måndag 28 november 2016

Lagändring på väg...


 Om man får tro den här artikeln är en lagändring på väg.
Regeringen backar om utvisning av 18-åringar.
Det hade jag missat.
Alltid sent ute. 
Så går det när man inte hänger med i världshistorien. 

4 kommentarer:

maja lundgren sa...

Då bör jag väl ta tillbaks en del av det förra inlägget. Men enligt lärare jag pratat med så är den retroaktiva lagändring som gör det möjligt att utvisa minderåriga när de fyllt 18, fortfarande igång. Och jag är övertygad om att det handlar om en följd av den kusliga ändringen av debattklimatet i Sverige, när ensamkommande kunde bli ett skällsord.

Anonym sa...

Att lyssna på folkets oro behöver inte handla om att anpassa sig till högerpopulismen... Det tror jag är en orättvis tolkning.
Socialdemokrat

maja lundgren sa...

Hej Socialdemokrat, nej, det behöver det förstås inte göra.
Men högerpopulismen gör anspråk på att representera folket - det finns till och med en främlingsfientlig grupp som kallar sig Folket, och själva uttrycket bör nog användas sparsamt eftersom det lätt kan ge intrycket att vara stavat med stort F, och syfta på en homogen massa som inte inbegriper eller kanske ens tolererar några minoriteter.

maja lundgren sa...

Förslaget om lagändring kommer att presenteras för Riksdagen i sommar, om jag förstått saken rätt. Man kanske kan räkna med att C och fp röstar för, liksom V och Mp. Det är bara att hålla tummarna för att det räcker.