lördag 24 mars 2012

Mysko

Bobby Farrel dog samma dag som Rasputin, i Sankt Petersburg, under Rysslandsturnén. Jag har inte sett några konspirationsteorier kring sammanträffandet, men lite konstigt är det väl. Jag visste att han var död, men inte att det sammanföll med Rasputins dödsdag. Kan Farrel ha blivit förgiftad? För visst finns det en udd mot Putin i låten. Kan inte dessa rader vara farliga i Ryssland?
"As his hunger for power became known to more and more people, the demands to do something about this outrageous man became louder and louder". Rasputin slutar för övrigt med putin.
Farrel var 61 år och hjärtat kanske inte klarade av turnerandet. Jag vet inte om han tog droger. Han hade klagat på andnöd efter ett framträdande. Å andra sidan såg han ut att vara i god form. Kan man lita på att den rättsmedicinska undersökningen gick rätt till? Någon som läst mer om detta?
Madonna ska för övrigt till Sankt Petersburg och protestsjunga mot antigaylagen. Hon måste förstås ha extra mycket säkerhetsanordningar.
Jag är på konspirationsteoriskt humör idag. Just den här misstanken uppstod då en facebookvän spelade Rasputin, och undrade om sångaren i Boney M var död. Då mindes jag att han dog i Sankt Petersburg för ett par år sen men inte omständigheterna. Vid googling upptäckte jag det här underliga.
Hur det än ligger till är det en bra låt. Själv ska jag till Prag inom kort, men det är lugnt.

Tillägg: en uppmärksam läsare påpekar att Rasputin skrevs 1978. Jag håller fast vid konspirationsteorin ett litet tag ändå (att låten blivit politisk i efterhand så att säga. Självklart kan det vara rena foliehatten).
 

12 kommentarer:

 1. Om det finns en udd mot Putin eller inte kan väl diskuteras, men antiauktoritär är den ju.

  SvaraRadera
 2. Rättare sagt, udden mot Putin är odiskutabel.

  SvaraRadera
 3. Bara namnet Ras-Putin kan få mig att undra om inte Putin är rasist. Rasister är oftast anti-gay, säkert är de antifeminister också. Men jag vill tillägga att jag inte är det minsta paranoid eller konspiratorisk.

  Det är modigt av dig att åka till Prag! Du får undvika att ha på dig en regnbågsfärgad sjal och lämna Grupp 8-märket hemma...

  SvaraRadera
 4. Jag inser att min kommentar blev snurrig värre och helt OT. En groda.

  SvaraRadera
 5. Nja det är lugnt. Jag funderar bara lite på det här eftersom jag inte sett att det blivit någon ordenligt utredning av hur Bobby Farrel dog. Jo han var 61 år och hjärtat kanske inte klarade av turnerandet, jag vet inte om han tog droger. Han dog på sitt hotellrum, hade klagad på andnöd efter en konsert tidigare. Men nog måste det vara farligt att i Ryssland sjunga en låt med dessa rader:
  "as his hunger for power became known to more and more people, the demands to do something about this outrageous man became louder and louder". Rasputin slutar för övrigt med putin.

  SvaraRadera
 6. Det är lugnt, Systerdyster.

  SvaraRadera
 7. Jo det där kan nog vara en foliehatt. Fast jag gillar såna där konspirationsteorier. Jag gissar på knark...

  SvaraRadera
 8. Jo det här är en vildsint spekulation, jag vet.

  SvaraRadera
 9. Han hade haft problem med hälsan i 10 år, enligt artikeln. Är videoinspelningen från 2010, det måste väl vara ett tidigare besök i Ryssland?

  SvaraRadera
 10. Det har jag också funderat på.

  SvaraRadera
 11. Jaja, foliehatt, men vafan. Min grova gökklocka ville gymnastisera.

  SvaraRadera
 12. Det är nog en teori som inte håller... Märkligt att han dog samma dag som Rasputin. Å andra sidan brukar nog politiska mord sällan vara så uträknade... I fiktionen ja men knappast i verkligheten.
  Härlig låt i alla fall.

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim