lördag 18 maj 2013

Och hur känns det att vara älg i Gaggböle, då?

Den här har jag ritat. Tycker att det blev halvlikt en älg. Osäker på om älgar har svans och ville inte tjuvkika på något foto. Av allt att döma känns det ok att vara älg i Gaggböle.


Vet inte om älgtävling. Såna saker ska uppstå spontant. Jag blir glad varje gång jag ser tigergalleriet. Men det är ok att skicka älgteckningar och det är troligt att nivån på den här bloggen även framledes kommer att vara besvärande larvig mellan varven.

18 kommentarer:

 1. Jag undrar om det inte heter framdeles på svenska (det kanske heter framledes på norska). Möjligen framledes tjuren till kon eller bruden till altaret i Sverige.

  SvaraRadera
 2. Tror inte det - båda lär gå lika bra, men framledes är den ursprungliga formen. I alla fall enligt den här artikeln:

  http://www.dn.se/kultur-noje/spraket/framdeles-gar-det-bra-med-framledes

  Och sen är det ju Gaggböle också....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ante mig, norrbaggarna håller på traditionerna och nu när de blivit de nya storebröderna återgår också vi till ursprunget. Vi kanske ska döpa om Gaggböle till Baggböle, fast då förlorar vi förstås kopplingen till att där bor ett snacksaligt folk.

   Radera
 3. Haha... ja det känns ok att vara älg i Gaggböle.
  Jag har alltid tyckt att framdeles låter tokigt. Som synonym till "i framtiden" känns det naturligast med ett "led", inte en "del". Språket förändras och det som är rätt en tid kan vara fel en annan, det går inte att säga att det "egentligen" heter si och så. Men framdeles - nej, jag lägger min röst på framledes. Nu och framledes.

  T.S Älgot, från Det Öde Landet kommen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Framdeles är väl den mest använda varianten idag. Men ja, jag föredrar också framledes, egentligen inte så mycket för att det är den äldre formen utan just för att "led" passar bättre än "del". Men visst, man kan inte säga att det egentligen heter framledes. Det som är korrekt språkbruk en tid är galet en annan.

   Radera
  2. Jag ska rita dig, T.S Älgot. Jag ska rita dig när du demonstrerar, kopulerar och poetiserar. Vänta bara.

   Radera
 4. Du är knasig. Väldigt knasig. Men jag gillar den här bloggen för att den är knäpp ibland och allvarlig ibland. Någon älgteckning blir det inte från mig, kan inte teckna.

  Calamity Jane

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Men jag tror att det är många som tror att de inte kan teckna, fast de egentligen kan göra jättefina saker.
   :-) Nu måste jag äta middag.

   Radera
 5. Nu har jag googlat: ja, älgar har svans. Kanske klämmer dit en på den därna gaggböleälgen.

  SvaraRadera
 6. Lite älgest, tror jag. Apropå frågan. Särskilt utan svans. Men den är bara ynka tio cm, så det är lätt att missa den. Undrar förresten hur många svanslösa älgar det skulle bli om man ville bjuda säg fyra personer på älgsvanssoppa en kväll… Förutom Maja skulle jag vilja bjuda Rainer Maria Rilke och Anna Maria Lenngren. Kanske också Uno Eng. Och Ann Jäderlund. Fast jag tycker synd om älgarna. Jag får fundera ett tag till innan jag skickar ut inbjudningarna. Det får nog bli en annan rätt.

  Pompe J.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pompe! Ja lite älgest! Ja det skulle vara synd om älgarna - men vad har de svansarna till egentligen? Fifta bort flugor? det räcker väl 10 centimeter inte långt till. Hålla balansen? Knappast. Ren prydnad förmodligen.
   Älgssvanssoppa med Rilke, Lenngren Uno Äng och Ann Jäderlund ja det låter något men risken är väl att vi skulle sitta helt tyst,
   Älgest kanske kan få vara en synonym till O.T också. Får jag lov att vara lite älgest.

   Radera
  2. Uno Äng - är det han som skrev "Som en gång varit Uno"?

   Radera
 7. Nä vänta nu, var inte det Fjäderlund... Eng skrev däremot mästerverket "Vad är på ängen?" Apropå det blir det vegetariskt, tror jag. Älgest går utmärkt. Klädsel valfri.

  Pompe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uno Eng räddade tydligen livet på Nils Ferlin genom att hålla fast honom i fötterna.
   Så kan det gå.
   Jamen det låter ju toppen. Vegetariskt - funderar faktiskt på att bli vegetarian, eller åtminstone bara äta fisk och vilt. Som älg, t.ex. Djur som dör knall och fall efter ett liv i frihet.
   I Gaggböle får man vara älgest, och det går även bra att slänga in ett lingonben.

   Radera
  2. Höll han fast honom i fötterna? Så att han inte skulle bli mallig och stiga till skyn?

   Radera
 8. "Någon, säger jag, kommer att minnas oss framdeles" - en rad av Sapho, i Jesper Svenbros tolkning, avslutar en understreckare i Svenskan idag.

  Såsom av en slump.

  Men jag skulle vilja återinföra framledes, inte för att det lär vara den ursprungliga varianten utan för att det låter bättre, och stämmer bättre,

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim