måndag 22 augusti 2011

Flygblad?Ank-Käthe är indignerad. Nu har Gaggböles militär plus en tjosan reklamhoppetossa
(som säger: "Det är en häftig känsla att ta fram en produkt som trycks i över en miljon exemplar och sprids som ett regn från himlen")
fått för sig att ta fram flygblad. Vad som står mer exakt på flygbladen är superhemligt men enligt vad Ank-Käthe har lyckats erfara är det något i stil med: "Det är bättre att ni är sams än att ni bråkar".
- Nej man ska inte bråka, det ska man inte. Men ska man skräpa ner då? Det blir ju bara en massa papper på gatorna. Och om man nu nödvändigtvis ska skräpa ner, säger Ank-Käthe, så ska det vara med ank-käther. Man ska fråga och fråga. Det är saligare att fråga än att påstå.Enligt vad tigerbossen också har lyckats erfara så är budskapet "lite mysko" och "paradossalt", eftersom det bara för någon dag sedan ansågs jättebra att bråka. Men han är luttrad.
- Det blir som det blir.


10 kommentarer:

 1. Säga vad man vill, men flygblad brukar ju inte åsamka så stor skada. Däremot verkar märket på högerarmen inte vara riktigt bra fastsytt. Sedan undrar jag vad det är för papper de verkar titta på på Aftonbladets bild?

  Dessutom verkar vissa i Psyops befinnas sig i Rimini! Grattis skulle jag vilja säga.

  Men men kan vi ersätta vapen med reklamkampanjer så kanske det ändå är ett steg framåt. (Med rätt fot först förstås).

  SvaraRadera
 2. Nej det gör nog ingen skada. Men borde inte snarare någon annan - FN, till exempel, och andra organisationer - syssla med sådana kampanjer? Då menar jag i synnerhet radioprogram och liknande. Maja

  SvaraRadera
 3. Jag kom osökt att tänka på Good Morning Vietnam.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Good_Morning,_Vietnam

  Däremot så tror jag att det är viktigt i ett land som har levt under psykologisk krigföring av Kadaffi under så lång tid. Där det enda som befolkningen i Tripoli har sett av Nato är bomber. Att man äver försöker tränga igenom med både radio och TV kan vara värdefullt. Andra meddelande av vikt kanske man kan få igenom också.

  Det måste vara svåra etiska avgöranden av vad man ska sända.

  Jag tror att FN har både radio och TV på något sätt, vet bara inte hur. Du har helt rätt att de kanske borde ha medverkat också. Det hade gett hela uppdraget mer av trovärdighet.

  Å andra sidan sett, jo jag är lite nationalist, så kanske det är bra om just en nation som Sverige står för Psyops i denna form. Just därför skulle det kanske vara bra att man på ett klarare sätt redovisade vad man hade sänt.

  SvaraRadera
 4. Västvärlden är knappast särskilt populära, Khadaffi satt ju i knä på de flesta för inte så länge sedan. Både nuvarande svenska regering och föregående har väl haft tungan både i Khadaffis rövhål och öra? Så jag skulle tro att ju fortare man försöker samarbeta med och överlåta ansvaret på FN, Röda Korset, you name it, desto mindre risk för tredje världskrig.
  Maja

  SvaraRadera
 5. Det finns en djupt rotad föreställning om att Västvärlden är upplyst och civiliserad, och en ljusbringare i världen: ja jag gillar starkt upplysningens och humanismen, men det var inte riktigt de som startade det första världskriget, koloniserade, bedrev slavhandel o.s.v.
  I det här fallet är det business as usual, i första hand handlar det om olja. Om man vill undvika en explosiv utveckling i regionen, eller att fundamentalister tar över, så gäller det att tänka om från grunden. Det är jag inte övertygad om vare sig knasbollarna i regeringen nu eller Gaggbölemilitärerna har gjort, med tanke på den totala bristen på självrannsakan. Så nej, jag är inte nationalist.
  Maja

  SvaraRadera
 6. Då menar jag förstås inte heller att Andreas Malm på Aftonbladet kultur ska hålla i demokratiseringsprocessen. Orkar inte lägga in länken, men han har en ystet revolutionsromantisk artikel där. Han sätter "libyska hemmafruar" först i retorikpärlbadet om vilka det är som gjort revolution, kvinnor är ofta bra att ta till i retoriken.

  (Saab sade nej till affärer med Khadaffi för inte så många år sedan tror jag, kan minnas fel på den punkten.)

  SvaraRadera
 7. pärlbandet
  (pärlbad låter i och för sig rätt härligt)
  ystert
  Slut på rättelsen

  Libyska hemmafruar i retorikpärlbadet

  SvaraRadera
 8. Fredrik Reinfeldt har rätt i detta: han ser med stor oro på utvecklingen och kräver en internationell insats för att undvika splittring.
  - Det är ett väldigt farligt läge med olika milisgrupper med unga arga män med vapen i hand. (SvD idag)
  Ja, just det - och tror man i grund och botten att milisgrupper plockar upp flygblad från marken där det står att det är bra att vara snäll?

  SvaraRadera
 9. Maja om du kollar in denna länk till Al-Jazeera och tittar på bloggen för ungefär elva och en halv timma sedan se hittar du flygblad som Nato har släppt över Libyen.

  De liknar de teckningar som visas på Aftonbladet tycker jag det verkar som.

  http://blogs.aljazeera.net/liveblog/Libya

  Jo sen är det väl alltid så att man nu alltid tar fram kortet med kvinnor i olika situationer. Ibland rätt ibland fel.

  Om man ska vinna freden i Libyen kanske Aftonbladet Kultur faktiskt skulle kunna medverka?! Eller är miraklens tid över?

  SvaraRadera
 10. Cuben: Jo, spela ut kvinnokortet kan man ju göra... Malms poäng med artikeln är väl att han vill visa att det handlar om folklig resning, att det är det libyska folket som ska ha äran och inte NATO. Men det verkar lite som att han bortser från komplikationerna och tar ut segern i förskott.
  se där! Tacka för länken. Det stämmer nog att det är samma bilder, det står även i aftonbladetartikeln att Sverige samarbetar med NATO om den här informationskampanjen. Men vad gör egentligen FN, Röda korset och andra organisationer, finns det inte några planer på att demokratiseringsprocessen ska understödjas av andra, mer neutrala organisationer?Jag vill inte vara pessimist, men det kan utveckla sig som det gjorde i Irak och i Afghanistan.

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim