fredag 16 maj 2014

Ett försenat femårsjubileum

I mars fyllde bloggen fem år, det är inte så mycket att orda om egentligen. Det finns en väldigt gullig video på YouTube, den har setts av fyra miljoner redan eller något åt det hållet så ni kanske också redan har sett den: jag vill inte lägga in den i bloggen, jag tycker inte att det är fel att den har lagts ut på YouTube men det skulle kännas tokigt att bädda in den här.
Det är Ella Mae som sjunger Elvis: här. Om man någon gång känner sig misantropisk, eller tycker att universum är för stort och obegripligt (expanderar gör det ju också, tills allt löses upp i intet) så tycker jag att den här videon har en förunderlig förmåga att sprida ljus och glädje och hopp omkring sig (jaja, förlåt förlåt, det blev stora ord och här kommer ännu större: människan är en gåta, musiken är en gåta, till och med BILISMEN är något av en gåta).
Må den här bloggens botten också vara botten i er.
(Jag syftar på inlägget allra längst ner i bloggen).


5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har redan sett den! Det bästa är minerna som flickan gör. Så gullig!
Calamity

maja lundgren sa...

Jupp, och när hon, med mycket koncentrerad blick, viftar med armen i takt med musiken och säger: pam pam pam.

Anonym sa...

pam pam pam. Så bra.
"Må den här bloggens botten också vara botten i er.
(Jag syftar på inlägget allra längst ner i bloggen)."
Så fint.
Men de som drabbas av "den fria rörligheten". Som blir rånade. Som mår dåligt av att ständigt behöva konfronteras med det organiserade tiggeriet. De är då underförstått inte välkomna i den här bloggen. Deras "botten" är fel botten. Deras argument inte ens värda att lyssna till. Varför - för att Maja Lundgren inte har några vettiga argument att komma med.
Vilka är det som är hotet mot demokratin idag? Hotet kommer från vänster. De river ner Alliansens valaffischer. De hotar meningsmotståndare. Trakasserar sverigedemokrater. Om detta inte ett ord i Maja Lundgrens blogg. Filantropin sträcker sig tydligen inte så långt. I stället råder här samma kväljande konsensus som på så många andra håll där man tävlar i godhet.
Med lite högre i tak skulle den här bloggen bli så mycket intressantare. Tänk över det.

maja lundgren sa...

Kära Anonym
Tack för din kommentar. Det är alltid svårt att veta hur man ska svara personer vars språk och värderingar är så fullständigt väsensskillda från ens egna. Jag känner mig tvungen att meddela att de emotionella och intellektuella universum vi lever och bor i är så fundamentalt olika att ingenting fruktbart eller ärligt någonsin skulle kunna komma ur en diskussion mellan oss.
Så kan det sannerligen gå när inte haspen är på.

maja lundgren sa...

Filantropi förresten, blev tvungen att googla, vad är det liksom.