tisdag 12 april 2011

Dagens citat

"- Den libyska oppositionen borde skämmas över att få hjälp av Västs flygplan. Quislingar som lyder utländska intressen har aldrig varit till någon hjälp för Afrika."
Ugandas president Yoweri Museveni.

För att få lite balans i det påståendet kanske man bör erinra om varifrån Gaddafi har fått sina vapen: Italien, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, USA, Ryssland, Ukraina och Belgien.
Däremot ska svenska Saab ett flertal gånger ha tackat nej till att göra affärer med Gaddafi, enligt uppgifter i Svenska Dagbladet.
Afrikanska unionen har nu lagt fram en fredsplan som har godkänts av Gaddafi men inte av rebellerna. Det hör till saken att Gaddafi är Afrikanska unionens huvudfinansiär. Han har varit dess ordförande och har länge kampanjat för att bli vald till "kungarnas kung" över Afrika. Läs mer här.

Jag är tveksam till Fokus artikel Rebellernas dubbla ansikte. Tendensen verkar vara något sensationell, som om det skulle bli ett större scoop om det gick att bevisa att rebellerna är AlQuaida. Det verkar inte riktigt som om den hypotesen håller. Och vem har egentligen det dubblaste ansiktet i den här historien?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim