torsdag 11 december 2014

Ett par, tre miljoners miljarder opinionsundersökningar kan inte ha fel


Det kommer väl minst en opinionsundersökning i veckan fram till i marsVäljarna kan känna sig uppvaktade. 
Det kan verka lite överdrivet och kan kanske leda till demokratiskt utmattningssyndrom, siffrorna måste ju tolkas med försiktighet också, men på sätt och vis har det sina poänger. 

Det finns inte en folkets röst. Det skrev gamle Klemperer redan för ganska länge sedan: "det finns ingen vox populi, bara voce populi, och vilken av denna röster är den sanna?" (LTI, sidan 273).

Jag håller med Karl-Petter Thorwaldsson om att det skulle vara farligt för demokratin om S och M bildade regering. Ja, det skulle nästintill avskaffa demokratin. Tanken är kvävande. Så det är en sak att partierna samarbetar med varandra i olika frågor, en annan att fantisera om att avskaffa blockpolitiken.

Varför inte gå tillbaks till demokratins ruta ett och komma överens om något grundläggande:
inget parti är tvunget att samarbeta med något annat. Ingen kan kräva att moderaterna samarbetar med miljöpartiet. Man kan heller inte anklaga FP och C för att de inte ville bilda regering med S i höstas. 
Och inget parti kan hävda att de företräder andra partiers väljare. MP kan alltså inte påstå att de företräder en tyst majoritet av miljövänner som inser att naturen är det mest grundläggande, vi har bara en planet, miljön är den enda fråga som verkligen betyder något på sikt. 
Inget parti kan bestämma att ett val till riksdag, kommun eller landsting i själva verket är en folkomröstning om kärnkraft. 
Statistik kan man ha till mycket: det är fler svenskar som inte vill gå med i NATO än som vill det, men inget parti kan säga: nästa val är i själva verket en folkomröstning om NATO, för hela vår framtid står på spel, risken är att vi dras in i ett världskrig annars och denna fråga är den enda som verkligen betyder något. 
Det går heller ej att säga: nästa val är en omröstning om miljonbonusarna till bankchefer. 

Fi har för övrigt visat att de vänder sig till Alliansens kvinnor i första hand. Gudrun Schyman riktade sig direkt till FP:s kvinnor i en debattartikel häromdagen. Det är egentligen inte överraskande alls, mest bara bra att det blir förtydligat inför nästa val. Ank-Käthe grubblar över opinionens vindar Jag måste ta bloggpaus. Orsaken är att en del har hört av sig och sagt att de längtar efter en ny bok av mig. Så jag ska se till att bli färdig med den. 
Ta mycket väl hand om er tills vidare, och på återhörande.

Klart slut för tillfälle. 

8 kommentarer:

 1. Vad gör man om man seriösa problem med journalister på Sveriges television? Sveriges Värsta Tjuvar vill jag kalla dem. Det började med att fick kontakt med en kvinna med anknytning till mediabranschen, kort därefter hade jag ett dataintrång. Efter detta upptäckte jag att telefonen var avlyssnad. Jag upptäckte det hela genom att idéer som var ganska annorlunda dök upp någon dag senare i televisionen. Detta var ju underligt tyckte jag, men förmoligen slumpen,så jag provade att lägga upp nya idéer och i viss ordningsföljd. När även detta skedde och jag kunde påverka vad som dök upp som jag drog öronen åt mig. Till saken hör att under den här tiden knastrade och rasslade telefonen också. Jag provade då att provocera för att se om någon retade upp sig. Mycket riktigt -dagen efter följde "hämndreaktioner" i form av försök att sprida material från dataintrånget.Trakasserierna och det konstanta snyltandet har fortsatt sedan dess - bland annat genom virusattacker, hackade email samt noteringar vad jag skriver på bloggar som denna. Jag har försökt kontakta polisen men de vill inte lyssna på det örat. Jag har också undersökt det hela på nätet och upptäckt att jag inte är ensam om det här. Dessutom har en hel del annat hänt som styrker riktigheten i mina iakttagelser. Sedan var din bok ett moraliskt stöd under hela tiden. Nu har det hela pågått i 8 år. Finns det någon du kan kontakta för att få stopp på det här? Det är organiserad idéstöld och jag har väldigt få alternativ att freda mig.

  SvaraRadera
 2. Att mitt fall inte är en enskild företeelse kan man föstå genom att lägga ihop följande artiklar. Den första finns i tidningen Resumé " Koljonen anklagar SVT för idéstöld" . Hon är inte ensam utan ett flertal frilansare har också anklagat SVT för detta. Sedan har vi artikeln " De förföljer vår mamma" i Aftonbladet där Alice Babs familj talar ut om SVT:s förföljelse av familjen. Jag vill med detta göra det sannolikt att det förekommer ordentliga oegentligheter på SVT. Man följer i samma spår som "News of the World" menar använder sin datautrustning till ren tjuv och trakasseriverksamhet istället.

  SvaraRadera
 3. Beklagar skrivfelen - jag är hänvisad till att skriva på ett pyttelitet mobiltangentbord vilket jag ibland tror är gjort för tonårstjejer med topsfingrar.;-)

  SvaraRadera
 4. TV är väldigt överskattat. Man klarar sig finemang utan.

  SvaraRadera
 5. Ledsen att behöva dra in dig i allt det här. Det spelar ingen roll om formatet är TV, dagstidningar eller vad det nu kan vara. Det rör sig i alla fall om sabotageverksamhet i form av cyberstalkning, kränkningar av privatlivet, stölder och/eller försök till " gaslighting". Inte bara det utan jag har haft problem med försök till smygfotografering, hatblogg, ryktesspridning, datakrasch (förmodligen för att dölja dataintrånget). Den grupp av journalister som sysslar med det här verkar ingå i någon form av nätverk kopplat till den här kvinnan jag berättade om i början. Nästan alla är runt min ålder och skälet till att man gör detta är att man retar sig på det jag skrivit i en eller annan form. Det rör sig med andra ord om den narcissism du redan beskrivit inom journalistkåren.

  Å,nej en hel del av det jag skrivit är inte speciellt bra och måste godkännas av andra efter noggrann genomgång. Men nu har man kommit över det innan materialet publicerats och man använder specifika formulerade meningar ur stöldgodset till trakasserier. Ungefär som att man gjort intrång i din dator och kommit över boken Mäktig Tussilago i ofärdigt skick, för att sedan använda din fras " ett litet rån i min minnesbank" i ett flertal tv-program för att påminna dig om att man har kränkt ditt privatliv, samt för att göra det både obrukbart och slitet lagom till publicering. Dessa ord ter sig totalt oskyldiga i vilket sammanhang som helst, om man inte visste att du formulerat meningen från början. Men du skulle veta - och det är i den sitts jag sitter i nu.

  Ja, att TV är överskattat tyckte jag också först, och jag tog ganska lätt på det hela, men när det går vecka ut och vecka in, år ut och år in av den här sabotageverksamheten - så börjar man fundera över tillgripa andra metoder.

  Jag har anmält trakasserierna till SVT, det som hänt är trakasserierna sjunkit för en tid genom att journalisten ifråga tagits ur sändning, eller så har man satt denne person tillsammans med en oskyldig programledare. Trakasserierna har då överlåtits på någon annan - till exempel en gäst eller tillfällig journalist som låter sig intervjuas av den som är satt med munkavle.

  Jag vet att det hela låter uppåt väggarna. Och eftersom jag själv har utbildning inom ämnet så vet jag att jag skulle bli rejält fundersam över personens mentala hälsa om jag hörde något dylikt. Men sedan jag genomförde några tester så vet jag också att det är verkligt det jag säger.

  SvaraRadera
 6. På frågan om nätverk - tja, om den relativt annorlunda och fyndiga frasen "ett litet rån i min minnesbank" dyker upp ur ett antal olika munnar (säg fem eller sex olika)så förutsätter jag att det finns någon form av informationskanal eller nätverk bakom. Anta att ingenting händer på en vecka - du skriver inget argt mail eller håller något telefonsamtal. Några av de tidigare personerna provar då på att säga
  " Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel" i flera olika situationer. Tja, hur skulle du reagera på detta?

  Så vad gäller dataintrånget så Nja, dataintrånget hördes mycket tydligt eftersom jag vid det tillfället använt datorn till att spela lite högre musik under kvällen. När man trycker fel på datorn ibland, hörs ett klink - och i mitt fall hördes klinket väääldigt tydligt. Detta väckte min uppmärksamhet och när jag kom fram och kollade ljudreglaget på datorn var ljudet avstängt. En logisk omöjlighet alltså.

  Sedan har vi det här med avlyssning. Orsaken till att jag vet detta är att mitt under ett samtal hörde båda parter i samtalet vad som lät som en tredje person lade på luren. Skulle gissa att någon installerat en program som omvandlade alla samtal till trepartssamtal.
  Men jag vet också detta eftersom jag pratade om verkligt specifika och annorlunda saker med en kollega vid ett senare tillfälle. Något av det som sades dök senare upp i media. Sannolikheten att kollegan skulle ha talat om detta för någon tredje person är väldigt liten och att ett sammanträffande skulle ske likaså. Samtidigt förstår jag att ett sammanträffande kan ske, ibland två, men inte som i mitt fall över 30.

  Avlyssning är tyvärr mycket lättare än vad man tror. Det finns en hel del artiklar om hur lätt mobiltelefoni kan avlyssnas av vem som helst. Se följande artiklar:

  "Så enkelt avlyssnas din mobiltelefon" - PC för Alla

  Det tål att sägas igen: Så här lätt avlyssnas dina samtal i ...www.unotelefoni.se/

  Blev avlyssnad av sin exsambo | Nyheter | Aftonbladet

  Kvinna övervakades via mobiltelefonen - Aftonbladet

  Iscensatta samtal händer varje dag - i mild form när väninnorna vill övertala dig att följa med på den där semesterresan, i något grövre form när någon trilskas med ordningsmakten. I journalistisk form när två journalister intervjuar varandra. Så varför skulle inte detta vara möjligt?

  Tack för stödet och för att du är lite skeptisk också.

  SvaraRadera
 7. Först nu har jag börjat fatta vad Gudrun Schyman menade med artikeln. Kanske går det att tänka sig en liten ström av progressiva liberaler till MP och Fi från Alliansen.

  SvaraRadera
 8. Visst håller jag med dig att tekniken är lite spattig ibland, men tekniken lämnar inte visitkort efter sig i form av något nytt upplagt och fånigt bokmärke i datorn. Tekniken tömmer ej heller ens bankkonto av sig själv.

  Eller smygfotograferar och när jag upptäcker personen som utför fotograferandet springer han snabbt från platsen. Samma kväll upptäcker jag kortet av mig från tidigare på dagen, lätt förtäckt i eldsflammor på en hatblogg som jag varit på förut. Och jag som tyckte att det var något bekant med bloggen innan.

  Eller hur en nybliven kollega som var positivt inställd helt plötsligt vände på en femöring, blev avogt inställd och började insinuera saker om mig som han omöjligen kunde ha kunskap om.

  Ja, listan kan fortsätta.. två överfall... min före detta sambo som upplevt exakt samma underliga fenomen (fotografistöld från hennes hemsida, känner igen hur det hon sagt per telefon dykt upp i media) osv. Det sistnämnda fick jag för övrigt veta alldeles nyligen. Så nej, det här är verkligen inte en slump.

  I vilket fall som helst så finns historien nu att läsa på nätet.

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)

Hårfagre

Hårfagre
av Vasaplatsen
"-Jag vill inte att Mimmi ska bli en modern kvinna, sa Oscar"
- Serberna gillar jag, sa Lemmy
(Mäktig Tussilago)

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson

Intellektuell vit tiger av Fia Olsson
- Om du känner så där Figge, så är det sossarnas fel.
Ur Mäktig Tussilago

Med boktrave och mygga av Grynna

Med boktrave och mygga av Grynna

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"

"En genmanipulerad tiger med enormt stor hjärna redo att ta över hela planeten"
från Kim