onsdag 29 mars 2017

Klämkäck hipsterpopulism

Jag syftar på F!.
Alltsedan deras jönsiga kamikazeslogan Ut med fascisterna, in med feministerna, har jag tyckt att deras image varit ett elände. Och imagen är i allra högsta grad en del av politiken - ibland undrar jag om det inte är imagen som ÄR politiken i det här fallet.
Utspel på utspel av idiotisk karaktär - Gudrun Schymans arroganta sätt att avfärda Sara Mohammad (som går för långt i sin antikulturrelativism, men vars bistra erfarenheter inte kan avfärdas på det sätt man ofta kunnat iaktta) - bigott överreaktion på tuttskämt, som för att inskärpa att feminister är humorlösa dogmatiker - o.s.v o.s.v - och nu senast pk-bomben allmän flyktingamnesti.
Enligt den nya partiledaren Victoria Kawesa även för grova brottslingar.
Varför det?
Min råbarkade uppfattning är att grova brottslingar ska utvisas även till krigshärjade länder och till länder där de riskerar dödsstraff. Det finns nämligen tillräckligt många asylsökande, och det kommer det att fortsätta med under evärdeliga tider, för att man med gott samvete kan avvisa dem som begår brott. Jag tycker även att det borde vara självklart att utvisa de tonåringar som begick en mycket grov gruppvåldtäkt mot en minderårig pojke.
Nej det stämmer att svenska medborgare inte kan utvisas. Varken elfenbensvita, ebenholtssvarta, hasselnötsbruna, café au laitfärgade, ljust olivfärgade, grådaskiga eller spräckliga i ljusblått och skärt eller gammalrosa kan utvisas. Och så ska det vara och förbli i evärdeliga tider.
Men i valet mellan flyktingar med asylskäl och flyktingar utan asylskäl, mellan flyktingar som inte har begått brott och flyktingar som har begått brott av grövre art, borde man inte behöva tveka. En trist bieffekt av att inte göra den skillnaden, är att ett misstankens ljus kan falla även över hederliga asylsökande.

Jag är ingen expert på budget och ekonomi och sådant, men spontant tror jag att det vore svårt att genomföra sex timmars arbetsdag idag. Men jag utgår ifrån att F! har täckning för sockervadden i det avseendet. Eller?


8 kommentarer:

 1. Fy Maja vad elak du är mot Fi!
  Fast jag håller med. Särskilt om Sara Mohammad.
  Sen förstår jag fortfarande inte vad det är som skiljer dina åsikter från en viss opinionsbildare som du avskyr, med efternamn som börjar på H, och som precis som du blivit galenförklarad. jag har frågat förr men du vill inte svara.
  Men det är din blogg och du behöver inte svara.

  Den här artikeln är också bra:
  http://www.vlt.se/opinion/ledare/sakine-madon-vand-inte-bort-blicken-nar-kristna-forfoljs

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skillnaderna är avgrundsdjupa, men jag tycker att den du syftar på har fått för mycket uppmärksamhet, både då hon var lätt genomskinlig pk och nu. Jag läste det senaste på Ledarsidorna, det är tänkbart att den typen av neonazistiskt stinkande smörja kommer att vara fullständigt accepterat om några år, lita på att jag inte kommer att jamsa med då heller. Eventuella diagnoser har absolut ingenting med saken att göra, fattar inte varför en del drar upp den hela tiden. Det är en sjuk ideologi, det förändras inte av att vederbörande talar med kluven tunga och tar tillbaks lite grann ibland.

   Radera
 2. Sakine Madon först: hon gör ett identitetspolitiskt utspel, såvitt jag förstår har hon andra syften än att eftersträva fred och samförstånd då hon skriver att IS dödar "kristna, kurder och andra".
  Andra? Enligt de uppgifter jag har sett har IS dödat flest muslimer.
  Det finns opinionsbildare som vill elda under motsättningar snarare än att överskrida dem.
  Återkommer!

  SvaraRadera
 3. Du slår in en del öppna dörrar med det här inlägget. Fi har väl typ 2 procent, och är knappast det största hotet mot demokratin idag. Eller?
  Men för att anknyta till det vaga begreppet identitetspolitik: här ett försök att definiera det.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/8ajjQ/har-identitetspolitiken-verkligen-forstort-allt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mer och mer likt somliga kvarter i Neapel. De måste agera nu, grundligt, osentimentalt, på bred front, det är rasism att inte göra det. Apropå rasism talas det ibland om t.ex invånarna i spanska kvarteren att de tillhör en annan ras än andra napoletanare.

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/2aWnx/bevittnade-mordet-pa-ahmed-16--skots-ihjal-i-gar

   Radera
  2. Anonym: hot mot demokratin vet jag inte, men Fi verkar inte ta något på allvar.
   Identitetspolitik är även att identifiera sig med Israel mot palestinierna, eller att inte ens vilja nämna de "andra", som Sakine Madon. Identitetspolitik är mycket mer än vad det brukar få beteckna.
   ska läsa artikeln vid tillf.

   Radera
 4. Jag tenderar att hålla med jonas thente om Ferrante. Märkligt asså.

  SvaraRadera
 5. Nu kör Expressen nåt slags osakligt och överdimensionerat drev mot Victoria Kawesa, påminner om att ett attentat mot Expressen inte heller skulle vara ett hot mot demokratin.

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim