fredag 3 september 2010

En dråplig fadäs

Jag hade fått för mig att det var idag jag skulle resa till Kristianstad. Jag var ute i god tid eftersom tunnelbanan krånglat mycket den senaste tiden. Inte förrän jag stod vid min plats och det dök upp en annan spekulant på exakt samma, och vi fiskade upp biljetterna för att ta reda på vem som hade rätt, så visade det sig att det är först i morgon lördag jag åker.
- Går det bra? sa tjejen som hade totalkoll på BÅDE rum och tid förbindligt, och det var lyxigt av henne.
- Ja, det är i morgon svarade jag (underförstått: tur det inte var igår).
Det blir ingen knorr på den här anekdoten. Det var helt enkelt såhär.
Och jag var jätteglad när jag lämnade centralstation, för jag gillar att åka runt.

7 kommentarer:

Karin sa...

Ja, det var liasom tur för dig. Det är långt till Skåne. Jag vet. Jag bor här. (Nä, inte i Krischansta, men åt andra havshållet, nånstans obestämbart inåt landet, men ändå..). God biljettlycka nästa gång. Ingen särdeles knorr på detta inägg heller...

valens sa...

Just thinking about
Tomorrow
Clears away the cobwebs,
And the sorrow until there's none

maja lundgren sa...

Karin: nej, ingen knorr. Bara tur. Om det inte hade varit en annan som skulle sitta på samma plats, hade jag nog inte upptäckt det förrän tåget gått. Och det var ett x2000 så jag hade väl hunnit en bit innan jag kunde hoppa av.
Valens: ja, jag tror det var därför jag blev glad - liksom "en dag till".

maja lundgren sa...

Anonym 19.11: det är inte så att en kan hoppas på att få träffa dig i Kristianstad...? Även om jag bara är där några timmar.

Anonym 19:11 sa...

Tyvärr tyvärr Maja, så kunde jag inte komma iväg :(
Jag hade tackat ja till en släktträff just denna dag. Var bestämt sen länge.
Attans, men du kommer väl söderöver fler gånger får vi hoppas?!

maja lundgren sa...

Ja det hoppas jag, det är inget inplanerat men Lund brukar vara på hugget. Det skulle faktiskt vara roligt att träffas. Hur går kattplanerna förresten?

Anonym 19:11 sa...

Absolut att vi måste träffas!
Jag var faktiskt bara några mil från Kristianstad i lördags på en sysslingträff, men jag hade aldrig hunnit till till bokfestivalen i tid efter det.

Kattplanerna går det inget vidare med. Efter den hemska händelsen med Den Försvunna Siamesen (visst låter det som en boktitel), så kände jag mig alldeles stukad i mitt katt-självförtroende.
Så planerna ligger på is ett tag. De kanske får ligga kvar på isen tills nästa år när jag ska göra min första Italienresa om det går som planerat.