torsdag 29 april 2010

Ähurrm

Alla som har mailat har gissat fel, och de som gissade rätt har inte mailat in sina svar. Så var det med det.
En lösning kunde vara att låta bokpaketet gå till den bästa motiveringen. "Hoppas jag vinner" är bra. Enkel, rättfram, inget hymlande. Men jag gillar även: "något jag själv skulle kunna få ur mig vid vissa tillfällen" (om dudu fåffåff) och "om jag hade hört nåt sånt på tunnelbanan hade jag inte glömt det" (om "det är jävla lätt för dig att säga att möbler är meningslösa").
Något som förvånade mig var att "det spelar väl ingen roll om han är skyldig eller inte" fick såpass många röster. Desillusionerad, ja till och med krass syn på rättvisan. Jag anade ugglor i mossen och testade att googla den meningen. Det blev 600.000 träffar. 600.000 träffar! Nå, många av dem visade sig handla om annat, bara det att några av orden råkade vara gemensamma. Men möjligen har somliga överskattat googlingens statistiska säkerhet.
Nej, det var:
"Jag pratar om det. Katarina inte sådär jättepratar om det".
Jag hörde det på tunnelbanan. Jo, man får "låna" eller "stjäla" meningar på det viset, det har till och med Strindberg skrivit att det är tillåtet.
Lite snopet för Ank-Käthe att inte få dela ut present, men å andra sidan så var tävlingen rätt svår. Vi får hitt' på nåt som det är lättare att klura ut svaret på nästa gång.

21 kommentarer:

 1. Men jag då? Som glömde att maila och inte fattade reglerna eller någonting.
  Kan inte jag få vinna igen? Sann rättvisa.:-)

  SvaraRadera
 2. Från hopp till förtvivlan i ett och samma inlägg. Eller, njäh, det var nog att ta i lite. :)

  Jag tyckte det lät bra med "En lösning kunde vara att..." ;) Men, Ank-Käthe bestämmer naturligtvis. :)

  SvaraRadera
 3. Men det är sant att det känns lite snopet. Bitten hade tänkt välja rätt svar, men fastnade för ett annat. På sätt och vis, eftersom hon åtminstone nämnde rätt svar i mailet, och det var det hon fastnade för först (så gott som synskt)... Eller så kanske jag drar lott mellan er som fattat reglerna.

  SvaraRadera
 4. Stuck between a rock and a hard place.
  Vänd inte ut och in på dig nu. Gör det som känns bäst och enklast för dig. Det är ju inte ditt fel att vi är lite... (försöker hitta en någorlunda snäll eufemism) borta, förvirrade, eljest?
  Jag tränar min närmast obefintliga tävlingsinstinkt inför nästa utmaning i alla fall!

  SvaraRadera
 5. Hahaha... ja... Min senaste kommentar blev ju gaggböliska, apropå eljest.
  Systerdyster är väl den med mest tävlingsinstinkt. Skrämmande.

  SvaraRadera
 6. Ja,ja, Jag ville ju bara vara lite vänlig nu när det tjorvat till sig med svar och tävlingsregler. Men vad har jag för det? Jag solidariserar mig med Ank- Käthe och småsurar lite, kanske följer med henne till Düsseldorf istället för att inte delta i barnsliga bloggtävlingar. Hmpffff! Kvack, säger Hovgroda 1.

  SvaraRadera
 7. Men Maja.. Då borde boken vara MIN!!! :-) För som sagt.. jag NÄMNDE ju åtminstone rätt svar i mailet.. och jag valde det ju NÄSTAN...
  :-) ;-) ;-)

  *fjäsk, fjäsk*

  SvaraRadera
 8. Bitten! Lägg ner nu. Du låter som jag... :-)

  SvaraRadera
 9. Se våra misslyckanden som en komplimang! Det visar ju att du lyckats fånga hur det pratas så väl att inte ens så skarpa hjärnor som våra kunde skilja dikt från verklighet.

  SvaraRadera
 10. Systerdyster.. Du har dåligt inflytande på mig!!! Ska man ha såna vänner..?? Hm..??

  SvaraRadera
 11. Mmhmmm, efter vissa överläggningar med en gul och vederhäftig dam från Düsseldorf lutar det åt att Bitten får ett ex. Fjäsk lönar sig inte, däremot så skrev faktiskt Bitten att det var hennes första val, och den sortens "synskhet" bör uppmuntras.
  Jo, jag brukar uppmuntra mina elever på Södertörn att lyssna noga på hur folk pratar. Det är rätt ofta dialoger i böcker låter en aning onaturliga, de kan vara lite för avrundade på ett litterärt sätt, det kan verka som om inspirationen framförallt kommer ur litteraturen. Det behöver inte vara fel, men vill man ha liv i böckerna är det bra att lyssna (jag tycker inte heller att man i första hand ska låta sig inspireras av diskussioner på Internet, även om de ofta ligger olika sorts talspråk nära. Se t.ex den kommentar till Alice och Titti jag bifogade under den videon).
  Sen tycker jag nog att "Jag pratar om det. Katarina inte sådär jättepratar om det" är den mest realistiska, mest ohyvlad så att säga.

  SvaraRadera
 12. Jag tycker verkligen att Bitten är en värdig vinnare! Alla meningarna är annars av den sort som skulle kunna komma från Hovgroda 1 om han nu inte hade en god rådgivare i mig. Men jag vill minnas *rodnar* en episod när jag var runt 20 år. I något sammanhang pratade vi om kändisar vi träffat på IRL. Jag började en mening med "jag fffa...", kom av mig men mina vänner ville höra vem jag hade träffat. *rodnar ännu mer* "jag ffffaktiskt klappat Ego Boy". Jag blev helt tillintetgjord av alla hånfulla skratt.

  SvaraRadera
 13. Maja..

  Utan fjäsk och utan efterkonstruktion så kan jag ärligt säga att jag tyckte att just den meningen lät som nåt man kunde höra i ett "normalt" samtal... Men så tänkte jag att det gör ju den där med kläderna oxå.. Typ tonårsföräldrar.. :-) Så jag velade.. och valde fel (Buhuuu)

  Men om nu den lilla gula gulliga ankan tycker att jag är en kandidat för vinst så blir jag ju väldigt glad!! :-)


  Åhhh..Tack, Syster!! :-)

  SvaraRadera
 14. Syster: då vill jag berätta en anekdot som jag tycker är vrålrolig. Det är längesen, två kompisar till mig på gymnasiet var ute på stan. Den ena fick syn på Magnus Uggla, och började ivrigt rycka i den andras jackärm. Magnus Uggla var lite för nära för att hon skulle kunna säga: titta, där är... Den andra kompisen blev irriterad, började säga ifrån men mitt i meningen såg hon plötsligt Magnus Uggla ett par meter ifrån sig. Så det blev:
  - Ryck inte i min uggla.

  SvaraRadera
 15. Ha-ha!! Vilka roliga djurhistorier.. :-) Ego Boy och Uggla!!

  SvaraRadera
 16. Åh, jag gissade ju på den, men eftersom jag redan har boken tyckte jag det var onödigt försöka vinna en till... ("Jättepratar." Typiskt verklighetsord ju.)

  //Kreativt skrivande-elev

  SvaraRadera
 17. Hej Fanny: ja visst är "jättepratar" ett typiskt verklighetsord. Haha!
  Din Nadjapromenad var väldigt fin, det har dröjt lite med responsen men den är på g.

  SvaraRadera
 18. Jaha, det var tydligen lika så gott att jag inte hann maila in min gissning. Jag gissade också på möblemanget. Mycket för att jag så många gånger hört halvkulturella vänstermänniskor säga lite tvärtom. Ungefär så här:
  - Det är väl inte konstigt att arbetarna tycker det är viktigt med dyra möbler, fula chiffonjéer och sånt. De har ju ingenting annat, vi har ju andra grejer att komma med. Då har ju sånt som möbler ingen större betydelse.
  Sagt i överseende (läs nedlåtande) ton. Jag kan knappast vara ensam om att ha hört de resonemangen.
  Det hade alltså inte förvånat mig om någon nånstans fräst till ungefär som i den här repliken.

  "Det spelar väl ingen roll om han var skyldig eller inte?" är jag tvärsäker på att jag hört och/eller läst i samband med Tito Beltran.

  Men den rätta repliken är ju väldigt realistisk, så vi borde faktiskt ha förstått bättre.

  SvaraRadera
 19. Precis Anonym 19.11! Det vill säga, flera av gästerna på Oscars kalas hade kunnat häva ur sig"- Det är väl inte konstigt att arbetarna tycker det är viktigt med dyra möbler, fula chiffonjéer" och så vidare. Och Figges replik är sannolik som mothugg. Sen kan man på ett sätt tycka att det är orättvist att han säger det till just Oscar.

  SvaraRadera

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim