tisdag 25 april 2017

Maledetta primavera

Alla menar sig leva i en demokrati utom jag, som tyvärr bor i en krigförande teknokrati.
Må fan ta Sverige.


* * *

En favoritlåt i repris. Den magnifika Maledetta Primavera.


4 kommentarer:

 1. Landsförräderi! Nä. Men jag gillar inte att du skriver "må fan ta Sverige".
  C-J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan trösta dig med att jag aldrig kommer att säga "vad var det jag sa". Det ligger inte i min natur att säga vad var det jag sa.
   Men det är fascinerande blint, kortsiktig och på något sätt naivt av svenska politiker att i samlad tropp, så gott som utan några som helst alternativ för väljarna, föra Sverige allt närmare en militärpakt som för tillfället har som högsta överhuvud Trump. Neeej inget kan hända, Sverige skulle aldrig aldrig tvingas in i något, amerikanska soldater på Gotland är absolut inte en provokation eller en ökad spänning i regionen, och för övrigt - bryter kriget ut dras vi ju in ändå.
   Etcetera. Tyvärr har det här närmandet gått hand i hand med återinförd värnplikt, och försök övertyga mig den som kan om att det kommer att vara valfritt för svenska ungdomar om de vill eller inte vill delta i ett världskrig. Alliansen rustade ner det svenska försvaret för att kunna överlämna Sverige till USA, det kan ju hända att besparingarna finansierade ett och annat jobbskatteavdrag också, S gjorde detsamma av ungefär samma anledning, och nu när det är så dags vill man locka till sig kanonmat. Det här är ett skeende som överhuvudtaget inte går att påverka, och det kan gå mycket fort när det väl sätter igång.

   Radera
  2. Det går inte att påverka skeendet, men de som inte protesterar har ingen rätt att beklaga sig i efterhand. Vad var det jag sa får ingen säga, någonsin.

   Radera
  3. Jag är inte speciellt rädd för terrordåd för tillfället, dör man så dör man, men jag tycker att politikerna har spetälska i hjärnan.
   Det har man rätt att säga, och jag kommer att begagna mig av Yttrandefriheten till att säga mycket mer, trots att det inte tjänar något till.

   Radera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim