söndag 27 september 2015

Resultatet av enkäten

 Jag tror att det i hela långa framtiden, kanske särskilt på nätet, kommer att dyka upp många fler möjligheter att rösta på Beatleslåtar. Men just den här omröstningen är slut nu.
Så vilka Beatleslåtar från 1965 är bäst, enligt den här bloggens läsare?
Norwegian Wood fick 8 röster
The Word fick 7
In My Life och  
You've Got To Hide Your Love Away fick vardera 4.

Så vinnaren är inte The Quarrymen med I'll Follow The Sun, men jag lägger in den videon här ändå, eftersom beatlarna (som inte hade blivit beatlar än) var så itte bitte små. De spelade in samma låt 1965 igen, texten är ganska besynnerlig vilket kan ha sin förklaring i att Paul McCartney bara var 16 år när han skrev den.31 kommentarer:

 1. Det är inte riktigt samma låt, varken texten eller melodin. Men ändå.

  SvaraRadera
 2. Det heter inte i hela långa framtiden, det heter i den hela långa framtiden. Så självklart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För vi får väl hoppas att framtiden är någorlunda hel. Lång? Ja det håller vi tummarna för!

   Radera
 3. Det är mycket svårare att skriva strountes, än vad jag här gör gällande. Jag ber om ursäkt för det.

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. BEATLES är väl ändå ett bättre namn på en grupp ...

   Radera
  2. Many people ask what are Beatles? Why Beatles? Ugh, Beatles, how did the name arrive? So we will tell you. It came in a vision--a man appeared in a flaming pie and said unto them "From this day on you are Beatles with an A." "Thank you, Mister Man," they said, thanking him.

   Enligt Lennon.
   Åh, påminner om att det är hög tid att läsa om till exempel Hesekiel, är det inte där Herren säger åt profeten att äta upp en rulle? Apropå paj

   Radera
  3. Å Hesekiel, Hesekiel:

   "Och han sade till mig: Du människobarn, ät vad du här finner, ät upp denna rulle, och gå sedan åstad och tala till Israels barn"

   Radera
  4. Är det Paul som sjunger, så har han i alla fall kommit i målbrottet. Det ser ut som om han ska låta som en korgosse. Så itte bitte liten.

   Radera
  5. Paul McCartney såg väl ut som en korgosse hela livet.
   Zigge

   Radera
  6. Paul McCartney är faktiskt inte död, även om
   det har påståtts åtskilliga gånger. Så man bör
   inte tala om honom i imperfektform på det
   sättet ...

   Radera
  7. Nej, det är han inte. Hu Zigge, det är bättre med perfekt här: Paul McCartney har sett ut som en korgosse hela livet.
   Fast det låter nästan också kusligt.

   Radera
  8. Han ser lite grann ut som Tintin också, på den bilden.

   Radera
  9. Och nuförtiden ser han inte sällan ut som en äldre dam – inte helt ovanligt bland åldrade manliga pop- och rockstjärnor.

   Pompe

   Radera
  10. Ja. Utom möjligen Lemmy Kilmister. Men här har de gjort honom till helgon, apropå korgossar:
   http://www.innertwineclothing.com/wp-content/uploads/2011/07/Lemmy-Kilmister-Dios.jpg

   Radera
  11. Aj då. Det var inte meningen att väcka liv i det gamla ryktet. Paul is live.
   Zigge

   Radera
  12. Man får insikt över hur skört livet är:
   https://www.gp.se/kulturnoje/bokmassan/1.2846060-annelie-pompe-man-far-insikt-over-hur-skort-livet-ar-

   Annelie Pompe, släkt med Pompe?

   Radera
 5. Du borde skriva om Islam. Jag vet inte varför egentligen du skulle göra det men du verkar vettig. Cammorra och svensk media etc Relgionen är ett virus en epidemi som har spridit sig över världen och jag förutspår likt Johannes på Patmos att religionen och speciellt muhammedarnena kommer utlösa ett atomkrig Harmageddom världens ungergång. Jesus Muhammad det är alla avatarer av samma sak. Visdomsord som står insprängda mellan uppmaningar att stympa mörda fienderna. Det finns visdom i världen. Esoterik Occulta läror om urgammal visdom Buddhism men dessa krafter är ingenting i jämfört med dom onda. Islam är givetvis bland dom värsta religonerna den saknar helt djup och är en missuppfattning av de två andra abrahamitiska religionerna och ett svepskäl för att erövra gifta sig med tolv kvinnor etc.

  "Och de samlade dem på den plats som på hebreiska heter Harmagedon."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Religiös fanatism är farlig, det håller jag med dig om. Jag tror att alla religioner och andra tankesystem som säger sig sitta inne med den enda sanningen utövar en stark lockelse, de erbjuder tillhörighet för alla som går med på villkoren, de ger en möjlighet att gå upp i något större, de erbjuder mening och en känsla av att vara ett med själva verkligheten. Men i det där kan det förstås också ingå intolerans, en känsla av överlägsenhet och utvaldhet, och den känslan kan beväpna sig. Allt det här är självklarheter, vi har för övrigt haft religionskrig i Europa också då katoliker och protestanter slaktade varandra.

   Men om man tänker efter lite, så märker man snart att tankesystem som kallar sig liberala, sekulariserade, frihetliga, humanistiska och demokratiska också har krävt mängder av dödsoffer i frihetens namn. Om man räknar efter, så tror jag att USA:s krigföring i världen ligger högt upp på listan när det gäller antal civila dödsoffer. Ja, jag är kraftigt antiamerikansk när det gäller deras utrikespolitik. Det vore för enkelt att säga att det bara är exempelvis drönarna i Pakistan som gör att IS rekryterar, eller att Irakkriget, Afghanistankriget och Libyenkriget är hela orsaken till eländet idag. Eller att stödet till Saudiarabien är det. Men jag tror att det blir tokigt att söka orsakerna i islam, utan att göra reda för vad kolonialism och stormaktspolitik har ställt till med.
   För att gå rakt på någonting konkret: just nu bombar Assad, USA och Ryssland Syrien. Innan dess dödade och torterade Assad betydligt fler än vad IS har gjort. De som drabbas är till stor del muslimer. Muslimer flyr från IS.
   Att söka förklaringen i islam, menar jag är ett villospår.

   Radera
 6. ja visst men när alla fina ord ska omsättas i verklighet så slutar det alltid ivåld. Kolonialism har förstås dödat fler människor än islam men det beror väl på att en kontinent ska styra en annan kontinent det är en ännu större dimension än religionskrig. Opium till folket är givetvis sant. Jag tror att dom orden som usas politik bygge på är minst lika fina som någon annans islam eller vad som helst jag vill tro på dig maja

  SvaraRadera
 7. Islam är ungefär samma sak eller värre än kolonialism i mina ögon eftersom koranen uttryckligen säger att man ska döda islams motståndare. Visserligen säger koranen att man inte ska starta krig
  [2:190] You may fight in the cause of GOD against those who attack you, but do not aggress. GOD does not love the aggressors.
  Men muhammad startade följde inte dessa ord utan startade krig
  "I will instill terror into the hearts of the Unbelievers"¨
  I praktiken betyder det att muslimer får bomba västvärlden. Det finns alltid som tycker att man inte ska läsa koranen eller bibeln bokstavligt. Bra! då är vi överens deras heliga böcker går inte att följa bokstavliigen eller tro på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadå, för att inte tala om GT - där kan man tala om militant identitetspolitik. Judendomen är såvitt jag vet den mest uttalat rasistiska religionen, Gud är mycket bokstavligen på ett visst folks sida och uppmuntrar till erövringskrig. Och idag är det väl så att en judisk mor eller konvertering till judendomen krävs för att få medborgarskap i Israel. Där ligger sverigedemokraterna i lä.
   Jag diggar det gamla testamentet, det är grymma och grymt bra historier, dessutom finns det en hel del visdom är också. Men det här med att tala om judiskt blod i våra dagar, det tycker jag är bortitok. Även när det sägs vara något positivt eller orsak till medborgarskap.
   "I will instill terror into the hearts of the Unbelievers" - ja det är väl gudsfruktan, det pratar Jesus mycket om också. Terror betyder fruktan. Det jag vill säga är inte att islam är en oskyldig religion, bara att Väst har hittat orsaker att bomba muslimska länder i kristendomens eller Upplysningens namn och att judendomen har hittat orsaker i rasens namn.

   Radera
  2. Men filosofen Georges Bataille inkluderar islam i sin definition av fascism. I en essä från trettiotalet, som inte finns översatt till svenska:
   http://www.pilefacebis.com/sollers/IMG/pdf/hermes_1989_5-6_137.pdf

   Jag har bara skummat igenom den, tänker läsa den lite mer noga vid tillfälle.

   Radera
 8. http://www.expressen.se/nyheter/tortyrbilderna-blir-bevis-mot-al-assad/?ref=yfp

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/wolfganghansson/article21506363.ab

   Radera
 9. All religion är trams. Och det är inget bra argument att jämföra offer med något annat. Ateismen har aldrig skördat något dödsoffer

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja du kanske har rätt på den punkten.Det är bara ord man kallar sig något. Men av dagens ateister vill inte eller snarare behöver man inte skriva under på Stalins åsikter

   Radera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim