måndag 28 april 2014

Är jag blå

Två idoler i samma video...



(mitt zenbuddhistiska icke-jag är emot att ha idoler, men medger att det går att göra ett undantag för Hoagy Carmichael och Lauren Bacall)

Och här är Annette Hanshaws version. Tack för tipset, Anna J.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Är du zenbuddhist på riktigt eller är det ironi? ;-)
Älskar Lauren Bacall och Humphrey Bogart!!!
Calamity J

Anonym sa...

Jag kan ju inte låta bli att tänka på Systerdyster när jag ser Lauren Bacall... )-:
Mariannesson

maja lundgren sa...

Calamity: jag vet inte ens om man kan vara zenbuddhist. Om man säger att man är zenbuddhist, tror jag att man har missuppfattat alltihop. Eller jag vet inte, men jodå, zenbuddhismen är inte fy skam.
Mariannesson: ja, det gör jag med.

maja lundgren sa...

Kristendomen är riskabel eftersom den är så blodig och fokuserar på offer. Men jag tror att det starka fokus på offret kom in relativt sent, inte för att det inte finns där från början men det är inte helt givet att just korset, avrättningsverktyget, skulle bli symbol för kristendomen.

Anonym sa...

Alla religioner är riskabla...

maja lundgren sa...

Javisst är de det/kan de vara det.

maja lundgren sa...

Mariannesson: ja, jag kommer nog alltid att tänka på Systerdyster när jag ser Lauren Bacall. Så är det bara. Jag tänker en hel del på henne och det känns fortfarande konstigt. Och... ja, det är så gripande, hon skrev här i en kommentar, "gud vare med er när inte jag kan det", en skämtsam kommentar, det var en tidigare chef till henne som hade sagt så, och Systerdyster (som var Gud i Gaggböle också) hade den lite grann som återkommande motto. Hon var så rolig, så skärpt, och dessutom mamma till Xerxes och Atossa.
Men jag har en liten känsla av att hon lever fortfarande, ska inte uttala mig metafysiskt om den saken men det är en känsla.

anna j sa...

älskar anette hanshaws version. åh! (https://www.youtube.com/watch?v=cuu-pEEIfuw)

maja lundgren sa...

Mmm. Underbar. Tusen tack. Jag lägger upp den med.