måndag 12 mars 2012

Gåtfullt i låten

And if I didn't think is was worth one single try
I'd jump right on a big bird and then I'd fly.
 Jag vet inte om jag är trögtänkt, men jag har hakat upp mig lite på de raderna. Betyder det att han skulle hoppa upp på en stor fågel och flyga, men bara om han inte tyckte att det var värt besväret?
Kanske borde det egentligen vara: even if I didn't think it was worth one single try, I'd - o.s.v.
Tänker han hoppa upp på fågeln eller tänker han inte, liksom.
Jag tror att det är meningen att vara svårbegripligt och kopplar till den här.

 

9 kommentarer:

 1. Mario Puzo tecknar inte ett så smickrande porträtt av Frank Sinatra i Gudfadern. Jag har just läst den och slås av hur annorlunda den är från filmerna. Vet du om Puzo och Sinatra kände varandra?

  SvaraRadera
 2. Det gjorde de inte, någon ska ha försökt presentera dem för varandra efter Gudfadern och det ska inte ha fallit väl ut. Puzo baserade sin roman på anekdoter, han hade inte heller träffat någon maffia. Frank Sinatra lär ha blivit ursinnig över vad många uppfattade som ett porträtt av honom. I filmen är sångaren/filmstjärnan en rätt marginell figur, i romanen kan man nästan säga att han är en av huvudpersonerna. Men det finns även en till sångare i romanen, en som går mot botten samtidigt som Johnny Fontane stiger mot stjärnorna. Det där är intressant. Sen att Gudfadern är en riktig skitroman, ingen direkt kvalitet så att säga, är en annan sak, hehe.

  SvaraRadera
 3. Helt obegripligt. "If I didn't think it was worth one single try, I'd jump right on" - jag tror du har rätt i att skjuta in ett "even if". Hur det nu blir då.
  IC står omnämnd i en stort uppslagen artikel i Svenska Dagbladet. Jag vet vad du anser om IC, men inte om du vill ha hit den diskussionen igen, blev bara nyfiken på en kommentar.

  SvaraRadera
 4. Vet inte om Madonna dell'arco skulle kunna ha användning för Numminens wittgensteinlåt

  http://www.youtube.com/watch?v=EQDybNZ2DZU

  SvaraRadera
 5. Nej jag tror inte heller att avhoppet handlade om politisk korrekthet. Ingen av herrarna Ström och Poirier-Martinsson kan betraktas som politiskt korrekta, utan de hade nog satt sig närmare in i vad detta yttrandefrihetssällskap stod för. Antagligen kommer sällskapet i fråga bli ännu mer övertygat om att sitta inne med en sanning som förtigs av etablissemanget. Bara en sak. Jag tror inte att förnuftsargument hjälper särskilt mycket när det gäller att övertyga exempelvis dem som gillar slavaffischen, och jag förstår också din vrede, men samtidigt så... hm, ja dina glåpord... om inte annat är ju risken att det trillar in en del argsinta och så blir det pajkastning.

  SvaraRadera
 6. Det kan du ha rätt i, Mariannesson. Jag ska inte skriva mer om IC:s blogg och verksamhet här, jag tyckte att artikeln i Svenskan var lite naiv, och ska inte sticka under stol med att min tolerans mot rasism är mycket, mycket låg. Och att jag blev lättad när jag hörde att Poirier Martinsson och Ström upptäckte att det där faktiskt inte är ok. Och det är kanske det allra viktigaste - att skribenter som man kanske inte alltid håller med, kanske till och med på högerkanten, känner ser och upptäcker att här har verkligen en gräns passerats.Så jag ska omformulera mina glåpord: jag hoppas att alla förnuftiga människor spontant ryggar tillbaks för "Yttrandefrihetssällskapets" retorik och ställningstaganden, jag hoppas rentav att sd tar avstånd från dem, och för övrigt menar jag att IC är mycket illa rustad att skriva om den känsliga frågan vårdnadstvister.
  Det räcker för mig, när jag blir upprörd blir jag det, och det kommer jag förstås att fortsätta med - men inte ett ord om IC igen, min absoluta motsats.

  SvaraRadera
 7. Vad menar du med det här: "en del "överlevare" som fick stryk av IC hade inte alla kusar i nirvana".
  Bara nyfiken.

  SvaraRadera
 8. Forget about it. En mycket invecklad historia (antar att du är ny besökare i bloggen).

  SvaraRadera
 9. Jag har sparat mina bortplockade kommentarer eftersom samma sak kan behöva sägas på ett mer övertygande sätt framöver.

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)