måndag 7 december 2015

Den sista skruven

Nu är den sista men inte minsta skruven utdragen. Jag befinner mig i detta nu i en bädd på lasarettet, hälsan lika utmärkt som humöret, min armbåge har fått hybris av all uppvaktning den fått   ända sen januari innevarande år, från  skicklig cyborgifiering genom ihopfogning av bensplitter och metall, till dagens lyckosamma metamorfos till vanlig köttmänniska igen. Jag känner mig lycklig.  Ska vanka lite av och an i korridoren och när det inte svajar alls längre så ska jag åka hem. Det ska bli toppen. Tjenixen så länge och så vidare.

49 kommentarer:

 1. Härligt. Till och med dagens astronomibild ser ut som en hyllning till din armbåge.

  Pompe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Kometen Catalina hette den tydligen (gårdagens astronomibild, det finns ju ett arkiv om man klickar på bilden). Verkligen, nu kommer min vänstra armbåge bli ännu malligare och påstå att det finns en stjärnbild uppkallad efter den osv

   Radera
  2. Nej inte uppkallad efter den, den heter ju Catalina.

   Radera
  3. Hör du det, armbåge. Den heter Catalina.

   Radera
  4. Catalina(n) var väl ett flygplan ...

   Radera
  5. Tänka sig. Är komenten uppkallad efter flygplanet, eller tvärtom?

   Jag tänkte romersk senator, men han hette Catilina.
   "Hur länge ännu, Catilina, skall du missbruka vårt tålamod?"
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Talen_mot_Catilina

   Radera
  6. Den sista skruven men inte den minsta skruven. Det låter ju som att den minsta skruven sitter kvar. Hur länge ännu, skruven ska du missbruka vårt tålamod?

   Radera
  7. Den minsta skruven rykte redan den 24/11.
   Den längsta skruven försvann i mars. Den sista i måndags.
   Så var det med det.
   Nu börjar jag nästan känna mig sjösjuk av den här diskussionen :D

   Radera
 2. Låter skönt. Håller med Pompe, dagens astronomibild påminner faktiskt om en armbåge
  Zigge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lite burpig men annars är allt väl. Nu är det bara sjukgymnastik och så småningom träning med belastning som gäller.
   Avdelning 34 på SöS är toppen.

   Radera
  2. Ujuj. Skönt att det gick bra och hoppas du slipper fler operationer nu!
   Mariannesson

   Radera
  3. Hoppas jag med, det här var den fjärde. Men jag har lärt mig tycka om mina armbågar på ett annat sätt än förr. Vilka fantastiska manicker de är. För att inte tala om läkarvetenskapen. Jag vet inte än hur mycket av rörligheten jag kommer att få tillbaka, men jag ska träna.

   Radera
 3. Det hörs ju bra det här. Så skönt att den repar sig den dära armbågen. Det var glädjande att höra Maja!

  /Charlie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Charlie! Glädjande att du tittar in också!

   Radera
  2. Jag kanske borde ha skrivit kött-och-benmänniska?

   Radera
 4. Så nu kan man kanske säga att Maja har inte längre några skruvar, vare sig lösa eller fasta ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är trevligt att pratet om skruvar samspelar med "Turn, turn, turn" i videon med The Byrds. Även om jag måste medge att det gör mig snurrig i huvudet.
   Skönt att höra att operationen gick bra och att du mår utmärkt.
   Mvh
   T.S Älgot

   Radera
  2. Sant, Älgot. Det är rena snurren.

   Radera
  3. Fin astronomisk bild idag. Catalina syns svagt långt ner på stjärnhimmelen, lite till vänster.

   Radera
 5. Jag tycker att årets adventskalender är rolig. Barn i femtonhundratalskläder till exempel, det är näpet, och så fnissar de så fint.

  SvaraRadera
 6. Ajdå! Jag hoppas att du blir bra.

  Tomtemor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tomtemor, roligt att få så fint besök! Det är väl mycket nu, annars?
   Jo det kommer att bli bra. Den här vintern är det broddar som gäller, jag måste bara skaffa några som är lite praktiska, lätta att ta av och på (det är svårt att t.ex gå i tunnelbanan med broddar). James Bond-broddar som man fäller ut och drar in genom att trycka på en knapp, det skulle vara bra.

   Radera
  2. Ja, kära du. Jag besöker dig minst en gång om året i vart fall under juletid för att se hur du och de andra har det.

   Jag hade själv behövt broddar när jag förra vintern la mig raklång med två stora kassar med nosen i backen. Det hände på Götgatan. Jag lyckades ta mig till sjukhuset och blev gipsad.

   Jisses vilken jul det blev förra året. Tomtefar som har tummen mitt i handen när det gäller matlagning hade fullt sjå med mamma scan och annan färdigmat till julafton.

   Själv låg jag i soffan med fötterna på bordet, högerhanden gipsad och käkade choklad och nötter. Sämre kan man ha det på julafton.

   Det var så skönt så jag funderar på att simulera en vurpa i år.

   Tomtemor

   Radera
  3. Ajaj. Det var ovanligt många halkolyckor förra vintern, enligt Södersjukhuset. Ja du kan väl simulera en vurpa, det finns omslag och bandage och grejer att köpa på Apoteket.
   Jag har slutat äta kött, det är bara fisk numera. Apropå Mamma Scan. Ja det är lite pk, det tog bara tvärstopp för något år sedan, det var väl Djurens rätt som hade en kampanj med en kossa som såg anklagande ut. Men det är mest för miljöns skull. Vill att det ska finnas en miljö ett tag till. :-)

   Radera
 7. Jag har hål i benen nu efter skruvarna. Det ser ballt ut i röntgen. Hål i benen, hoho! Men de kommer att växa igen, eftersom människokroppen har en enastående förmåga att reparera sig självt. Med hjälp av bra kost och träning osv. Tjolahopp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså hål i benen i armen, eller hur man ska uttrycka det. Titta på röntgenbilden längre ner i bloggen, på alla ställen där det sitter skruvar är det hål nu.

   Radera
  2. Fantastiskt skicklig kirurgi alltihop, den första operationen tog fyra timmar har jag för mig, för att konstruera stommen till en ny armbåge eller hur man ska uttrycka det. Sen tog de ut en skruv som satt lite på sniskan. Sen läkte benet, de tog ut all heavy metal och det blev lite komplikationer, en skruv blev kvar. Och till slut tog de ut den sista skruven, för en vecka sen. Komplikationerna är ren otur, varken de eller jag har klantat vederbörande, men nu är det på väg att bli bra igen. Armbågsrörligheten är cirka 90 procent av vad den var. Kan bli mer.

   Radera
 8. Goda nyheter! Inga Jas Gripen till Syrien.
  http://www.svt.se/nyheter/live/besked-om-svensk-terrorinsats-1

  SvaraRadera
  Svar
  1. "flygtransporter och hjälp i Mali samt ev annan FN-insats, enligt regeringen". Underbart klokt.
   Nu betalar jag medlemsavgiften, baske mig.

   Radera
  2. oodilajdi oodilajdi hoppsan vilken dag.
   Allt är inte dårskap i politiken.

   Radera
  3. Och så lite Hästhuvuds-nebulosa på det. Dagens astrobild, universum firar genom att ösa på med en massa färger

   Radera
  4. Alliansen tror att "I'll scratch your back and you'll scratch mine" är ett långsiktigt och klokt förhållningssätt till säkerhetspolitiken. Det är det inte. "Om vi inte hjälper USA och Frankrike nu kanske de inte hjälper oss sedan". Det här är en korkskallighet som det övergår mänskligt förstånd att begripa att ens onda alliansapor lever ner till.

   Radera
  5. Jaha, Sverige ska alltså leverera bomber till Frankrike. "Har inte FN:s mandat", osv - rena lögner. Ett visst mått av hyckleri kan man möjligen stå ut med, men här gick det ett litet snäpp för långt. Det löjliga är att jag faktiskt hann betala medlemsavgiften. Det kanske går att ringa banken och be dem stoppa transaktionen.
   Fy fan för sossar.

   Radera
  6. Ska man medverka till bombning av ett land, måste gränserna hållas öppna för dem som flyr. Nu är alltså tanken att Sverige och Frankrike bombar med amerikanska bomber, medan de som flyr undan IS och undan alla bomber stängs ute från Europa. Det är verkligen djupt äcklande att tillhöra Europa i dag.

   Radera
  7. Antar att sprickan är ganska djup inom S idag. Wallström försöker nog hålla tillbaks Hultqvist.
   Nationalism brukar beskrivas som något negativt. Men vad är en svenskfranskamerikansk bombpakt annat än nationalism? Det tragikomiska är att Libyenkriget nämns hela tiden, utan att någon påpekar hur destruktivt det var, och hur terrorskapande.

   Radera
  8. Pengarna tillbaka! Fattar inte att jag kunde vara så naiv att jag betalade medlemsavgiften.

   Radera
 9. Kanske hoppfullt:
  http://www.aljazeera.com/news/2015/12/security-council-agrees-syria-peace-plan-151218210833550.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet med att eftersträva snabba militära lösningar, t.ex fransksvenska bomber, är att det riskerar att vara ostoppbart när det väl har börjat rulla.
   Om Sverige bestämmer sig för att "hjälpa Frankrike" (som om det vore det överordnade målet, när det i själva verket handlar om en global angelägenhet som kräver samarbete över alla paktgränser) genom att leverera bomber, så kan det sätta käppar i hjulen för andra lösningar.
   Irakkriget är ett praktexempel på det: när USA väl hade mobiliserat och låg i startgroparna hade det blivit en alltför stor prestigeförlust att inte börja bomba. "Hjälpa Frankrike", genom att släppa bomber över Syrien? Med förebild i Libyenkriget, som var ett misstag med väldigt negativa konsekvenser? Trångsyntheten är ofattbar.
   Godnatt.

   Radera
  2. Rekommenderas: Syrien inifrån.
   http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/647798?programid=1300

   Lägg gärna märke till de olika svaren på "hur ska IS bekämpas". Reportrarna frågar både svenskar på gatan, och civila i Syrien.

   Och S avsåg alltså att i smyg leverera bomber till Frankrike. Det här kommer jag aldrig att förlåta.

   Radera
  3. Men alltså, Sverige har väl alltid varit dubbelmoraliskt. Fin och fredlig fasad, lönsam vapenindustri. Bomber över Syrien är väl bara ett inträdesprov för att få vara med i Nato. Jo jag lyssnade på programmet. Snubben som sa "wipe'em out". Och hon som tänkte emigrera från Sverige för att hon var rädd för IS. Eh... va?
   Var det några av de intervjuade i Syrien som ville ha mer bomber? Jag hörde inte en enda. Hur otacksam får man bli? Obs ironi?

   Zigge

   Radera
  4. Staffan de Mistura förutspår att kriget kommer att trappas upp inför fredsförhandlingarna, eftersom alla parter vill skaffa sig en så bra position som möjligt.
   Daesh måste bekämpas, men att "precisionsbomba" bort dem är omöjligt.
   Ah, trevligt helgslut nu. God natt och trevligt helgslut.

   Radera
  5. "Precisionsbomb" - märkligt ord. Den eventuella precisionen borde väl endast kunna ombesörjas av stridspiloten. Eller försöker man påstå att bomberna är programmerade så att de lyckas söka upp IS-soldater, bland de civila?
   När jag googlade precisionsbomb var det här det första jag hittade:

   "Precisionsbomb dödade FN-medarbetare".
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=955531

   Radera
  6. Så håll i hatten, Staffan de Mistura. Snart kommer svenskfranskarna och då gäller det att hålla sig undan.

   Radera
  7. Snälla säg till om det inte blir några svenska bomber över Syrien, jag måste undvika nyhetsflödet ett tag nu.
   Om det inte blir några bomber, så överväger jag att stanna kvar som S-medlem.

   Radera
  8. Sverige tjänade väldigt mycket pengar på kriget i Irak. "Vi" har alltså en stor del av skulden. Det besynnerliga är, att man bestämde sig för att delta i ett krig som fördömts av FN.
   Vapenindustrin vill förstås att Syrienkriget fortsätter det också, så fredsprocessen hänger på ett hår.
   För övrigt bör man se upp när våldtäkt används i krigspropagandan. Jag fick ett konstigt intryck av den yazidiska kvinnan som talade inför Säkerhetsrådet. Minspelet tydde på att hon ljög, och själva retoriken lät underlig och tillrättalagd. Att daesh kidnappar och våldtar kvinnor är sant och bevisat, som jag förstått det, men det hindrar inte att detta kan utnyttjas i ett falskspel också. Assad behöver IS för att leda bort uppmärksamheten från hans egna krigsbrott. Flickans vädjan till Säkerhetsrådet att de ska utplåna Daesh är nog inte speciellt realistiskt, men framförallt kändes det hela lite skumt.
   Under Libyenkriget sprang en kvinna in på ett presscenter och ropade upprört om massvåldtäkter. Det var teater, det märktes ganska så tydligt, och det visade sig senare att det var bluff.

   Radera
  9. Det jag vill säga är alltså detta: rapporter om massvåldtäkter har större trovärdighet när de kommer från människorättsorganisationer, än när de ingår i en retorik som syftar till att elda under krigsviljan.

   Radera
  10. Att först gå till angrepp och sen komma med bistånd: det är som när en misshandlande man kommer med blommor efteråt. Sådant är Sverige.

   Radera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim