söndag 27 april 2014

Gränslöst fint

Beate Grimsruds text till Benny Anderssons melodi, och Helene Sjöholms vackra röst: helt underbart. På några ställen kanske det kunde filas lite mer på stavelserna, men som helhet - vilken rysning. Här kan man lyssna.

3 kommentarer:

 1. Jan Guillous text är slätstruken, jag antar att den handlar om desillusionerad vänster, men den är klyschig : "minnet skinande blankt som en kniv" är mycket dåligt, temat - det är för sent - är dammigt, och orden drar ner melodin, försämrar den. Sen tycker jag att det är lite tråkigt att det markeras i klippet att det är extra fint att Guillou medverkar - Benny Andersson reser sig, verkar vilja ge en vink om att det är hans favorit. Nej, om temat ska vara politiskt föredrar jag i så fall Greiders - "Ingen människa är en ö, jag vill dela ett hav" - det är finare, inte lika gubbigt om uttrycket ursäktas. Beate Grimsruds bidrag kanske är för bra för att vinna, det lyfter sången till en helt annan nivå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uttrycket ursäktas. Jag tänkte nämligen ungefär detsamma. Det var värst vad det fjäskas för Guillou tänkte jag, och texten är inte ens särskilt bra.
   Är det tittarna/lyssnarna som röstar, eller har Babel en jury?
   Algot

   Radera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)