måndag 24 maj 2010

Liten rapport fran Mexiko

Jag har det hur bra som helst. Just nu ar jag i Campeche pa Yucatànhalvon, igar var jag i Chetumal och innan dess i Cuernavaca. Jag har sett mayaruiner och blivit intervjuad i mexikansk radio, och sa har jag stiftat manga roliga nya bekantskaper.
Berattar mer nar jag ar hemma. Da blir det bade foton och filmsnuttar for den som ar intresserad. Det ar helt enkelt toppen har. Och nar jag haller foredrag blir alla nyfikna pa Myggor och tigrar (endast Pompeya finns pa spanska) och Oscar ode blir de ocksa gripna av. Sa vi far se om det blir fler oversattningar framover. Idag under den sex timmar langa resan fran Chetumal till Campeche sag jag hagringar for forsta gangen i livet. Igar sag jag gamar. Kollibrier har jag ocksa sett for forsta gangen i livet, intressant sammantraffande eftersom det ar en viktig fagel i min senaste bok.
Det har skriver jag lite i all hast, innan jag blir guidad runt i Campeches historiska karna.
Ha det bra sa lange allihopa.

19 kommentarer:

 1. Och när ska MT översättas till italienska? Så att neapolitanarna får reda på vad som skrivs om dem. Eller är någon privatöversättning redan gjord och skickad till dem det berör, så att de fått möjligheten att bemöta bokens innehåll?

  SvaraRadera
 2. Bra att du har det bra. :-)

  SvaraRadera
 3. Det blir trevligt att "få hem dig" igen.
  Mayaruiner och kolibrier vill vi gärna se bilder på. Jag skulle tro att Xerxes och Atossa inte skulle ha nåt emot en liten filmsnutt på de sistnämnda heller.

  SvaraRadera
 4. Jag instämmer med Seveleven - smuggla hem några kolibrier som leksaker till katterna! Hoppas du återvänder välbehållen trots att du valde att åka iväg utan en omhuldande sjuksköterska som resesällskap. :-(

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Anonym 11.30: nja de flesta laser ju boken som en karleksforklaring till Neapel pa gatt och ont, sa jag tror inte det skulle upprora sa mycket. Alla goda napoletanare har fingerade namn, de onda star med sina riktiga, exempelvis valdtaktsmannen. Men aven Roberto Saviano ar ratt illa sedd, betraktad som en oserios fortalare av stora matt och det inte bara bland camorrister, sa vem vet. Lite nyfiken pa vem du ar, utover att du ogillar Myggor och tigrar. Har du bott i Neapel du med?
  Anonym 11.53: bortsett fran att fotterna svullnat upp p.g.a djungelmygg sa ar det toppen.
  Anonym 19.11: jag lyckades faktiskt filma en kolibri till slut, de ar sa snabba att nar man fatt upp kameran ar de redan vack. Xerxes och Atossa kommer nog gilla det ja.
  Clam: jadu, asneskit sa musslan om papayorna. Det finns krokodiler och jaguarer har ocksa men hittills har jag inte sett nagra. Och sana dar giftspindlar som James Bond hade pa axeln.

  SvaraRadera
 7. Jag är uppriktigt avundsjuk Maya. (Varför skulle man låtsas vara avundsjuk i och för sig). Kom tillbaks och gör Sverige mindre pissljumt igen.

  SvaraRadera
 8. Jag säger som Askungen:
  "Nåja, vad är väl en bal på slottet? Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles... alldeles underbar!" :)
  Det låter som en fantastisk resa du är på! Härligt! :)

  SvaraRadera
 9. Ja det kan man nog saga, bortsett fran en slang av "Montezumas hamnd" (berattar helst inga detaljer, det kanske gar att googla fram vad det ar) som gick over pa ett par dar, samt osedvanligt giftiga djungelmygg, sa ar det en av de basta resor jag varit ute pa alla kategorier. Gorhaftigt. Idag har jag sett jatteodlor. Det ar mer tropìskt har i Campeche an i andra stader jag varit i. Och sa har jag sett annu fler ruinstader. Jag hade inte riktigt nagon uppfattning om att det finns sa manga mayaruiner. Nu ska jag vila fore presentationen pa biblioteket har ikvall.
  Hej sa lange.

  SvaraRadera
 10. "Asneskit sa musslan om papayorna" ar ett gaggboliskt ordsprak.

  SvaraRadera
 11. Har ar klockan bara halv fyra pa eftermiddagen, men det blir svensk tid pa kommentarerna anda. Kul.

  SvaraRadera
 12. Ja, han verkar vara en riktig skitstövel den där Montezuma.

  SvaraRadera
 13. ... eller blev av förståeliga skäl kanske man skall säga. ;)

  SvaraRadera
 14. Maja me alegro mucho que estas disfrutando de tus vacaciones con trabajo en Mejico. Y oye como te fue en la ciudad de Mejico, fuiste al Palacio Nacional para ver los murales y comiste en el restaurante las Mañanitas en Cuernavaca?

  Estoy ansioso de saber de tus aventuras en el pais!

  Sen kan man ju inte undgå att dra på smilbanden när just du åker för att se Maya kulturen och ruiner.

  SvaraRadera
 15. Jo en sista. Om du ser för många jätteödlor så tagga ner på antalet Margaritas. (Du vet råd baserat på egen erfarenhet).

  SvaraRadera
 16. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 17. Vad kul att vara i Mexico! Och skönt att höra att du har det bra, trots Montezuman! Men var är prickarna :-)

  SvaraRadera
 18. JB: Montezuma har inget grepp om min digestion langre, om man sager sa. Men det var aldrig sa farligt. Lite varre med myggen, men fotterna har antagit mer rimliga proportioner nu och betten ar inte lika illenroda.
  Clam: Jag har bildbevis. Det ar inga dinosaurier vi talar om, utan iguanor tror jag de heter.
  Whitelady7: jo, men det var val inte sa langesen du korde sa har ocksa? "Var ar prickarna"...
  Cuben: tack, jag har inte varit pa den restaurang du namner, det var en liten vickning efter foredraget och sen middag pa hotellet.
  Jag ska forsoka fa till det med prickarna, en losning ar ju att lana dem (kopiera dem) men det funkar inte pa denna dator.
  Hej sa lange.

  SvaraRadera
 19. :-) Precis, men det var ju här inne hos dig jag lärde mig hur man gör, tror det var 19:11 som tipsade. Håll ned vänstra alt-knappen, och sen 132 för ä, 134 för å, och 148 för ö. När man sen släpper alt-knappen så voila! kommer bokstaven. Väldigt fiffigt, tycker jag, även om det blir lite oflyt i skriveriet :-) Jag tror det kallas ascii-tabellen.

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim