onsdag 30 november 2016

Pengarna tillbaka, S!

Jag var medlem i S för att jag trodde att de skulle hålla en hyfsad om än pragmatisk linje mot sd.
Pragmatisk? Tja, jag förstod t.ex gränskontrollerna. Det har egentligen inget med sd att göra, men jag kunde förstå att regeringen drabbades av panik när så många kom på en gång, särskilt efter terrordåden i Europa.
Nu måste S ha bytt pr-konsult. Från en progressiv image med Wallström som portalfigur - skarp kritik mot Saudiarabien, för att ta ett exempel - till att signalera en tänkbar koalition med moderaterna, ett eventuellt tiggeriförbud och goda kontakter med halshuggarkungar för businessens skull - Löfven har visserligen dementerat sitt uttalande om att varje land får sköta sina kvinnor själv, men jag tror inte på dementin.
Jag vet inte om S kommer att tjäna på det, eller vilka röster de egentligen fikar efter. Hellre än att vända sig till socialliberaler vill de sträcka sig längre högerut. Efter nästa val riskerar vi alltså att få en S + M- koalition som förbjuder tiggeri. En totalitär mardröm.

Den kanske värsta eftergiften för den främlingsfientliga kampanjen är de ändrade regler som gör att en ensamkommande som till en början välkomnats, börjat skolan, fått god man, fått vara med i olika integrationsprojekt - numera kan utvisas den dag han fyller arton. Till ett Afghanistan han kanske aldrig ens satt sin fot i.

Hur fan kunde jag vara så dum att jag var medlem i det där partiet.
4 kommentarer:

 1. Tidigare var min ståndpunkt att högersossar var värre än moderater, eftersom de förde en moderat politik samtidigt som de åberopade sig på att vara folkets företrädare.
  Idag menar jag att högersossar och moderater kommer på ett ut.

  SvaraRadera
 2. Hultvist, vapenindustrin och Natovänligheten är också ett stort samhälls- och framtidsproblem.
  Det ska bli intressant att se hur Löfven lägger om retoriken mot sd nu. Det går knappast att vinnlägga sig om goda kontakter med Trump, och samtidigt...

  SvaraRadera
 3. Och Magda Gad i Mosul frågar varför Stefan Löfven säger att han är så nöjd. Ja, det kan man verkligen undra. Kan det möjligen vara möjligt att få slippa den gamla vanliga svenska självgodheten?

  SvaraRadera
 4. Reinfeldt ska tydligen intervjua politiker i TV - OK, ska man få höra Blair be om ursäkt för invasionen i Irak igen? "Det var fel". Jag vet att det var fel, men det är väl ingen som är intresserad av att förlåta Blair? Jag tror faktiskt inte riktigt att politiker och TV-moguler fattar att någonting kan vara allvar.

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim