lördag 22 mars 2014

I Me Mine - The Beatles

Nämen det är väl bara att ösa på med favoritlåtar tills vidare. Det är väl ingen som blir direkt förbannad för att man gör det? Jusqu'à nouvel ordre. *
Att välja ut en enda av Beatles låtar som skulle vara den bästa, det går ju inte. Lättare i så fall att välja ut den sämsta. (Enligt mig är det Don't pass me by. Men det finns säkert fler kandidater till jumboplaceringen. Vad sägs?)
Skulle jag vara absolut tvungen att sålla fram en topplåt, så skulle det nog bli den här.
(Över huvud taget är George Harrison en lite underskattad beatle, tror jag. Man pratar ju mest om Lennon/McCartney, men flera stycken fantastiska är det Harrison som ligger bakom. T.ex Savoy Truffle)

* Uppdatering 26/3: Jusqu'à nouvel ordre betyder tills vidare.
Jag klämde in det för att det är ett av André Bretons favorituttryck i boken jag håller på att översätta.

9 kommentarer:

 1. Eller nä, det skulle kanske inte bli den - men det är en av de småglömda beatleslåtar som förtjänar att lyftas fram i ljudet

  SvaraRadera
 2. nåt så in i bängen ont i en visdomstand

  SvaraRadera
 3. George var nog lite vek som person och för att se hur lite han skrev under Beatlestiden är det ju bara att gå in på valfritt album och se att så gott som allt skrevs av Lennon/McCartney fast kanske inte alltid tillsammans.
  Hans f d fru (som lämnade honom för Eric Clapton) satt ju hos Skavlan i fredagens TV.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, vek... Det är klart att de andra var mer produktiva. Det kanske bara råkar vara så att en del av mina toppfavoriter är skrivna av just Harrison.

   Radera
  2. Something, Here comes the Sun, Savoy Truffle och I Me Mine. Vek eller ej, inte dåligt gjort. Att hans fru var en slampa kastar väl ingen skugga över honom? (obs skämt). Jag har mkt svårt för skavlan så jag tittar i princip aldrig.
   Jag har gjort jäkligt sega blogginlägg på sistone dock, kanske raderar ett par tre.

   Radera
 4. Sämsta Beatleslåten: ob-la-di, ob-la-da! Jag håller med om att Don't pass me by är kass men den är så överdrivet dålig att det nästan är rörande. Det är väl Ringo som gjort den...
  Zigge

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, ob-la-di ob-la-da är jobbig...

   Radera
 5. Jävligt jobbig. Precis som Don’t Pass Me By. Två andra jobbiga låtar, för att för enkelhetens skull hålla sig till ett och samma album (det vita), är Revolution 9 och Why Don’t We Do It in the Road.
  Att välja Beatles bästa är som sagt omöjligt. Så det får bli A Day in the Life.

  Pompe

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha ja... Number nine är extremt jobbig. Why don't we do it in the road också.
   Sen finns det ju de som är uttjatade, fast de kanske inte är så jobbiga eller dåliga i sig: Yesterday, Yellow Submarine...
   Ja, A Day in the Life, det skulle antagligen bli den för mig också, om jag måste välja. Även om det inte är möjligt, som sagt var.

   Radera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)