onsdag 20 oktober 2010

Flanös

Jag lovade visst att berätta vad jag gjorde på Skansen - jo, jag deltog i Katarina Wikars program om flanöser. Jag har inte lyssnat på det själv ännu (det är alltid förknippat med ambivalens).
Programmet handlar om subversivt irrande. "Vart ska jag gå? Ut!" heter det.
I morgon drar kursen i experimentella noveller på Södertörn igång igen. Det ska bli kul att se vad eleverna gör av uppgifterna den här gången.
Ank-Käthe kommer inte att ställa någon fråga om kriget i Afghanistan. Det är nästan ingen som vet vad de anser. Däremot får diskussionen gärna fortsätta (under förrförra inlägget).

Xerxes har hittat en ny sovstil

Atossa menar att den här är bekvämast

23 kommentarer:

 1. Haha, jag tittade lite för snabbt och slarvigt på rubriken; Va, står det flatlöss? tänkte jag.

  SvaraRadera
 2. hahaha... Nej, men flanös låter också dubiöst.
  (om jag hade flatlöss skulle jag nog inte göra rubrik av det, fast varför inte - det är ju "viktigt att kunna tala öppet om såna här saker" eller hur det brukar sägas

  SvaraRadera
 3. Du var kanonbra! Våga lyssna nu. Atossas sovstil påminner om Chorizzos, Xerxes är mer säregen. Flatslöss? Fniss. Jag stod i apotekskön med en tub antilussalva för en massa år sedan och var tvungen att med hög röst säga att 'barnen hade huvudlöss' eftersom det stod MOT FLATLÖSS (och huvudlöss) med gigantiska bokstäver på tuben. Men vadå, killen före mig i kön köpte maskmedel och det var inte till någon katt!

  SvaraRadera
 4. Din föreläsning idag var jätteinspirerande! TACK, du är en frisk vind Maja!

  SvaraRadera
 5. Instämmer med systerdyster, du var kanon! Aldrig funderat på att spela in dina böcker på ljudband?

  Själv hoppas att det finns ett ljudband om politisk historia, känner att jag behöver vässa mina argument där... I helgen ska jag läsa Mäktig Tussilago. Är så in i vassen nyfiken på vem/vilka jag och Svinto är ett eko av, hehe. Man lär så länge man lever!

  Ha en toppenhelg!

  PS Atossas tassar är underbara

  SvaraRadera
 6. Systerdyster: måste bara fråga dig, om maskmedlet inte var avsett för en katt, vad handlar det då om? Springmask vet jag att människor kan få av djur, men finns det maskar som sprids mellan männsiskor? Var tvungen att fråga då jag lider av diverse fobier, både vad gäller djur och människor...

  SvaraRadera
 7. En tidsfråga innan flatlöss som husdjur blir "normalitet". En liten bur, ett hemmagjort koppel (framtaget av Greenpeace)och en himla massa kärlek. Svårt att inte dra paralleller till bögeriet.

  SvaraRadera
 8. Systerdyster: Xerxes sovstil är lite säregen (men visst sover han också gulligt?) Tack och OK, då ska jag lyssna.
  Hur reagerade apotekaren - med en ironiskt min ("visst, visst, barnen har huvudlöss... host")?
  16.22: vad bra, tanken är att ni ska få lite olika ingångar, tips, infallsvinklar. Det finns ju inte bara ett rätt sätt att skriva på.
  Ann: jopp, när jag var i Neapel tänkte jag just det. På takterrassen, när jag bestämde mig för ett omedelbart sätt att skriva. Ämnet och miljön krävde det. Då tänkte jag att jag skulle spela in på band i stället, för att det skulle bli så lite litterärt och så nära verkligheten som möjligt. Men jag anknöt till surrealismen och lite annan antiestetik istället - work in progress.
  Ja du får lägga in protest om du vill, bestämma själv vem du inte alls påminner om.
  Jag kan nog svara i Systerdysters ställe apropå det där med maskarna - nej det finns inte mask som sprids mellan människor, däremot kan man få binnikemask (hur vet jag inte men via mat som inte är helt färsk tror jag).
  Anonym 17.37: "svårt att inte dra paralleller till bögeriet"? Hemmagjort koppel gjort av Greenpeace? poetiskt...?

  SvaraRadera
 9. Nu börjar jag känna igen mig, från tiden när Majas blogg handlade om mängdlära och kastration...

  SvaraRadera
 10. Jag måste ha missat lektionen om mask under utbildningen. (Läs skolkat.) Risken är dock ringa att smittas under en date, såvida 'datens' hygien är under all kritik med bokstavlig skit under naglarna. Killen som stod före mig var ute i samma ärende som jag, produkten var till hans telningar. Sa han då medans jag hojtade alldeles för högt om mina stackars barns huvudlöss. Om ni nu gick på den lätta.
  Xerxes är en osedvanligt vacker katt precis som syrran. Båda är födda i min säng. Vilken ära för mig!

  SvaraRadera
 11. Fruktansvärt otäckt det som händer i Malmö. För att byta ämne.

  SvaraRadera
 12. Du har missuppfattat hur en psykos går till, det går ju att framprovocera dem... Kolla senaste kommentaren till Linda Skugges blogg!

  SvaraRadera
 13. Vad kallas kommentarer av typen 11.54 i bloggosfären? Nåt slags troll måste det vara frågan om.

  SvaraRadera
 14. Ta bort den. Verkar skum.
  Ja, det är vidrigt. Helt för jävligt. Hoppas de tar honom/dem snart.

  SvaraRadera
 15. Jag tror de kallas ”jag-har-ingen-aning-om-vilken-blogg-jag-är-på”. Eller så finns det en dold mening bakom kommentaren som åtminstone går mig förbi.

  SvaraRadera
 16. Lars: Ja, mig går det också förbi. Zigge: du syftar väl på händelserna i Malmö. Ja, extremt obehagligt.
  Jag hade tänkt fixa något slags fredagsunderhållning, men är lite för trött och allvarlig ikväll. Tror jag.

  SvaraRadera
 17. Jag är glad att ni finns. Fick jag för mig att säga. Ursäkta om det låter patetiskt.

  SvaraRadera
 18. Maja, jag är glad att Du och din blogg finns! Kommer du ihåg det där som Piaget skrev om den konfliktfyllda och konstruktiva utvecklingszonen (eller vad det nu var), hur man utmanar sig själv och förbättrar
  sig själv i mötet andra. Det är exakt så jag känner när jag läser Mäktig Tussilago (eller argumenterar med dig) - man väljer vem man vill vara och dessutom händer det massa bra saker på vägen.

  Har inte kommit så långt in i boken men frågar mig varför denne man gör som han gör. Alla har ju trots allt ett val (sartre igen).

  Men jag åtekommer, om jag får:)

  Nu släcks lampan i Boden

  SvaraRadera
 19. Ann: Piaget - minns en del om språkinlärning där, men vagt. Gillar idén om konfliktfylld utvecklingszon - varför Oscar gör som han gör, och i vilken utsträckning han väljer att göra det, ja just det - jag ska inte dra storvulna paralleller till Idioten eller Don Quixote, droppar dem lite sådär bara som ett slags antydan om att det är mer åt det hållet, än så kallad psykologisk realism. Eller så.
  Bäst jag slutar och kojsar jag med
  Godnatt godnatt

  SvaraRadera
 20. Det låter inte alls patetiskt. Kul att du finns och din bångstyriga, vilt växande blogg.

  SvaraRadera
 21. Lars: ja det är tur! Som IAMB skrev så böljar den ju i alla riktningar, diskussionerna om mängdlära och kastration pågick samtidigt, och det är faktiskt inte jag som bestämmer. Jag kanske gnäller till ibland - hade lika gärna kunnat vara död idag! - men det är inte meningen att det ska vara en jag - blogg.
  En konfliktfylld utvecklingszon. Varför inte norpa det begreppet av Piaget? Amöba låter inte lika... hm.... stiligt.

  SvaraRadera
 22. min blogg är däremot en Jag-Blogg - där huserar jag fritt - ingen annan vågar sig på att gå in där och kommentera - jag tycker nästan synd om Dig Maja - så många som liksom inkräktar på - utnyttjar - Din blogg - för liksom sina egna syften - Du är nog aningen för generös Maja - jag tycker faktiskt det!

  SvaraRadera
 23. Marianne J: inte är det många som utnyttjar bloggen bara för egna syften, det hör till undantagen (samt att det inte är synd om mig, glöm det).
  Jag ska skutta över till din blogg och kommentera en vacker dag, haha, jag måste sovra lite och koncentrera mig, så det är inte ofta jag kommenterar någonannanstans än här. Däremot tycker jag att det är intressant när det uppstår förbehållslösa diskussioner, och det är alltså inte fel att vara OT (så länge det inte handlar om ett försök att köra över de diskussioner som pågår).

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim