lördag 27 juli 2019

Är det det här de kallar autofiktion?

Hej jag heter Maja och är 8 år snart nio. Jag fyller år den 18 mars. Jag är sjuk! jag ällskar stenar gör du? Det finns inte bara vanliga gråstenar för Det finns till exempel Diamant och ögongnejs och Blodsten och Hornblände och dolomit. det finns massor. PärlGrimmer och porfyr och järnglans och Dafnit… tigeröga. Det finns celestin… bergskristall…. jaa massor. det är jättesnygga. Hej.



4 kommentarer:

jbugz sa...

Nej, det är ett plagiat,delvis,eller mildare uttryckt inspirerat, av Maria Gripe. Men du kanske redan har sett det via google, eftersom frågan försvann - gåtans lösning var således pärlglimmer. Kunde inte låta bli att lämna den fruktande hopen. Jag är en av dina bok- och bloggläsare som tyvärr inte haft de tekniska kunskaperna hittills, men en vänlig själ försökte instruera mig häromdan och nu prövar jag för första gången. ps din katt år en skönhet!

maja lundgren sa...

Aha! Men tusen tack, jag hittade det där bladet och tänkte nog att det var någon form av plagiat, eller att jag skrivit av ur en uppslagsbok kanske, men fattade inte vad PärlGrimmer och Dafnit skulle vara. Haha, vilken bok av Maria Gripe handlar det om?
Och vad är Dafnit?

maja lundgren sa...

Jag måste tyvärr ha ordverifiering för kommentarer, annars väller det in reklam. Men om man registrerar ett konto på t.ex google slipper man verifieringen.

maja lundgren sa...

Aha, det är ju ur Nattpappan!