fredag 10 september 2010

Upplysning kontra eltjorv (eller se upp för Lilyblade Caligari)

Det verkar som om det här gamla glödlampseländet kan komma att bli ordentligt utrett nu. Men inte av experter på ockultism utan av "ett flertal elingenjörer". Jag fick följande mail från Fortum:

"Bästa kund,
Med anledning av de senaste årens oförklarliga elavbrott och märkliga inträffanden i kvarteret Höken, vill vi på Fortum under hösten bjuda in allmänheten till ett flertal öppna informationsmöten. Mötena kommer ske torsdagar, fredagar och lördagar kl. 19.00 i Fortums temporära lokaler på Bondegatan 1f.
Vi på Fortum har de senaste åren mottagit ett flertal klagomål angående återkommande elavbrott, glödlampor och blombuketter i toalettstolen samt obehagliga ljud i elledningarna. Vi på Fortum beklagar återigen detta, men då vi inte kan finna något svar på det inträffade vädjar vi nu till dig och allmänheten om hjälp.
Till höstens möten har vi bjudit in ett flertal elingenjörer för att i största möjliga mån kommer ge svar på era frågor, samt ta del av era iakttagelser. Under mötena kommer vi även öppna upp för en diskussion om hur vi tillsammans kan finna en lösning på problemet.
För att vi ska kunna ge er bästa tänkbara service på dessa möten vill vi att du i förväg bekräftar dig medverkan. Detta gör du genom att maila oss på verner.berglund@underjordiska.com."
Nu har jag personligen inte haft ett enda elknas på länge, men initiativet är lovvärt och förtas inte av det klargörande som dök upp sedan:
"Kära publik,
Mot bakgrund av gårdagens publikutskick vill vi klargöra att Fortum inte är avsändaren for tidigare e-mail utan performancekompaniet Verner Berglund. Fortum och deras organisation har ingenting som helst med denna performance att göra.
Eventuella frågor och kommentarer gällande föregående e-mail bör därför skickas till verner.berglund@underjordiska.com
Vi hoppas på att träffa er under höstens föreställningar,
Med Vänliga Hälsningar,
Verner Berglund".
Det här tror jag på, och ska försöka komma iväg på något av mötena.

Däremot undrar jag vem Lilyblade Caligari är. Lilyblade har skickat ett mail till mig där hon påstår att hon har foton på min fru. Om hon nu inte rentav påstår hon att hon är min fru. "Your wife photos attached" står det.
Jag kanske öppnar fotofilen från någon annan dator. Lilyblade Caligari är iallafall ett ganska häftigt namn.

12 kommentarer:

 1. Blombuketter i toaletten är väl inte helt ovanligt men obehagliga ljud i elledningarna låter klart scary. Jag skulle ta kontakt med hon Saida* eller något annat medium. Grannarna kanske kan ha en seans tillsammans? Det där sista förstod jag inte riktigt. Har du feber, Maja?

  * Saida är död och arbetar numera undercover från den andra sidan. För seanser får man anlita hennes dotter.

  SvaraRadera
 2. Jag får dagligen förfrågningar av människor som heter något i stil med Lilyblade eller Nettie Daugherty som gillar min profil och vill ha en date. Haken är att de bor i Ryssland.

  http://www.vernerberglund.com/

  Hur jag än rådbråkar mitt inre förstår jag inte vad de vill åstadkomma.
  Det är lika luddigt som när IT-konsulter försöker förklara sin vision.

  SvaraRadera
 3. Systerdyster: jag hade bland annat elbrand en gång och är inte riktigt övertygad om att det inte existerar något slags biokemisk psykokinesi, men ligger mycket lågt med det p.g.a tidigare spekulationer om min allmänna tillförlitlighet.
  Claes: menar du att du inte förstår vad vernerberglundhemsidan vill åstadkomma? Efter en snabb koll, det ser väl rätt kul ut?

  SvaraRadera
 4. Och ja, såna här mail förekommer ju inte sällan. Jag läste ett reportage en gång om en ovanligt skicklig bluffbyrå, det är inte så konstigt att folk gick på det (och stod på flygplatsen sen och väntade med blommor). De flesta vågar inte anmäla eftersom de skäms över att ha blivit lurade.

  SvaraRadera
 5. Maja, jag får var och varannan dag mail (ofta med bild) från ryska kvinnor som letar efter en man. Det måste vara en liten industri. Jag förstår inte hur man kan nappa på det, men det är så sorgligt med de där männen som står med en blomkvast på Arlanda.

  Jo, det är kul med sådant som Verner Berglund. Tror jag. Det visar sig. Det var mest programförklaringen, säg ingenting istället. Gör.
  Det är lite som med Banksy, det måste vara hemligt.

  SvaraRadera
 6. Marina Tracey, Latisha, Launa Kennedy och Clarence Valentine ville ha kontakt med mig igår. Min mailadress måste ha läckt/tankats ned någonstans.

  Får kvinnor annars liknande förslag via mail? Står det det kärlekskranka damer på Arlanda tillsammans med de vilsna männen och väntar? Då kanske de kunde hitta varandra där? Eller så är det bara män. Troligen är det så.

  SvaraRadera
 7. Häftigt namn, jojomen - 'Caligari' slog an någon somber sträng hos mig, och visst, som Wikipedia säger, "The Cabinet of Dr. Caligari is often considered one of the greatest horror movies of all time ..." med en twist ending ... Tjohoo. Blade är för övrigt någon kurre, typ ... Ljuvt så. Liljeljuvt. :)
  Detta apropå namn och mina helt lössläppta (slapplösta?) konnotatationer.

  SvaraRadera
 8. Det är många som förespråkar anonymitet på nätet, tyvärr…

  You've Got Mail…

  SvaraRadera
 9. Claes: Kvinna på Arlanda? Som lite omvänt (?!) väntar på en vilsen ryss? Nja, ha, om det nu skulle sig happa så, att en bell'Boris sålunda kliver ur flighten (plöh, lite eljest ordföljd blev detta ..) här vid Sturup, så skulle jag nog inte stå med rosor i famn .. ? Konklusion: omvänd situation finns nog inte, om det bara hänger på blommor ... För hur hittar man kvinna då, eller kvinna man ;)

  SvaraRadera
 10. Claes: jag tror inte det. Här handlar det dessutom om att man ska skicka pengar till biljett och annat i förväg, hehe. Jag ska försöka leta upp det reportage jag läste, det var på sätt och vis ett rätt skickligt bedrägeri, skrivet på engelska med lite lagom gulliga språkfel (inte osannolikt av någon som behärskar engelska, det verkade utstuderat), det var en mycket gripande levnadshistoria och så användes den stackars adressatens förnamn väldigt ofta. "My Mats, I feel I already know you" ungefär.
  Karin: ja just det, Caligaris kabinett! Hah, visste att det ringde några klockor.

  SvaraRadera
 11. Valens: är det från filmen You've got mail? Anonymitet på nätet är jag i och för sig huvudsakligen positiv till, jag tycker av någon anledning att det är rätt kul att inte alltid veta vilka som skriver kommentarer till exempel.
  Lilyblade - är det ett namn? Kanske dags att googla lite.

  SvaraRadera
 12. Maja: Ja, den filmen… Undantaget som stärker regeln, skulle jag vilja säga.
  Låt mig citera en levande klassiker…
  Men visst förekommer det rätt mycket inkonsekvens, det finns ju vindflöjlar

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim