onsdag 19 oktober 2016

"Låt de döda begrava sina döda"


- Det är faktiskt inte charmigt med arrogans!
- Om x är blyg, då är det mer tolerabelt!

Nå, den totala världssmädelsen stod Jesus för när han vägrade gå på en släktings begravning med orden: "Låt de döda begrava sina döda".
Det är svåröverträffat.
På andra plats, Diogenes?

16 kommentarer:

Calamity Jane sa...

Har Jesus sagt "låt de döda begrava sina döda?"
Vad obehagligt.

maja lundgren sa...

Det var ingen family guy.

maja lundgren sa...

Det finns i princip ingenting gemensamt mellan Digonenes, Jesus och den tysta pristagaren, de två första var extremt asketiska och den tredje har väl inte haft några ambitioner att leva enkelt. Jag är inte säker på att Dylan är samhällskritisk heller, tror inte det.

Anonym sa...

Läs Bibeln: Matt 7:21-22. De fysiskt döda kan omöjligen begrava döda människor.

maja lundgren sa...

Det verkar som om jag har blandat ihop två anekdoter här - den då lärjungarna säger att Jesus mamma och bröder står utanför och vill träffa honom men Jesus svarar: det här är mina bröder och min mamma (dvs hans lärjungar, han tillmäter inte biologiska band någon vikt). Och den då en lärjunge vill gå iväg för att begrava sin far, och Jesus svarar låt de döda begrava sina döda (d.v.s de som inte är andligen levande, närmare bestämt de som inte tror på Jesus). Hårda ord.
Jag gillar inte Dylan, kanske borde ge honom en chans genom att läsa låtarna i stället för att lyssna, men jag tyckte det var löjeväckande med upprördheten kring att han inte blev tacksam och glad över att föräras Nobelpriset.

maja lundgren sa...

Den enda likheten mellan Jesus och Dylan är personkulten kring de båda, och arrogansen.

Verutschkow sa...

http://www.mikaelwiehe.se/text_dom_ensligas_alle.htm

Dylan på skånska med syntkomp ...

https://www.youtube.com/watch?v=LIcfdHgfNbg&list=PL3Bs4AxVAR9kwnUilOKZ1h4-GizA6your&t=0s&index=9

Hoppas det går att spela. Väldigt skruvat ...

Verutschkow sa...

Värt att tänka på att Wiehe för att ge ut en
platta med Dylanlåtar måste få godkänt för
sina översättningar, av Bob själv eller av
någon svenskkunnig person i hans närhet ...

Fast inte behöver jag berätta för dig om
översättningar direkt.

Anonym sa...

Översättningar av Dylan vet jag inget om. Ytterligare ett problem med nobelpriset utöver fisförnämiteten, det ohållbara kriteriet idealisk inriktning, det ofrånkomliga dobbleriet, de sunkiga gästerna,de löjeväckande klänningarna och juvelerna, är att det ger sken av att det finns måsteläsning. Men det finns så mycket litteratur att det inte går att kora den mest obligatoriska. Dylan är rik och berömd, nu fick han en finhetsstämpel också, fantastiskt...
M

Anonym sa...

Det är för sent på jorden för personkult. Människan måste göra sig av med behovet av auktoriteter. Det går inte an att tala om geni~dna, lika lite som det är vettigt att tala om nedärvd essens, som sd. Och det är idioti att dyrka knytblusar, så jäkla pinsamt

Anonym sa...

Maja, oinloggad

Anonym sa...

Beklämmande hur snabbt många åsidosätter allt kritiskt tänkande, och springer efter symboler. Den överstrukna femman i den skenande planeten representerar förstås detta. Tomma symboler döda metaforer och så personkult kopplat till detta.

Verutschkow sa...

Om du skriver ett inlägg om valet kan vi börja diskutera
valutgången så smått. Vill inte vara oartig och gå före
utan inbjudan s a s ...

maja lundgren sa...

Det har egentligen alltid varit rätt ok att vara OT här, med reservation för att jag kanske inte orkar svara. Men om du har något upplyftande att säga om valet är det bara att sätta igång. Det behöver inte vara upplyftande heller, för den delen.
Jag tycker att det gick under de rådande omständigheterna ganska ok. Och det känns schysst att bo i ett rött kvarter. GIssa vilket parti som var störst där jag bor? Vänsterpartiet. 25 procent. Inte undra på att det är alla tiders att bo i Kransen.

maja lundgren sa...

Är störst. Inte var. Är.

Verutschkow sa...

Hade lika tankar gällande utgången i några
kommuner som jag hade lite kännedom om förr.
TextTV innehåller förstås allt man vill veta
samt lite till.