lördag 24 mars 2012

Upp som en konspiration, ner som gökklocka

Min gökklocka ville ut och gymnastisera. Men jag är inte hundra procent övertygad om att det inte kan ligga något i det jag skriver nedan - om (spekulation förstås) Rasputin hade kommit att uppfattas som en satirisk protestlåt.
Annars kan man betrakta nedanstående inlägg som en pusseldeckare, ren och pur fiktion.

18 kommentarer:

 1. Majas "gökklocka" lider brist på liv. Verkligt liv. Problemet är att Maja inte lyckas etablera mer än ett fåtal nära relationer och att snurriga konspirationsteorier tar fart för att hon misslyckats med det som kännetecknar en verklig människa: bestående nära relationer. Den känslokyla och sadism, beräkning och manipulation Maja Lundgren ger prov på, hur hon utnyttjar människor för sina egna syften och inte drar sig för någonting, kan möjligen förklaras med en djupt tragisk historia, den om den lilla flickan från Bromma som trodde att hon skulle få allt serverat på silverfat och som inte drog sig för att skända och förnedra män som tyckte att hon var för hysteriskt efterhängsen. Problemet är att Maja Lundgren har fått för sig att den personliga patetiken, uttryckt på en osammanhängande och icke-gestaltad prosa, skulle ha något slags relevans, trots att det är mer än tydligt att den outhärdligt långtråkiga pamfletten, skriven helt utan hänsyn till läsaren, består av lika delar braskande lögn och pretentiös kvasifilosofi. Hur känns det för dem som haft oturen att hamna i Maja Lundgrens paranoida vanföreställningar? Kan hon ens tänka sig hur det känns?

  SvaraRadera
 2. ooops jag hade just tänkt skriva nåt slängiskt ironiskt om "hunger", bara på skoj förstås, hungern som impetus för konspirationsteorier... avstår dock. Men konstaterar att en gift mans klagomål på sitt äktenskap (knausnorsken) är allmängiltighet, du har hamnat i mariamagdalenaträsket.¨
  Zigge från krogenn kkommen

  SvaraRadera
 3. Den andra anonyma ovan, som återkommer gång på gång i samma ärende, skulle bli intressantare om hen trädde fram med namn.

  SvaraRadera
 4. Hm. Funderar på om jag bör avstå ifrån att svara.
  Jag är inte övertygad om att det hade gjort vare sig till eller från om jag hade varit gift. Mariamagdalenaträsket, ja visst framkom det en del underligheter i debatten, och när det gäller vad som betraktas som allmängiltighet tror jag att du har rätt.
  Godnatt så länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "...tror jag att du har rätt": du syftar på zigge här alltså.

   Radera
 5. Anonym 03.39 enligt bloggers tidsuppfattning: ja, det tycker egentligen jag också - det är inte så farligt att stå för vad man skriver. Själv blir jag nyfiken, vem är det? Är det någon jag känner eller inte?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte. Helt klart inte. Det är någon som inte känner dig.

   Radera
  2. "ett fåtal nära relationer" - visst, det finns folk som bara har bekanta också, många bekanta. Eller "kontakter". Som "etablerar en relation" och segar på med ett resonemangsäktenskap. Den här attacken tror jag du ska se som en komplimang.

   Radera
 6. Jag tycker det var en utmärkt konspiration som man kan odla bara för att man vill om man vill. Kanske på morgonen mellan 08-09 t ex.

  /Mimosa

  SvaraRadera
 7. Mimosa: haha ja? Och tänk om det ligger något i den? Nu vet jag i princip ingenting om Bobby Farrel, till exempel inte om han var politiskt intresserad överhuvudtaget. Om Rasputin används i hemlighet som satir mot Putin vet jag inte heller. Så det är mycket löst det hela. Men ändå?

  SvaraRadera
 8. Kan du inte plocka bort de där anonyma. De sänker stämningen. Dessutom är de OT.
  Syftar inte på Mimosa nu alltså...

  SvaraRadera
 9. Nej Mimosa plockar man inte bort!
  Ska jag slänga ner den första kommentaren i papperskorgens Hades menar du. Ja, det kanske jag ska göra.

  SvaraRadera
 10. Kommer du öppna möjligheten att kommentera igen eller är det stängt nu?
  Gillar dina senaste inlägg. Särskilt det med "strange, I've seen that face before".
  Gåshud.

  SvaraRadera
 11. Otäck kommentar den där första. Usch!
  Ville bara kika in och säga hej, Maja.
  Hoppas du har det bra i din lilla lya.
  Ny bok snart?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Monica, kul att du tittar in!
   Ja det är bara fint här i Kransen. Ny bok - det tar tid, seru. Men det kommer, så småningen.
   Jag gillar anonyma kommentarer, tycker det är spännande att inte veta vem som kommenterar, men det är förstås obehaglig med anonyma angrepp som den första kommentaren. Jag kommer att plocka bort liknande i framtiden, de sprider förstämning.

   Radera
 12. Hej! Tänkte bara på bakgrunden till Carl Bildt och attacken han fick i Sarajevo: han har usel fingertoppskänsla det tog lååång tid för honom att reagera mot kriget men så fort manegen var krattad det fanns pengar att tjäna och opinionen redan hade vänt blev han plötligt Milosevicmotståndare. Fransmän hatar opålästa kappvändare. Tänk på hur Carl Bildt uttryckte sig först i början mot Syrien och upproret där, han är inte så hajj.

  SvaraRadera
 13. Det låter som en rimlig bakgrundsruta du kom med där, Anonym 01.55 (bloggers tid, fel fortfarande).
  Ja, fransmän brukar kunna vara bitande sarkastiska mot Sverige, bland annat pga att vi bytte sida ett par (eller var det tre, fyra?) gånger under Napoleonkriget. Det brukar tolkas som att vi ville vara på den vinnande sidan... När jag pluggade i Rom hade jag en historielärare som öste galla över Sverige, det var inte så roligt. Sveriges kompromisser under andra världskriget tex är en annan historia som väcker agg, och det brukar kunna bli rena explosioner av skadeglädje i europeisk press så fort den svenska självgodheten får sig en törn. "Sedär, de är varken heroiska eller pacifistiska!", ungefär. Samtidigt finns det kvar nåt slags drömbild av Sverige, inte minst i Italien.

  Själv är jag allra mest bekymrad över de framskridna Nato-planerna för Sverige: att vi ska kompensera för historiens underlåtenhetssynder genom att trassla in oss i fler konflikter utomlands, som inte säkrar freden utan skapar större oroshärdar. Mitt förtroende för Bildt är synnerligen lågt i det sammanhanget, men det var inte mycket högre för Anna Lindh.

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim