fredag 28 maj 2010

Utan prickar i Mexico

A vad jag kommer att sakna det har landet. Med intill forvissning gransande trovardighet aker jag hit igen nagon gang.
Det ska bli en lang reseberattelse ar det tankt, men det far bli nar jag ar tillbaks i koket i Midsommarkransen och Xerxes hanger mig om halsen och trycker in huvet under hakan (det ar mest han som brakar nar jag skriver, lilltufsan ligger da och kisar ovanpa diskmaskinen jag inte fatt igang annu, och ser outgrundlig och sporjande ut). Mayorna hade ett avancerat skriftsystem, utover sina matematiska och astronomiska kunskaper.
Tack Whitelady7 for tipset om hur man infogar svenska grejer krusiduller och accessoarer pa vokalerna, aterberattat fran Anonym 19.11, jag ska lara mig det till nasta gang men just nu maste jag skriva som en prariebrand for att tiden ar knapp.
Systerdyster: du hade inte velat pyssla om mig under "hamnden", for att uttrycka det eufemistiskt: Moctezuma skojade med mig ett tag som sagt var, men med hjalp av rena hastkurer man kan kopa pa apotek har sa gick det over kvickt. Man lar kunna kopa melatonin har ocksa och det ska vara bra mot jetlag. Kanske provar.
Ja jag kommer att langta tillbaks till det har landet, jag fattar varfor Andre Breton akte hit hela tiden.
Nu ska jag fnuta for idag (sorry, fnuta ar lite kattungesprak jag brukar prata) men en sista snutt kan det bli i morgon innan flyget far. Ak till Mexico ni som kan (under forutsattning att ni gillar lite aventyr).
Och apropa titeln sa kan jag saga att den hade kunnat vara dubbeltydig: jag kopte en dundersalva mot djungelmygg som fick fotterna att krypa med fem kubikcentimeter per dygn ungefar, och prickarna har dampats. Men helt borta ar de inte sa rubriken ar inte totalt tvetydig.

10 kommentarer:

 1. Det är inga prickar över å, ä och ö i alla fall. Men de kommer väl tillbaks.

  SvaraRadera
 2. Bry dig inte om prickarna Maja. Är man i Mexico ska man inte slösa med tiden med att lära sig sånt. Det hade varit skillnad om du flyttat dit.

  SvaraRadera
 3. Åhhh..är du i utomlands. Jag ville bara kika in och berätta att nu när hängmattan är på plats och jag åter fått ro i kropp och själ fortsatte jag med myggor och tigrar.

  Den boken blir bara bättre och bättre. Men man måste läsa den långsamt och med eftertanke. I love that! Inget skrivande på näsan här inte! Du litar på dina läsare, det gör du rätt i :)

  Vill inte avsluta boken för jag fått hem Pompeij och Mäktig tussilago. Måste ha något att se fram emot innan sista bladet är slutläst.

  Ville bara berätta att jag verkligen hittat en ny svensk favoritförfattare. Birgitta Stenberg är en annan. Har nog inte några fler trots att jag läst de flesta, iaf kända. Jo, det ska vara Wilhelm Moberg men då menar jag inte utvandrarserien som ju också var bra. Utan allt de andra han publicerat. Han var ju även en rättskämpe och mycket intressant som person.

  Hoppas resan varit bra, välkommen hem.
  /Saga (förortstallulah)

  SvaraRadera
 4. "förrän jag fått hem" ska det ju stå...sorry. Saga

  SvaraRadera
 5. Jag flyger hem ikvall, sen far man se hur lange jetlagen haller i sig. men skriver sa snart som mojligt.
  Kramisar

  SvaraRadera
 6. Hm, det måste vara något med dig och "vurkaner":
  http://www.expressen.se/Nyheter/1.2004144/annu-en-vulkan-spyr-ut-aska

  Nu var det dags för en i grannlandet till Mexiko. Hoppas att den inte ställer till det för dig vad gäller hemresan... eller?

  SvaraRadera
 7. Välkommen hem! Åh, vad kul det hade varit att botanisera på ett mexikansk apotek. Ööööh, du kan väl smuggla hem några må-bra-kurer?

  SvaraRadera
 8. Har jetlagen däckat dig totalt?? :-)

  SvaraRadera
 9. Ja jetlag i viss mån men framförallt tekniktrubbel. Men jag ska försöka posta nåt ikväll iallafall (filmsnuttarna går inte att få över till bloggen...)

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim