser som ett slags variant på dagens instagram, snarare än som målningarna i Lascaux?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blir jag faktiskt riktigt jävla förbannad. Vilken avsaknad av humor. "...kom Ulf Lundell ut som oväntat genusmedveten", "eftersom det vore mig själv främmande att bedöma konst på genusteoretiska grunder nöjer jag mig med att konstatera att även Ulf Lundell verkar i en utpräglat manlig tradition i sitt konstnärskap". Vilken snipig, urtypiskt falsk von oben-attityd. "Bara för att allt kunde offentliggöras, trodde man att allt måste offentliggöras." Ja säg det om Instagram och Facebook i stället. Fy fan.
   Jag ritar nog också i en övervägande manlig tradition, tror jag men jag brukar skryta rätt mycket om mina teckningar och trudelutter så respons blir väl tårta på tårta. Men tigerbossen är väl rätt populär. Jag förväntar mig skäll för teckningarna, ungefär som när jag lägger ut grejor som barndomsskriverier. Jo lite sura kommentarer har det kommit, och jag tror att det handlar om bristen på nytta, att det inte är skickligt utan mer barnsligt spontant, att det är slöseri med tid och att man kan fråga sig vad syftet är osv. Men nätet dräller av ikoner och gifar, så varför inte rita lite om än klantiga så i alla fall egna saker.
   Den där recensionen gjorde mig så arg att jag fortfarande skakar.

   Radera
  2. Många kultursidesskribenter lär sig snobberi. Det är en väldigt ska man säga pissträngd miljö.

   Radera
  3. Jag hittade John Lennons A Spaniard in the works, och inte minst Blandaren, när jag var i "Ett korthus av glas"-åldern, och blev knockad av dem. Det är väl den traditionen Bohman borde ha satt in Lundells teckningar i.

   Radera
  4. "jag brukar skryta rätt mycket" jo precis du går ju med hoven ofta, hehe. Jag tror att jag sagt att jag gillar Gaggbölevänsterns militärmarsch som du tjötat om i flera inlägg nu. Om inte säger jag det nu. Den är faktiskt inte alls så dum. Har du spelat något instrument eftersom du kan noter? Piano, madame?
   Zigge

   Radera
  5. Ja. Piano.
   Ja jag skryter, som en dålig zenbuddhist. Och ibland blir jag otålig. Bara tjugosju stycken har lyssnat på min förvrängning av Mors lilla Olle, till exempel. Det är ju ingenting. Så man länkar, pysslar och har sig, helt gratis är det, och så är det ändå bara tjugosju stycken som gör sig omaket att lyssna.
   Mainte fleur épanche à regret
   Son parfum doux comme un secret
   Dans les solitudes profondes...
   Jag skojar faktiskt bara. Men tack för berömmet, zigge.

   Radera
  6. "bristen på nytta, att det inte är skickligt utan mer barnsligt spontant, att det är slöseri med tid och att man kan fråga sig vad syftet är osv."

   Jag tror du har helt rätt i ditt antagande.

   Jag gissar att det där spontana, lekfulla, det som tycks sakna syfte är en viktig del i det kreativa skapandet och inget att slå ner på.

   Lennon är en alldeles utmärkt referens.

   Radera
  7. Absolut. Det finns en liten fäbless bland svenska kritiker för en lite stel och dyster sorts modernism, väldigt litterär och seg att läsa, som om någon plöjt ett lexikon, plockat ut originella ord och låtit en maskin frambringa en text. Olevande modernism. Men nu ska jag arbeta och inte polemisera, dessutom är det en annan diskussion.

   Radera
 4. http://www.dn.se/ekonomi/gayklubbar-bojkottar-rysk-vodka/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser man på. Ja, bojkott kan man ha många åsikter om beroende på sammanhanget, hur, effekt, osv osv men den där bojkotten är ju alltigenom logisk, berömvärd och självklar.

   Radera
  2. Haha! Nu när jag ändå varit lite bloggocentrisk ett tag så tog jag mig en titt på "downloads" också. Alltså vilka bilder som laddats ner från bloggen. Gissa vad som toppar listan: "Det var bättre förr", med så mycket som 17 downloads.
   Men oroa er inte, jag försöker inte luska ut vilka det är som gick igång på den. Tillsammans med en tuff bild på Atossa, som också har 17 downloads. Sedan kommer några teckningar på Gaggböle med 16 downloads, en på Xerxes och Atossa kind mot kind med 13, en bild på en gränd i Neapel med 12, sen en där jag knappt syns medan jag var fotbollskommentator med en Mexikokarta i bakgrunden, 11, och så en av mina illustrationer till inlägget om Melancholia, med 10 nerladdningar. Ytterligare några bilder på kissarna, liksom en annan av illustrationerna till Melancholia, 8 nedladdningar. Sju nerladdningar av tigerbossen när han blivit skjuten, och resten är lite bilder på kissarna, några Gaggböleteckningar, och några till av de undergångsaktiga bilderna kring Melancholia. Det är rätt roligt att se vad som går hem, och haha det hade man kanske kunnat räkna ut att Det var bättre förr-teckningen skulle göra det.

   Radera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim