söndag 23 oktober 2016

Ibland är det omöjligt att vara sossejävel

Utvisningen av de afghanska flyktingpojkarna är ett sådant tillfälle.
Daniel Grahn på Erikshjälpen skriver:
Vi lurar barnen. Vi ställer dem i kö, upp emot två år, och låter dem vänta tills de blir 17,5 år. Då får de ett tillfälligt uppehållstillstånd med enkel biljett härifrån när de är 18. De tvingas lämna de enda relationer de har, och flyttas från HVB-hemmen till migrationsverkets boenden för vuxna asylsökande. De förlorar kontakt med socialsekreterare, god man, skolgång, fotbollslag, läxhjälp, för att så småningom kastas ut på Kabuls gator, till krig och förföljelse, utan släkt, vänner och sociala skyddsnät. Och svenska politiker tvår sina händer.
Majoriteten av de afghanska barnen tillhör folkgruppen hazara. I alla tider har de förföljts och dödats, på senare tid av talibanerna. Det är därför många flytt till Iran och Pakistan, där de också behandlas dåligt. Att tro att ett avtal mellan Sveriges och Afghanistans regeringar betyder något för det verkliga livet för unga hazara i Afghanistan är antingen okunnigt naivt och/eller fullständigt hänsynslöst. För övrigt avråder UD alla resor till Afghanistan på grund av säkerhetsläget.
Möjligen är det skrämselpropagandan och demoniseringen av ensamkommande som lett till de här hårresande grymma utvisningarna.
Samtidigt åker Stefan Löfven till Saudi Arabien i ytterligare ett försök att sopa undan Margot Wallströms rättmätiga kritik.
De här samtidiga händelserna är mer än nog för att säga upp medlemskapet. Risken för en S+M-regering efter nästa val ("blockpolitiken skadar Sverige") gör det ännu mer angeläget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim