tisdag 17 september 2013

Drömt med öppna ögon

Ja jag hörde Ofelia sjunga Drottning Kill...
Tre blodhundar stod still
Ögona stora som tefat
Nosarna sträckta mot skyn
Som om de vädrade sfärisk musik


Calamity vill ha mindre klag. All right.
Jag kan inte öppna en stockholmsk kultursida utan att... utan att upptäcka en paria in spe, en lånt fjäder, en blablabla.
Jag spår i trycksvärta.

Det är andlig tortyr att läsa alla dessa klanglösa och papegojiga beskäftiga och tvärsäkra tyckare - och sedan, en svans som klagar på att tyckarna är för tvärsäkra, för positionerade, lika klanglöst och papegojigt - och sedan, en svans på Facebook som gillar/ogillar svansen som klagat på att tyckarna är för positionerade - och sedan -

Människan behöver ett nytt språk.

12 kommentarer:

 1. Hej Maja! Jag är en 72årig lastbilschaufför på söder som kanske numera inser det. Att jag är 72 år. Fast helt säkert känns det inte...
  Men jag har förstått att min Omgivning är tvärsäker! Jobbigt, men skit samma. Vad jag vill ha sagt är att jag gillar din blogg något så infernaliskt!
  Jag läser - på nätet, annat har jag inte råd med - svenskan, dn, aftonbladet, expressen, dalademokraten m fl m fl. Och så din blogg. Håller inte med om allt, tycker somt är uppåt väggarna, somt är peeeeerfeeeekt!
  Den enda bok av dig jag läst är den där om maffian - där blev du min hjälte! JAG hade aldrig klarat av det du gjorde. Plus att du skrev så man liksom hade allting kring sig som nån våtkall läskig filt.
  Jag gillar det du skriver om Norén fast jag hatar hans pjäser, har försökt se dem två gånger men svimmat båda gånger. Mest beroende på dålig vetnilation antagligen.
  Men inte bara det!!!
  Jag älskar Harry Martinsson - utan att vara gay för det - men där ligger min dynamo.
  Och hos dig. Jag fattar inte varför men det stör mig inte.
  Kram
  Christer

  SvaraRadera
 2. om denne 72årige lastbilschaufför menar den kände författaren så kan jag ej låta bli att påpeka att hans efternamn stavas med ett 's' - alltså martinson... (f'låt min ofinhet!)(själv har jag ännu inte insett - förstått - att jag snart är 71 år!)

  SvaraRadera
 3. Hej Colten! Tack! Min dag är räddad. Å det är ju inte meningen att man ska hålla med om allt, det skulle ju vara underligt eftersom jag tar ut svängarna mycket. Våtkall läskig filt, ja - det var kusligt, och att läsa om det i efterhand känns nästan overkligt.
  Jag har läst fler pjäser av Norén än jag sett, gillar att läsa pjäser. Man får fylla ut mycket själv (tonfall, stämningar, ansiktsuttryck). Det kan du ju testa (då kan man ta paus när man vill också :-)). Jättekul att du gillar bloggen, jag ska nog fortsätta blanda lite av varje.
  Ciao

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marianne: nej men ålder - det tycker jag att man kan glömma. Jag känner mig som fem år och åttio år.

   Radera
  2. Gillar också Majas blogg infernaliskt. Den är otrolig. Myggor och tigrar är kuslig och hjältemodig och trotsar beskrivning.
   Anonima

   Radera
 4. Du låter lite för tvärsäker, h"ar. Men jag ska gilla din tyckande i FB ;)  ps: félicitations pour l'évolution de ta liste d'admirateurs, je dis ça sérieusement

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zamenhof: Du hade krupit ner i spamkorgen och lagt dig tätt intill den här:

   Woah! I'm really loving the template/theme of this site. It's simple, yet effective. A lot of times it's hard to get that "perfect balance" between user friendliness and appearance. I must say you've done a amazing job with this. Additionally, the blog loads extremely quick for me o nInternet explorer. Superb blog!

   Därefter kom vederbörande till saken (jag lägger dock inte in länken här)

   My blog… How to get bigger boobs naturally"

   Radera
 5. Somt är uppåt väggarna, ja. Att ägna sig åt voodoo för att tidningarna ska gå omkull? Ett skämt eller ett försök att bräcka Noréns mediekritik?
  För all del, kanske ett sätt att "ta ut svängarna"...
  Skarpsynt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra, Skarpsynt. En blogg utan kritiker stagnerar. Jo det är överdrift att det bara skulle försiggå pseudodebatter på stockholms kultursidor. Du kan kolla diskussionen under det nya inlägget.

   Radera
  2. Man kan bli rädd och ju tänka: tänk om hon menar mig? Alltså det här menar jag: "klanglösa och papegojiga beskäftiga och tvärsäkra tyckare"... Men äsch. Så tänker inte jag.
   Avskyr också Norén, såg en skitläskig TV-pjäs, minns inte vad den hette.
   Calamity Jane

   Radera
  3. Nejmen jag hoppas att du inte tänker så.
   Jag lackade ur på en debatt jag tyckte var vansinnigt jobbig, bara. Där tyckte jag att det var så. Förresten är det ju rätt många som är åsiktströtta, positioneringströtta m.m. Det är alltså inte bara jag.

   Radera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim